Wednesday, November 24, 2010

Sa radem de CFR!


Desi sunt un fan infocat al echipei si ma doare sa vad prin ce trece clubul, nu pot sa nu fiu iritat de ce se petrece. In titlu nu e nici o greseala, pentru ca nu ne permitem sa radem CU CFR, deoarece nu ne da motive sa radem impreuna, insa ne da destule motive sa radem de ei.

Uitandu-ma la meciul de aseara, incercam sa-mi aduc aminte daca am vazut vreodata echipa CFR-ului(in orice componenta), jucand asa de....nejucand mai bine zis. Cred ca FC Marmatia paseaza mai bine decat pasau jucatorii CFR-ului aseara. Noroc ca stiu sa-si paseze reporteritele si sticlele de bautura de la unu` la altu`, ca altfel nu mai aveau motive sa fie obositi, dupa cum au sustinut ei. Nici acum nu-mi iese din cap statistica aia dureroasa care arata un mare 0(zero) in dreptul ocaziilor de gol si in dreptul suturilor pe poarta. Traore parca era un cal pe camp, legat de un picior si fixat de un tarus sa nu cumva sa se deplaseze prea departe. Dureros a fost sa-l aud pe Cadu dupa meci spunand ca am inceput bine repriza secunda. Cred ca se referea la alt meci, nu la cel care tocmai se terminase. Asta inseamna sa ai "spatele" asigurat la echipa, sa iesi de pe teren constient ca ai fost doar o cizma sparta in timpul meciului, dar sa te lauzi cat de bine ai jucat. Pe langa ca ne umilesc prin rezultatele devastatoare, ne mai si iau de prosti.

Cartu nu s-a dezis de apucaturile care l-au facut cunoscut in Liga 1 si a demonstrat si Europei de ce e in stare. Imi dau seama ca in acele momente avea de ales daca sa-i dea cu talpa in gura vreunui jucator incompetent al CFR-ului(ca avea de unde alege), sau sa dea in orice altceva? Nervii s-au adunat si a rabufnit in momentul in care a vazut ca jucatorii sunt din nou prea obositi de la prea multe femei, bauturi si nopti pierdute, ca obositi de la meciuri nu prea au cum sa fie, cand nu joaca si nu se strofoaca prea mult. Suporterii CFR-ului au si lansat o petitie online pentru demiterea antrenorului. Aici am ramas cu niste semne de intrebare:
1. Cu ce a schimbat gestul lui Cartu rezultatele CFR-ului in rau, ca sa-i ceri demisia?
2. De ce nu au aparut pana acum petitii pentru mazilirea unor jucatori care mai mult incurca echipa, decat o ajuta?
3. Daca motivul petitiei este patarea numelui si imaginii clubului CFR, de ce nu s-a facut inca(in ultimii ani) o petitie pentru demiterea lui Iuliu Muresan?

Cred ca multi o sa-mi sara in cap citind aceste randuri, insa situatia CFR-ului nu se datoreaza numai lui Cartu si partea mai importanta si dureroasa e ca si daca il schimba DOAR pe Cartu, situatia echipei nu se va schimba. Noi nu avem nici un fel de profesionisti la club, fie ei jucatori, administratori, antrenor, etc si asta e marea lipsa. Cum sa ai pretentii la rezultate, cand iti vine CAPITANUL echipei si spune ca ei nu pot face fata pe 3 fronturi. Pai dispari in ligile inferioare si vezi-ti de treaba ta, ca n-ai ce cauta la un club care vrea performanta.

Insa acum urmeaza sa vedem cata performanta se vrea la CFR, cand Paszkany va face, sau nu, schimbarile asteptate de foarte multi apropiati ai clubului. Pana atunci, nu ne ramane decat sa radem de declaratiile jucatorilor de dupa meci, de jocul in sine si sa radem pentru ca asa ii sta bine romanului: sa faca haz de necaz!


Later edit - Ura! Ipocrizia a invins!!! A fost demis Scartu!!! Recunosc, motive sunt destule, dar nicidecum cel invocat de clubul care se face de ras pana si prin declaratii scrise: patarea numelui clubului. Adica exact ce scriam mai sus, referitor la altii care pateaza numele clubului de fiecare data cand au ocazia, dar stau linistiti la club. Dupa cum spuneam si pe blogul unui prieten referitor la schimbarea lui Cartu: degeaba schimbi lopata, daca tot cacat o sa intorci cu ea. Cam asa stau lucrurile la Cluj, din pacate...

2 comments:

  1. Ai cam gresit titlul,ca daca esti suporteri ceferist,mai degraba iti vine sa plangi si nu sa razi,sau trebuia sa spui Sa radem de ce zic jucatorii CFRului,cum scriai si la sfarsit. In rest,e bun articolul,iti dau dreptate,si cred ca nu e momentul demiterii lui Cartu. Forta CFR!

    ReplyDelete
  2. Stefan, dupa cum ziceam, facem si noi haz de necaz. Am plans pentru CFR doar de fericire. Nu vreau sa ajung sa plang pentru ca unii jucatori cred ca sunt profesionisti, dar de fapt sunt niste fustangii foarte bine platiti. Din pacate, in ultimul timp ei reprezinta CFR-ul si ei fac legea, asa ca de ei rad...si asa ii sfatuiesc pe toti suporterii CFR-ului, sa rada de cei care se obosesc prin cluburi sau prin reporteritele care roiesc in jurul lor.

    ReplyDelete