Thursday, May 13, 2010

O alta revolutie

De asta ar avea nevoie Romania! Dar de data asta o revolutie adevarata, nu un teatru ieftin cu victime reale, pus la cale de aceiasi clasa politica putreda, indiferent de culoarea adorata.Zilele astea vorbeam cu un bun prieten al meu plecat in Franta, dezgustat si el de halul in care s-a ajuns in tara, cu salarii, ajutoare de somaj, alocatii pentru copii si pensii taiate precum o buruiana pe camp, in vreme ce se aloca zeci de milioane de euro pentru biserici cu 4 etaje, sali de sport in catunuri, masini de lux pentru "protocol", sporuri pentru concedii si cel mai important, se distruge orice metoda de penalizare a nesimtirii prin desfiintarea ANI(agentia nationala de integritate).Conform legii votate de burtosi azi, oricine va dobandi avere pe cai ilicite si va fi descoperit, va trebui sa plateasca impozit. Cu alte cuvinte, e liber la hotie, iar in cazul in care esti prins, trebuie sa platesti impozit pentru bunurile furate.

Si se mira(unii) ca nu se face nimic. Ovidiu, acel prieten din Franta mi-a aratat un filmulet, din care am inteles exact cum am ajuns aici.Puteti sa vedeti cu ochii vostri AICI diferenta dintre o revolta a platitorului de taxe din Grecia si revolta ingrozitoare a romanilor. Ma sfatuiam zilele astea cu un prieten de aici si eram indignati de nesimtirea celor care conduc Romania, ca vor sa taie din salariile si veniturile celor cu bani putini, dar cei care dorm in Parlament sunt protejati, bine-mersi fara vreo problema la viitorul lor financiar. Si pe buna dreptate, imi zicea:
"-Bun, si mergem acasa noi doi si facem ce?!Ca nimeni nu o sa vina sa te sustina sau sa fie langa tine..."

Si are dreptate.Dupa ce am vazut filmuletul de mai sus mi-am dat seama(si ma repet acum) ca Romania isi merita soarta.Pentru ca asta merita un popor de mormoloci care tot timpul spera la mai bine, sunt optimisti cand le este bagata sulita-n coaste si le este luata mancarea de la gura.

Foarte adevarate versurile celor de la BUG Mafia (feat. Villy) din ultimul lor hit care se dovedeste deja un succes de proportii, insa se aplica pentru foarte putini, tocmai datorita celor mentionate mai sus:

“Sîntem împinşi la groapă sistematic şi prin sistem
Pînă cineva o să ridice pumnul ferm…
Că sîntem încă vii şi vrem s-avem copii
Şi pentru ei sîntem în stare să vă scoatem ochii!”

Este o melodie cu versuri care exprima situatia actuala a Romaniei intr-un limbaj brut, dar real.Durerea cea mai mare e ca multi vor asculta aceasta piesa chiar AICI, se vor simti indignati de adevarul dureros, iar dupa ce vor inchide pagina isi vor zice in sinea lor:
"Speram sa fie bine..."

Cam asa stau lucrurile si mai sus s-a vazut dramatismul cu care abordam situatia actuala. Probabil ca o sa iasa lumea in strada si o sa faca o hora de o sa-i impresoare frica pe cei din guvern si o sa isi ia singuri viata.Si atunci ne miram ca suntem tratati ca niste oi? Nu degeaba piesa de la BUG Mafia se incheie cu:

"Ar trebui să cadă cerul pe noi că am devenit în timp doar nişte oi."
Pentru cei care vor piesa, o gasiti gratuit pe pagina oficiala BUG Mafia, sau AICI.

3 comments:

  1. poa sa vina si 1000 revolutii ,daca nu se schimba poporu asta !!este in sangele lor sa fure!!altceva nu pot face ,in '90 au murit o multime de oameni degeaba....
    altfel comentariu reusit ,imi place

    ReplyDelete
  2. Din pacate nu poate fi vorba despre o revolutie, deoarece asta ar presupune o adunare de oameni care sa lupte pentru a-si face dreptate cand altii nu le-o acorda. Si din pacate romanii nu sunt uniti (nici acasa, nici afara)! In plus, oameni ca tine si ca mine, dezgustati de ceea ce vad in tara, iau o singura decizie: sa plece!

    Eu am o preocupare mai mare decat cea financiara, politica, de infrastructura sau turism, si anume, grija fata de natura si mediul inconjurator, lovindu-ma frecvent de acelasi obstacol: indiferenta! Lupta de unul singur e grea, obositoare si anosta, dar fiind "sadici" de fel, continuam sa inprastiem in jurul nostru credinte personale sau fabricate de diverse surse in incercarea de a pastra vie imaginea unei vieti perfecte! O zi buna..
    - Florina Ivanciuc -

    ReplyDelete
  3. Marius, în România mai e nevoie de ceva ani de zile până cand putem vorbi despre politicieni si opoziție..ce avem acum sunt replici sau marionete aruncate la înaintare pentru anumite interese la nivel european si chiar mondial aș spune. Din pacate asta e tristul adevar si nu avem ce face! Te duci tu cu prietenul tau, mai venim inca 100, poate 1000, poate 1 000 000..dar nu putem schimba nimic..Timpul va fi singurul care va da tarii noastre posibilitatea sa devina un adevarat punct turistic, cu autostrazi, servicii impecabile si oamenii din conducere adevarate exemple!

    ReplyDelete