Saturday, July 31, 2010

La Sighet, mai rau ca-n comunism!!!


Royalty Free Images
Acum mai bine de 20 de ani, a fost o revolutie(pentru unii) prin care lumea incerca sa-si castige libertatile democratiei. Se stie ca pe vremea impuscatului, daca indrazneai sa spui ceva rau despre regimul de la Bucuresti sau despre "cei mai iubiti copii ai poporului", venea militia si te duceau la carcera, pentru ca securitatea avea ochi si urechi peste tot. Au murit foarte multi nevinovati la ordinul lui Iliescu, pentru ca noi ceilalti sa putem sa spunem bancuri cu voce tare, sa putem sa vorbim de rau "conducerea", pentru a avea libertatea de exprimare, in general.

Cei care citesc cele scrise de mine pe blog si cei care ma cunosc personal, stiu ca iubesc clasa politica din Romania precum sarea pe rana sau zeama de lamaie in ochi. Aceeasi dragoste "inflacarata" o am si pentru conducerea orasului meu natal, Sighetu Marmatiei, cu atat mai mult cu cat doamna(daca pot sa-i spun asa), face parte din partidul criminalului. De regula sunt genul de persoana care spun ce am pe suflet si nu ma feresc de persoanele vizate, indiferent de cine este vorba.

Asa am facut si cu nesimtita de la primarie din Sighet. Exista un portal de stiri online din Sighet unde mai citesc si de regula comentez stirile locale. Nu rar s-a intamplat sa atac primaria si incompetentii de acolo prin mesajele mele si sa-i dojenesc in scris cu fiecare ocazie posibila. Eu consider normal sa-i numesc pe cei de acolo nesimtiti, hoti, ciubucari, paraziti sau sa spun despre primarita ca e cheala, ca are "treburi" cu OMV sau Unicarm, ca are pensiune deschisa pe Sugau (lucru aflat de la sateni), sa spun ca impreuna cu Vlasin (ala cu constructiile) au belit fondurile primariei pentru niste lucrari de intretinere a podului de peste Tisa, la preturi exagerate, lucru aflat de la un consilier local dintr-o comuna vecina cu Sighetul. Tot normal consider sa ma iau de jegosii aia cand vad ca au distrus parcurile de joaca pentru copii ca sa construiasca benzinarii, parcari sau alte "asfaltizari". E absolut logic sa-i spun doamnei primar(ce frumos suna) ca e o parvenita, cand vad ca straduta ei pe care circula in medie 10 masini/zi, a fost refacuta "din radacina", in vreme ce artere mai importante ale orasului, de ex. B-dl Unirii sau B-dl Independentei arata precum un poligon de incercare a grenadelor.

Si dupa ce mi-am exteriorizat eu intr-un suflet aceste trairi, primesc de la respectivul portal Online din Sighet(nu dau nume ca sa nu ma traga pe roata ca nu le-am cerut voie), un mail cum ca ei au divulgat datele contului meu catre primarie pentru a putea fi tras la raspundere pentru cele exprimate de mine. La inceput mi-a sarit mustarul pentru faza cu divulgatul datelor cu caracter personal. Dupa aceea am ras de prostia celor din primarie care n-au habar de lege - calomnia si insulta au iesit de ceva vreme de sub incidenta codului penal. M-am bucurat ca ecoul celor scrise de mine a lovit pana sub peruca din primarie si in mojicii de acolo. Am cautat o lamurire totusi la administratorii acelui portal online referitor la lejeritatea cu care au incalcat dreptul meu de confidentialitate. Asa am aflat ca de fapt ei au fost amenintati de primarie cu proces in cazul in care nu colaboreaza. Si uite asa au dansat hora pe mormintele celor care au murit pentru ca noi sa dojenim nestingheriti clasa politica putreda.

Deci dragilor, cei care sunteti mai slab de caracter si de inger, feriti-va sa spuneti ceva la adresa sfintei primarii sau a prea-cinstitului primar span, ca va paste tribunalul pe toti. Ceausescu a murit, dar asa cum am "cantat" in repetate randuri, exista PSD-ul care sa duca traditia mai departe. Oricum, ma bate gandul ca imediat ce ajung in tara sa merg pe la tribunal sa fac o plangere(ca e gratis) impotriva celor de la respectivul portal, ca Art. 18 din legea 677/2001 (cu modificari si bla bla) ma indreptateste sa cer dreptate in acest caz. Asa macar ii fortez pe cei in cauza sa actioneze in justitie primaria pentru ca i-au amenintat si fortat sa procedeze contrar legii (nu o sa spun exact incadrarea faptei primariei, ca sa aiba de lucru si oamenii de la portalul Online al Sighetului).

E bine totusi ca ies la suprafata practici comuniste in ziua de azi pentru ca e singura modalitate sa le contrezi si sa incerci sa le pedepsesti, in vreun fel sau altul. Inca astept sa fiu contactat de doamna primar, ca asa spuneau in corespondenta administratorii portalului, ca sa-i mai repet inca odata parerile mele si sa-i cer o explicatie logica pentru ceea ce a facut. Promit ca va tin la curent cu ceea ce va urma...

Editare ulterioara: Dupa publicarea acestei postari, am fost contactat de cineva de la portalul online si mi-a fost atras atentia ca actiunea prezentata mai sus nu este a institutiei primariei ci doar a doamnei Primar. In acest caz lucrurile sunt mai grave, dansa folosindu-se de functia pe care o detine pentru a face presiune asupra unor oameni care "prin acest portal vor sa faca un bine orasului", dupa cum mi-au explicat. Asadar nu pot sa nu le dau un indiciu celor de la portalul Online al Sighetului si sa spun doar: TRAFIC DE INFLUENTA!!!

Fotolia

8 comments:

  1. HUUAAAAA !!!JOS COMUNISMUL!!!! unde mi` tortza !? si steagul cu gaura in el :D !!!! da-i in judecata si sa iti procuri un avocat din afara sighetului pentru siguranta (p.s. fain articolul)

    ReplyDelete
  2. Multumesc Caline pentru entuziasmul tau. E un exemplu demn de urmat :D

    ReplyDelete
  3. Domnul meu,frumos redactat.Si probabil e real tot ce ai scris tu mai sus.De fapt,problemele la VOI (zic voi,si nu noi ,pentru ca eu momentan nu sunt in Romania) in tara sunt mult mai ample si la un nivel mult mai inalt decat primaria ametita din Sighetu Marmatiei.Iar cum bine zice vorba "Hotu neprins,om cinstit",atat timp cat nu exista probe si sunt atatia lingai care pentru niste firimituri ling conducerea in fund, tara NOASTRA (zic a noastra,pentru ca inca ma consider roman) nu va iesi in fata, cu toata infuzia de fonduri europene care nu se stie pe unde se "scurg".Numai bine!

    ReplyDelete
  4. Radule, multumesc pentru comentarii si ma bucur mult sa te "vad" pe aici. Lectura placuta!

    ReplyDelete
  5. URASC ROMANIA ,MIZERIA ASTA
    .cA LA NOI LA NIMENI X(

    ReplyDelete
  6. avem nevoie de niste mercenarii...pe bune...sa vezi cum fiecare isi vede cum unul altul dispare asa din senin....amenintare ca te baga in tribunal....zi ca tui bagi in tribuna cfr-ului cu fulare cu "U" Cluj....numai bine;)...fain articol..aflu chestii picante pe care nu stiam....da stii vorba aia cu cat stii mai multe cu atat esti mai trist;)

    ReplyDelete
  7. cand mai auzi ceva legat de acest icident te rog sa ne anunti ... sunt tare curios sa vad pana unde poate sa ajunga cu nesimtirea doamna primar... adica omul nu mai are voie sa isi exprime opinia personala liber ca ajunge sa fie amenintat??


    doamne ce oameni...

    ReplyDelete
  8. Pai nu mare mi-a fost surpriza cand m-am intors in tara sa aflu ca sunt cautat pentru control fiscal, desi nu mai am activitate pe firma de vreo 2 ani... :D

    ReplyDelete