Saturday, February 20, 2010

In Romania mea...

Asa cum am promis, am revenit in tara cu gandul la acea Romanie pe care putini o cunosc si pe care putini ajung sa o cunoasca vreodata.Am venit pe timp de iarna tocmai pentru ca mi-era dor de zapada si de peisajele care te complesesc prin simplitatea si frumusetea lor.Am facut mai multe poze pentru a le impartasi cu voi si sper sa va placa.Inca nu am plecat inapoi, deci e foarte probabil ca voi mai pune poze din locurile pe care le voi mai revedea.Pozele publicate sunt de pe la Galati, cu trenul de la Galati la Brasov, pe la Bran, Poiana Brasov, Rasnov, Sighet.Pana atunci va doresc lectura placuta si numai bine!
Pozele le puteti gasi aici!

P.S. - Nu va sfiiti sa comentati aici despre pozele facute.

Mai e o sansa...

Dupa ce am trecut prin atatea situatii mizerabile prin Romania, a trebuit sa fac si niste plangeri, bineinteles! :D Nu puteam sa plec linistit inapoi in Irlanda, fara sa fac eu vreo plangere.Prima plangere a fost la Orange, pentru infinitatea de mesaje cu reclame pe care le trimiteau de cateva ori pe zi.Am facut plangere si la providerul de internet, pentru calitatea execrabila a conexiunii.Nimic nou pana aici.

Acum vreo 2 seri, Carmen si cu sora-mea s-au dus la Ucrainieni la cumparaturi.Stiam dinainte ca nu intri si nu iesi din Ucraina fara spaga.Stiam ca se sta in vama la romani,cat de cat.Insa fetele nu se mai intorceau deja de mai bine de 5 ore si am inceput sa ne ingrijoram, cu cumnatul meu.Dupa ce au ajuns acasa, intr-un final, am aflat ca nu a fost nimeni de la Vama care sa verifice pietonii in punctul de trecere.In plus, un politist de frontiera s-a gasit sa le si jigneasca.Atata mi-o trebuit, ca direct in punctul de trecere al frontierei m-am intors cu fetele. Am cerut sa vorbesc cu sefa de tura de la vamesi.Am fost rugat sa astept afara,pe strada, pana ce era chemat superiorul.A venit o doamna, care m-a intrebat care e problema si i-am spus ca s-au incarcat prevederi ale legislatiei in vigoare, si i-am detaliat cu numar de lege si modificari aduse.Cand a auzit doamna ca stiu atatea detalii, ne-a invitat in birou sa discutam. Acolo a aparut si seful politiei de frontiera din Sighet.El a cerut detalii despre persoana care le-a jignit si cand a aflat ca este de la politia de frontiera, ne-a invitat in ziua urmatoare la dansul la birou, la comandament, pentru o discutie si cu politistul in cauza.
Pentru lipsa personalului vamal, am facut o plangere pe loc si urma sa mergem a doua zi la sediul vamii pentru a lua un nr de inregistrare.
Zis si facut, a doua zi, la 9 dimineata eram prezenti toti 3 la comandamentul politiei de frontiera din Sighet.Acolo am fost asteptati in biroul sefului de catre toti cei care conduc politia de frontiera in oras.In plus au fost adusi si cei doi politisti de frontiera care lucrau pe schimbul impotriva caruia s-a facut plangerea. Dupa identificarea reclamatului, am avut o discutie cu persoanele din incapere, dupa care ne-au fost prezentate scuzele pentru cele intamplate si garantia ca se vor lua masuri pentru a evita astfel de evenimente. Am renuntat sa mai facem o plangere in scris la politia de frontiera, pentru ca obtinusem deja ceea ce doream: aducerea la cunostinta sefilor a ceea ce se intampla in punctul de trecere al frontierei.
Dupa ce am plecat de acolo, am mers direct la sediul vamii, unde secretara ne-a spus ca trebuie sa revenim pentru ca sefa vamii vrea sa vorbeasca cu noi dupa ce revine la birou. Am plecat, dar am fost sunati pentru a fi anuntati ca doamna a venit si ca ne asteapta.Am mers la dansa la birou si am discutat despre cele intamplate. Ne-a explicat ca sunt in lipsa de personal si ca incearca sa mai detaseze cativa functionari vamali, dar ca nu are sorti de izbanda.Ne-a dat numarul de telefon personal,pentru a o contacta in cazul in care mai avem probleme la trecerea frontierei.

Ca o concluzie, am fost total surprins, in modul cel mai placut, de reactiile persoanelor din conducerea celor doua institutii.Daca pana odinioara trebuia sa faci o plangere (care probabil ca ajungea in foc),si asteptai un raspuns care nu mai venea, de data asta situatiile au fost tratate direct de catre sefii unitatilor.E un lucru de care ma bucur enorm, sa vad o implicare pana la acel nivel si tind sa sper ca mai exista o speranta.Ma bucur...

Din tara nimanui...


De cand m-am intors acasa, in Romania, am tot vazut lucruri si intamplari si de fiecare data tot ziceam: "trebuie sa scriu pe blog..."
S-au adunat multe de scris, poate mult prea multe, iar de fiecare data concluzia ducea spre acelasi dezgust si scarba fata de mentalitatea generala, fata de situatia in care se balaceste Romania.Au fost si niste exceptii, unele lucruri care m-au surprins foarte placut.Le voi scrie cele placute in alt post.Aici voi trece doar cele tipice romanesti.

Am fost la cumparaturi in magazine de tipul hipermarket, supermarket, etc.Peste tot vezi produse care iti ofera 20% gratis, 100 g gratis, 50% gratis, etc.Surpriza a venit in momentul in care am vazut preturile de pe raft si mai ales cand am vazut ca un produs care are de ex. 500 g costa o suma,iar acelasi produs, cu un plus GRATIS, costa mai mult.Unde e gratuitatea, ma intreb?Asta e o bataie de joc la adresa cumparatorului. Romania e singura tara unde gratuitul are pret.Veniti si luati portocale gratis, nu costa decat 4 lei kg!!! Te doare mintea,nu altceva...

Romania se afunda in criza ca un bolovan intr-un lac, chiar daca majoritatea tarilor au inceput sa se redreseze.Romanii au folosit criza drept motiv la furturile pe care le faceau,iar hotiile au luat asa "viteza" de nu le mai pot opri astia nicicum.S-au apucat de concediat profesori, iau alocatii de la copii, iau pensii de la aviatori, dar guvernul isi aloca 80 MILIOANE de EURO pentru vacante si concedii. Criza e pentru prostii de jos, nicidecum pentru cei care ne conduc.

Mare balacareala la tv cu alegerile din cadrul PSD.Nu-ti vine sa crezi cat de spalati pe creier sunt cei care apartin acelui partid.Din punctul meu de vedere tot Iliescu o sa conduca acel partid pana o sa-i bata astia cuie in sicriu.In plus, se manjesc cu cacat unul pe celalalt, in frunte cu sclavul Geoana si analfabetul Vanghelie.In plus, cand arata imagini de la ei de la CONGRES, parca e de pe vremea comunismului, fiecare cu pancarte prin care isi exprima dragostea si iubirea neconditionata pentru culoarea de pe care lipseste secera si ciocanul.Am atasat o singura poza la acest subiect, o poza la care va rog sa va uitati atenti si sa imi spuneti daca e sau nu vreo asemanare intre cele doua cadre.Si-au adus vrajitoare sa-i descante la congres...cred ca asta spune totul!

Trece zapada si strazile arata precum Germania dupa bombardamentul aliatilor, dar soferii fac coada la platit taxe.Asa de bine ne-a educat tovarasul Iliescu la mineriada, de nimeni nu mai indrazneste sa spuna nimic? Oamenii isi rup masinile in craterele de pe sosele, dar nimeni nu misca un deget.Se fac "plombe" de milioane de Euro, care o sa tina pana la Paste, ca dupa aia mai baga alte cateva zeci de milioane ca sa asfalteze peste plombe.Dar ne plangem de criza...

Acuma, intr-o seara erau discutii despre reducerea numarului de porci din clasa politica, conform dorintei poporului, exprimata la referendum.Toti se jelesc ca asa ceva nu se poate, ca tara asta o sa devina instabila, bla,bla.Oare cretinii astia considera ceva stabil in tara asta?Ca Romania, la ora actuala e ca un cub de gelatina, inalt de 1 m, si e pe punctul de a se imprastia de tot.Se plang ca e nevoie de toti oamenii care dorm in senat si parlament, dar nu vine nici un dobitoc cu propunerea sa-i pastreze pe toti, dar sa le injumatateasca veniturile(nu salariile).Ca pana la urma, pe noi asta ne roade, ca astia dorm acasa, dorm in masina, dorm in avion, dar dorm si la munca.Si pentru atata somn, isi iau o roaba de bani.As putea sa continui cu subiectul asta, dar imi creste tensiunea deja...

Piticul mincinos(BOC) a spus ca nu vor scadea salariile, insa a mai gasit niste taxe, ca nu cumva sa ne ia cineva locul fruntas la taxe.Dezamagirea a atins cote neasteptate in sinea mea si intrebarea care ma apasa (pana cand?) tinde sa-si gaseasca raspunsul de curand, pentru ca nu stiu cat vor mai rezista oamenii in conditiile astea.Talhariile au crescut haotic deja, iar pana la o debandada totala nu mai e mult.

Esti obligat de stat sa platesti asigurarile sociale, insa o mana de oameni au murit in ulitimul timp asteptand acasa salvarea, care intarzia sa apara.Am auzit ca la un bolnav decedat a ajuns salvarea dupa 2 ore.Si nu era zapada, nu erau probleme din cauza naturii, doar ca nu a ajuns salvarea mai repede.Nici nu pot sa trag o concluzie dupa aceste evenimente, dupa o indiferenta atat de crunta.

Si lista ar tot continua, dar mi-e ca va saturati si voi, dragi prieteni, sa tot cititi atata amar de nepasare, ca doar cunoasteti situatiile foarte bine.Ramane sa speram, ca la asta suntem cei mai buni, sa speram ca o sa fie mai bine.

Va doresc numai bine!

Friday, February 12, 2010

Rochii de mireasa, la comanda!

M-am tot gandit la o afacere de care sa ma apuc in vremuri de astea de criza, asa ca am ales sa ma ocup de rochii de mirese, avand in vedere ca nunti se vor tot face.Si ce poate sa fie mai frumos decat o rochie de mireasa facuta la comanda, o rochie care sa te scoata cu un pas in fata celorlalte mirese si mai ales in ochii tuturor invitatilor.Asa ca va astept pe toate sa admirati pozele si eventual sa intrebati tot ce va trece prin gand.Trebuie doar sa dati click pe fiecare model si veti ajunge exact la pagina unde se vinde modelul respectiv.Tin sa mentionez ca am mai vazut in Romania pe cineva care are modele asemanatoare, dar la preturi si de 5 ori mai mari.Spor la ales :P
Deocamdata am 10 modele din care se poate alege: Model 1, Model 2, Model 3, Model 4, Model 5, Model 6, Model 7, Model 8, Model 9, Model 10.
Culorile le puteti alege dupa dorinta, iar unele modificari pot fi aduse rochiilor, daca doriti trena mai scurta, sau ceva de genul acesta.

Tuesday, February 2, 2010

Incotro ne duce criza?

E o intrebare care ma apasa de ceva vreme, dar mult mai insistent de cand am revenit in tara.Am urmarit stirile constant,pentru a vedea ce ne spun cei de la FMI, cei de la CE si ce anume fac cei care ne conduc.

Am fost tare bucuros sa vad ca Boc cel mic a propus marirea ajutorului dat femeilor gravide si prelungirea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru nou-nascuti.M-a surprins ca a propus ca acei bani sa nu-i mai primeasca femeile cu bani,deoarece nu e corect sa-i dai ajutor unei femei care locuieste intr-o vila si are un jeep la scara.Am zis ca poate mai e o sansa pentru Romania!Dupa ce a trecut aburul euforiei si m-am dezmeticit, mi-am dat seama ca Boc poate sa propuna ce vrea el, atata vreme cat porcii din parlament nu aproba aceasta lege, ca doar ei nu au decat de pierdut. Ma uit acum la TV unde Boc urmeaza sa tina din nou un discurs in parlament, insa nu tare are cui sa i se adreseze,pentru ca acei nemernici care traiesc pe banii nostri, nici macar nu sunt prezenti in sala.E bine ca-si iau salariile fara nici o greata pentru faptul ca nu se duc la munca la timp.Ce s-ar intampla daca eu, sau tu, sau oricare altul ar merge la munca numai cand ar avea chef?

In alta ordine de idei, cei de la FMI au cerut scaderea salariilor si trecerea la disponibilizari cat mai curand posibil.Asa ca am auzit cate mii de oameni vor ramane fara loc de munca in invatamant si in alte domenii de munca, am auzit cate salarii se vor injumatatii, tot din sectorul public, insa nu am auzit nimic ce sa-i afecteze pe cei din Senat sau Guvern.Deci ii belim de vii pe cei care muncesc si platesc taxe, dar ii protejam pe toti nenorocitii care isi vad linistiti de afaceri si dau legi care sa-i protejeze in caz ca cineva intoarce cacatul si mizeria iese la iveala. Asa ca nu vorbim de o criza generala in Romania, ci doar o criza economica crunta, care insa ii afecteaza doar pe muncitorii de rand. In alte tari, presedintele tarii a acceptat sa-si reduca drastic leafa, doar pentru a da un exemplu de solidaritate si de a indemna si alti oficiali sa procedeze la fel, lucru care s-a si intamplat. Dar e vorba de alte tari civilizate, in care infractorii nu ajung oameni politici, iar oameni politici care devin infractori putrezesc in puscarie, nu apar la tv zambind usurati ca si-au cumparat libertatea.

Atata vreme cat diferentele dintre Romania si restul tarilor civilizate se duc spre extreme, nu avem sanse sa traim mai bine, nu avem sanse sa iesim din criza si nu exista sanse sa fim priviti cu alti ochi de catre straini.De fiecare data cand gandesc si scriu astfel de randuri, tot timpul gandul ma duce la oamenii care si-au dat viata in `89 pentru a aduce binele in Romania.Numai criminalul Iliescu stia ce avea sa urmeze pentru fraierii care raman in viata.Acum stim toti... Daca in alte tari aceasta criza a adus solidaritate si masuri din partea celo care conduc tarile respective, la noi criza a adus o acoperire perfecta pentru hotia la scara mare care se practica in Romania.Asa ca inca ma intreb: incotro ne duce criza???