Friday, November 12, 2010

S-au obisnuit la Cluj


Pana nu de mult se auzea un tril "oficial" de la Cluj, cum ca unele trofee s-au obisnuit la Cluj, ca acolo le e locul, ca luam iar campionatu`, ca pastram Cupa, si alte baliverne tipice conducatorilor de club de la sud de Ploiesti. Din pacate astfel de vorbe au devenit un fel de "Tatal nostru" pentru Muresan, presedintele CFR-ului, sustinut de lingaul negricios Zamfir, un venetic sudist care a reusit sa bage in buda clubul Clujean, cu acordul si concursul aceluiasi presedinte de club.

Etapa trecuta, la meciul cu Dinamo parca primisem o speranta ca se poate mai bine, ca lucrurile nu sunt chiar asa de negricioase(ca si Zamfir). Chiar daca suporterii echipei comuniste au reconfirmat ca sunt doar niste mucegaiuri ale societatii, niste rebuturi umane care nu stiu ce inseamna un moment de reculegere pentru cineva care a facut ceva pentru cultura Romaneasca, ceea ce ei habar nu au ce inseamna, CFR aratase ca poate sa si castige meciuri, daca vrea. Dar nu a fost de ajuns.

Increzatori in cuvintele presedintelui de club, jucatorii au intrat la fel de relaxati pe teren in meciul din cupa, precum intra de relaxati in cluburi, baruri sau femei. Nu mai conteaza ca suporterii si sustinatorii echipei sunt tot mai putini la fiecare meci, important e ca pitipoancele dornice de o bucatica de portughez, argentinian si de ce nu romani, sunt pe stadion la fiecare meci. Crezand in povestile nascocite de conducerea clubului, jucatorii cfr-isti s-au gandit ca cei de la Bistrita isi vor da goluri numai sa nu cumva sa alerge Tony/Cadu/Bud catre ei. Ferm convinsi ca actul de prezenta inseamna automat victorie, cei de la CFR si-au facut freza si au pasit pe teren precum pe podiumul de prezentare. Au jucat un fotbal superficial, iar cand s-au vazut ingenunchiati de bistriteni, s-au gandit ca e de cuviinta sa dea cu paru` in arbitri. Sa nu se inteleaga gresit, sunt un suporter infocat si e clar ca daca eram in Cluj iar il asteptam pe Cristi Balaj dupa meci sa-i spun in fata ca ne-a facut Maramuresu` de rusine, ca si alta data, chiar daca se supara iar. Insa asta nu e o scuza in cazul CFR-ului. Cand ai pretentii de campioana, cand doresti sa pastrezi cupa si vrei sa ai rezultate si in Champions League, atunci arbitrii nu sunt o scuza. Daca CFR-ul avea la pauza 3,4-0 putea sa dea lejer Balaj si 2 lovituri de 11 m, ca CFR-ul mai dadea inca 2 goluri pe langa.

Dar sa nu uitam ca "s-au obsinuit la Cluj". Si nu ma refer la trofee, cum face Muresan ci la jucatori, la conducere... Jucatorii s-au obisnuit la Cluj, s-au obsinuit cu statutul de vedeta si Muresan le asigura linistea in continuare. La fel s-a obosnuit si Zamfir, tuciuriu` ala de capuseaza CFR-ul, ca doar toti il stiti, cei care tineti la acest club. Daca la iarna vine Paszkany si ii da in cap la Scartu sau pune situatia din clasament pe seama arbitrilor, antrenorului, numarului scazut de suporteri, a vantului, a soarelui, a luminii de la luna, a orelor tarzii de joc, atunci CFR-ul pe care noi il stim invingator si plin de trofee, va disparea. Daca nu va taia "cancerul" din radacina, atunci nu vad nici un fel de viitor pentru CFR. Deja nu e bine deloc: dintr-o echipa care nu pierdea meciuri acasa ani la rand, nu pierdea meciuri in "Cupa" de ani de zile, CFR a ajuns o echipa care arunca vina pe oricine si orice pentru a-si ascunde incompetenta. Am ajuns mai rau decat aia din Bucuresti, aia pe care ii dispretuiam cu totii pentru comportamentul lor execrabil si scuzele lor penibile.

Imi pare foarte bine ca am participat cu trup si suflet la ascendenta fulminanta a CFR-ului, ca am pierdut poate luni de zile in total, tot umbland in deplasari peste tot, dar ma doare nespus si speram ca eu sa nu apuc sa vad CFR-ul intr-o situatie asa de dezastruasa si trista cum e azi. L-am apreciat tot timpul pe patron pentru deciziile si pentru iscusimea cu care a dus acest club pe culmile succesului. Sper sa ma faca din nou sa-l apreciez in iarna, cand va face ceva pentru a continua acea ascensiune...

Urmeaza sa terminam sezonul dezastruos din Champions League(victoria cu Basel a fost o minune, dupa cum ziceam), asa ca ne ramane doar lupta pentru un loc decent in campionat. Stiu ca Muresan viseaza la primul loc, dar eu sunt suporter, insa nu sunt imbecil! Hai CFR!

2 comments:

  1. ... deacord cu tine nu esti imbecil :P, hai sa fim seriosi ca bine o sa fie si in europa leaque, si sincer oricum o sa fii bucuros dupa iarna : 1 vine petrescu si le spune lucrurilor pe nume si da de pamant cu jucatori de "cluburi" (asa cum face partial Cartza) ...sau 2 ramane Cartzu a.k.a. "un dracu ii tusieru ca il sparg" si ii acorda toata libertatea la decizi nea` paszka si face curatenie cu jucatori din "cluburi" ...deci eu zic ca va fii de bine dupa iarna (si poate il vinde pe trahore a.k.a. "nu vad poarta sau pe altcineva" si mai aduce ceva jocatores de hazna). hai noroc si hai Cluju (ambele echipe :P)

    ReplyDelete
  2. Daca nu il da afara macar pe Zamfir, orice alta schimbare e inutila. Cat despre jucatori, exact ce am zis: s-au obisnuit la Cluj. Sper sa fie cum zici tu, dar ma indoiesc. Totusi sper...

    ReplyDelete