Monday, February 28, 2011

Raspuns la comentariu


Dragilor, multumesc pentru raspunsurile si reactiile la ultima postare, cea cu "draguta" si raspunsurile care parca erau implantate in capatana ei de catre partid. De regula raspund si eu in comentarii celor care imi scriu, de cele mai multe ori pentru o simpla multumire. Insa azi dimineata am citit un comentariu foarte lung, din doua parti, care m-a obligat sa raspund printr-o alta postare, deoarece raspunsul nu poate sa fie concentrat intr-un comentariu. Pentru cei care vor sa citeasca comentariile, le gasiti AICI!

In primul rand, domnule/doamna Anonim, multumesc pentru comentarii. Fiecare are dreptul la propria parere, insa consider ca s-a produs o nedreptate prin acel comentariu fata de FOARTE MULTI romani care muncesc in strainatate. O sa raspund punctual la fiecare subiect atins in cele doua parti ale comentariului, pentru a lamuri cititorii referitor la punctul MEU de vedere, ramanand ca alti cititori sa isi dea cu presupusul referitor la cele scrise.

Referitor la faptul ca sunt acuzat ca "doar latru" fara sa incerc sa fac nimic, pot doar sa spun ca ati scris fara sa cititi blogul meu. Daca citeati primele postari ale acestui blog, erati la curent cu plangerile mele impotriva celor de la CFR Calatori pentru incalcarea legislatiei in vigoare. Pe scurt, am apelat la Avocatul Poporului pentru a ma sprijini in acest demers. Am toate actele salvate si sunt cu antetul si semnaturile celor de la Avocatul Poporului. intr-unul din acte, scrie negru pe alb ca ei nu pot sa fac nimic si ca nu am nici eu sanse de izbanda, deoarece e vorba de o companie de stat care are prea multa putere pentru un muncitor de rand. Concluzia - Legea nu este aceiasi pentru toata lumea in Romania si justitia este doar un breloc in buzunarul clasei politice! Deci nu m-am limitat la "latrat", ci am si "muscat", insa mi-au fost scosi dintii pentru asta. As dori sa stiu, stimate Anonim, de cate ori ati incercat o actiune in instanta impotriva incalcarii legislatiei in vigoare? Puteti dovedi cu acte? Nu? Atunci nu aveti dreptul sa judecati cine a facut ceva si cine nu. In plus, eu am nu eram afectat de incalcarea legislatiei de catre CFR Calatori, insa am considerat ca asa e corect, sa iau masuri. Cineva trebuia sa faca asta. Cred ca m-am facut inteles.

Cand eram Unit Manager in tara, castigam in medie cam 500 de euro/luna, insa am considerat ca acel salar este injust fata de munca prestata. Aici in Irlanda, lejer as primi 2500 de Euro/luna, ocupand acelasi post, iar munca in asigurari este incomensurabil mai usoara aici. In plus, referitor la muncile care le presteaza unii romani in strainatate, munci de care spuneti ca nu le-ar practica in Romania, aici este o comparatie penibila, tinand cont suma cu care ai putea fi platit in Romania intr-un astfel de loc de munca. Sunt constient ca sunt multi aici in strainatate care se duc in club/bar si cer un pahar cu apa, pentru ca au nevoie de bani cand se duc acasa si comanda din usa barului(sa-l auda toata lumea) o sticla de whisky, insa a generaliza aceasta categorie este cel putin gresit, ca sa ma limitez la o apreciere decenta. Pe langa acei capsunari care locuiesc ca sobolanii, in conceptia dumneavoastra, exista foarte multi(nepermis de multi) oameni care pur si simplu au plecat din Romania ca sa traiasca o viata mai decenta, chiar daca nu pe specializari din domeniu medical, ingineresc sau alte cariere de....vaza, sa zicem. Si va spun pe cuvant ca eu n-am gasit inca nici macar un caz in care sa locuiasca romanii prea inghesuiti undeva. In schimb stiu tigani care locuiesc cu zecile intr-o casa. Pe de alta parte, am vazut in Romania aia care poate sa fie roz, dupa cum spuneati, studenti care se ingramadesc cate 6 in apartamente cu 2 camere, pentru ca nu-si permit sa stea mai putini din cauza chiriei. Cunosc zeci de oameni care abia reusesc sa-si plateasca cheltuielile lunare cu salariile "cinstite" care se platesc in Romania. Eu am plecat din Romania si muncesc aici CE GASESC si nu mi-e rusine sa spun asta. Ma duc seara si frec buda intr-un complex de birouri si nu mi-e rusine sa recunosc asta si nu mi-e rusine ca muncesc. Si culmea, lucrez cu sfert de norma(cam 40 de ore/luna), si castig mai bine decat luam ca si Unit Manager in Romania. Partea frumoasa e ca de cand am plecat din Romania, am reusit sa vizitez o foarte mare parte din Europa, sa vad locuri care nu cred ca puteam sa le vizitez daca ramaneam inca in tara. Probabil ca daca ma stergeam la fund cu frunze de brusture, ca sa economisesc bani, aveam pe acum si masina, insa (din nou, culmea!!!) foarte putini romani pe care-i stiu pe aici nu au masina, iar cei care au, e ca o stricta necesitate si si-au luat masini practice, mici, de oras. Asa ca nu puneti botul la tot ce zice OTV-ul, ca nu e chiar asa.

Tot de la mine de pe blog puteati sa aflati ca atat eu si sotia mea cat si alte persoane au abonament la cinema, abonamente de care nici n-am auzit sa existe in Romania. Explicatia e la mintea cocosului - in Romania, trebuie sa ai cam multi bani sa-ti permiti sa mergi chiar asa de des la cinematograf, in vreme ce in Dublin, multi spalatori de WC-uri se duc cam in fiecare week-end la cinema. E o diferenta sa vorbesti si sa pui etichete "din auzite", sau sa arunci cu noroi in cineva pentru simplu fapt ca nu cunosti adevarul.

Referitor la rata somajului, sa nu uitam ca in Romania statisticile se fac de ochii uniunii europene si ca in acea rata a somajului nu intra sute sau poate numarul lor chiar sare de milion al persoanelor care nu mai iau somaj si care n-au de lucru. Nu putem compara Spania nu Romania, sau mai bine zis, nu putem sa comparam nici o tara cu Romania, deoarece am face o imensa defavoare populatiei Romaniei, tinand cont ca desi somajul este mai crescut(aparent) in alte tari, nivelul de trai este cu mult peste cel al Romaniei. Sa nu uitam ca oamenii nu traiesc dupa cum arata cifrele din statistici!

Referitor la "romanii care nu simt gropile" daca au mai multi bani, aici am simtit putina greata, tinand cont ca nepermis de multi romani se lupta sa-si acopere cheltuielile de zi cu zi, nu sa mearga cu masini mai bune pentru a nu simti asfaltul ala exagerat de scump turnat tot din banii platitorilor de taxe. Din pacate is multe persoane visatoare in Romania, care stiu despre strainatate doar ce le permite presa sau cunosc doar acel grup de romani care beau apa cand sunt "afara", dar se spala pe picioare cu whisky cand ajung in tara. Sunt 100% sigur ca in jurul dumneavoastra exista si romani ca mine, care vin din strainatate in vizita, dar nu-i recunoasteti pentru ca nu "se sparg in besini", cum au altii obiceiul. Si nu stiu de ce am impresia ca cei ca mine sunt din ce in ce mai multi, fata de cei la care faceti referire dumneavoastra.

Acestea fiind spuse, va rog sa va ganditi de doua ori sau macar sa va informati inainte de a pune o eticheta pe un numar de persoane prea mare pentru a-i baga in aceiasi "oala". Multumesc inca odata pentru comentarii, deoarece mi-ati dat oportunitatea sa clarific aceasta idee preconceputa referitor la cei care au cautat o viata mai buna in alta parte unde nu trebuie sa fie sclavi pentru stat. O zi frumoasa sa aveti, dragi cititori!