Tuesday, May 10, 2011

Comunicarea - trecut si prezent


Bine v-am regasit dragi cititori si imi cer scuze pentru aceasta lunga pauza. Multe s-au intamplat, m-am mutat din Bray in Dublin, am inceput munca intr-un magazin si am apucat deja sa fiu si promovat, dar dintre toate cele intamplate, cel mai mult ma bucura faptul ca voi avea un baiat, dupa cum ne-au spus la ecograf zilele trecute. Sunt foarte bucuros si ma simt foarte implinit cu Carmen langa mine si cu un baietel care e "pe drum" :D

Revenind la subiectul despre care imi doream sa scriu azi, va voi descrie cum a evoluat in viata mea comunicarea si totodata socializarea.
Acum vreo 14 ani(Dumnezeule ce mult pare!), exista o revista numita "Liceenii", o revista foarte interesanta care a incetat sa mai apara din motive nestiute de mine nici la aceasta ora. In acea revista exista si o rubrica de anunturi, unde puteai sa trimiti un mesaj gratuit in care sa te prezinti si sa iti cauti persoane cu care sa corespondezi. Era un fel de hi5 pe hartie care aparea lunar :D Asa se face ca am trimis si eu un anunt si am primit cateva sute de scrisori dintre care un numar impresionant inca le mai am pe acasa. Am corespondat cu un numar foarte mare de persoane, si pentru o perioada destul de lunga de timp. Ajunsesem sa invatam niste trucuri pentru a refolosi timbrele postale :D Am ajuns sa cunosc persoane din toate colturile Romaniei si pe unele am ajuns sa le cunosc si personal. Tin minte ca in fiecare zi cand venea postasul, aducea cate 4-5 scrisori de nu-i venea nici lui sa creada ca are de adus zilnic atata corespondenta la aceiasi adresa. Intr-o zi, cand am fost in tara si cotrobaiam prin lucrurile mele mai vechi, am deschis o scrisoare si am recitit-o. Din cele ce-mi erau scrise mai puteai deduce cam ce am scris eu in ultima scrisoare. Erau exact scrisori in care ne povesteam intre noi ce-am mai facut, ce urmeaza sa facem si alte planuri care mai apareau pe timpul liceului.

Cu timpul insa a "inflorit" internetul si scrisorile au devenit tot mai rare, primeam raspuns la tot mai putine si raspundeam si eu tot mai greu. Tin minte ca era o fata Pop Monica, din Brasov, pe care am si vizitat-o cu Norbi cand am fost la revelionul `99-2000 in Piata Revolutie, la "ProTevelionul" organizat de Pro Tv. La intoarcere am luat un tren mai devreme si ne-am dat jos in Brasov si ne-am dus la adresa de pe scrisoare. S-a bucurat enorm Monica sa ma cunosca si am povestit cate putin si fata in fata pana am avut trenul spre Sighet. A fost o experienta foarte entuziasmanta si placuta totodata. Ajunsesem sa cunosc o persoana cu care corespondasem timp de vreo 3 sau 4 ani. Dupa aceea ne-am mai scris vreo 2 scrisori si dupa ce am terminat Liceul s-a cam terminat cu corespondentele. Incepuse un alt "capitol" in domeniul socializarii si comunicarii - mIRC-ul.

Cred ca majoritatea celor de varsta mea au prins "febra" mIRC-ului, cu usere, canale, moderatori si alte chestii specifice. Cand ma gandesc la ce chestii stiam atunci...puteam sa stiu cine este pe mIRC din aceiasi sala de internet cu mine, ce nume are si ce "canale" frecventeaza. Eu frecventam unul si bun: #house :D Aici perioada de "corespondenta" era infinit mai mica si automat si perioada in care ajungeai sa cunosti "in persoana" persoana respectiva. Am legat numeroase prietenii cu ajutorul mIRC-ului, prietenii care s-au dovedit de durata si tin si in ziua de azi. Am cunoscut persoane foarte speciale, oameni deosebiti alaturi de care am petrecut clipe de neuitat. Dar, asa cum nu toate sunt roz, pe mIRC erau si persoane pe care-ti doresti sa le fi evitat. Insa cu bune si rele, mIRC-ul a fost o etapa foarte importanta din viata mea, mergand la intalniri cu persoane de pe canalul #house, mergand cu ei pe la diverse party-uri cu Dj, reusind ca la un party, sa ne adunam la Sibiu nu mai putin de 81 de persoane care ne cunoscusem pe internet, pe canalul #house. A fost o perioada nebuna, cu calatorii prin toata tara. Pot sa spun ca mIRC-ului ii datorez faptul ca am reusit sa vad aproape toata Romania si pot sa afirm ca avem o tara incredibil de frumoasa...pacat ca e locuita!

Cand febra mIRC-ului era pe domolite, a aparut Yahoo Messenger, Hi5 si acum Facebook...Insa pot sa spun ca niciuna dintre ele nu au avut un impact atat de mare, sau o implicare atat de mare in viata mea cum avea mIRC-ul. Cu toate astea, cei care inca nu stiu, eu am cunoscut-o pe Carmen (sotia mea) chiar pe internet,prin intermediul unui site de socializare. Nu credeam ca voi ajunge aici, insa cunosc persoane de pe #house care au ramas impreuna chiar si in ziua de azi. Si ca tot am ajuns la prezent, exista un joc online care imi ocupa mie timpul cand n-am ce face, un joc pe care il frecventez de vreo 3 sau 4 ani deja, numit ikariam. Intotdeauna am fost fascinat de istoria medievala, de arhitectura medievala si de jocurile de strategie. Asa se explica pasiunea mea pentru Age of Empires II :D Ei bine, si ikariam este ceva asemanator, insa mai putin animat si implica si conexiunea la internet, deci interactiunea cu alti jucatori, persoane reale la randul lor. Bineinteles ca facand parte dintr-o alianta, se leaga prietenii si se fac cunostinte. Asa ca am reusit deja sa ma vad cu unele persoane care-mi sunt colegi de joc si pot sa spun cu bucurie ca unii mi-au devenit prieteni apropiati cu care ne-am vazut chiar si aici in Irlanda sau ne-am intalnit in Spania si Franta.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Uitandu-ma inapoi la vremurile cand scriam scrisori si asteptam cate o luna-doua pana sa vina un raspuns, si vad in ziua de azi cand poti sa vorbesti cu o persoana total necunoscuta, in timp real, pe internet, stau si ma intreb care o sa fie urmatorul pas in comunicare, in socializare. Cred ca ramane sa "ne scriem" peste cativa ani, cand sper ca blogul meu va avea macar 100 de urmaritori, daca in prezent am ajuns la 14. Tin sa va multumesc inca odata pentru ca-mi lecturati scrierile si totodata sa va multumesc pentru datile cand va indurati si mai lasati si cate un mesaj. V-am pupat si promit sa nu mai las o pauza asa de mare intre postari. Numai bine!


P.S. - Nu are nici un fel de legatura cu subiectul de mai sus, insa e un filmulet la care am ras cu lacrimi si am zis ca trebuie sa-l savurati si voi AICI!

14 comments:

  1. Cate mi-au venit in minte cand am citit postul tau.. Sa le iau pe rand.
    1. Chiar vroiam mai deunazi sa te cert ca postezi asa rar, dar sincer inteleg, si eu am fost un blogger nu prea constiincios lately din cauza lipsei de timp... Dar sa nu se mai repete :P
    2. Felicitari, din nou, pentru bebe!! Ma bucur asa de mult pentru voi! Sa faci houser serios din el, da? :)
    3. Despre mIRC... Doamne ce de amintiri... Cum ne adunam in Turcu cu totii.. imi amintesc De Blu, de Honey, de Cinzano, Crazy, Carlos si Juzty (evident :P), de nebunul de Bobo si de cati altii!! A fost o perioada superba si desi la vremea respectiva eram foarte... domestica, sa zic asa :P, adica nu puteam sa vin cu voi prin tara, au fost totusi asa de multe momente la care am luat si eu parte. Imi amintesc si de revul ala la Sibiu, vai cat mi-am dorit sa vin si nu am putut... eram impreuna pe atunci, remember ;)) [sper sa nu ma certe Carmen :P]. Amintiri frumoase, mersi tare mult ca mi-ai oferit ragazul sa ma opresc putin sa zambesc cu gandul la ele!
    Te pup, si va pup!
    P.S. Posteaza mai des si vei avea mai mult de 14 vizualizari :P

    ReplyDelete
  2. @Rocs - Multumesc mult de comentariu, de urari si in general pentru cuvintele frumoase. Eu ma refeream la 14 persoane "abonate" la blogul meu, ca vizualizari is mult mai multe. Si da...chiar ca au fost niste vremuri pline de distractie si amintiri de care putini au parte :D

    ReplyDelete
  3. Cinzano has joined #house. Uite ca sunt 16. Eu te citeam, dar sub acoperire. Sigur e baiat? Sa il aduci pe David sa se joace cu Horia.

    ReplyDelete
  4. Carlos... ca pe vremuri:)May 10, 2011 at 4:09 PM

    Mister, ai omis un lucru foarte important... zic eu! Si aici ma refer la cum ai facut tu avere in anii cand ai umblat prin tara... "mergand cu ocazia" un simplu multumesc te-a scutit de cativa lei buni :)
    ps. ar trebui sa facem intalnirea de 15 ani:)... oricum timpul a zburat asa de repede incat nu-mi vine sa cred cat a crescut Rocsi :)... btw... 14 ani m-ai mintit ca-mi dai si mie pozele alea de la Sighet!:) ar mai fi de mentionat ceva, dar ma abtin ca nu e nici locul si nici momentul.. si un ultim btw... felicitari pentru "puiul de morosan" ... ai grija sa nu-l inveti cu horinca asa cum m-ai invatat pe mine:))

    ReplyDelete
  5. @ Cinzano - stiam ca ma citesti, insa eu faceam referire doar la cei "abonati". Poate mai bine o sa-l aduci pe Horia sa se joace aici cu David, pe la ocean, cu lebedele si noi mergem la un pescuit.
    @ Carlos - Ti-am facut o nedreptate de neiertat si-mi cer scuze, dar vreau sa o indrept acum. Tu ai fost cel care m-a scos prima oara la ocazie, cand am coborat de la cabana de la "Hase", si am venit pe jos din Sibiel pana la drumul dintre Sebes si Sibiu si ne-a luat la ocazie unul de ne-a dus pana la gara in Sibiu. Eram in slapi si tu te grabeai sa ajungi la Deva. Pozele de la Sighet nici eu nu le mai gasesc, dar o sa ma uit dupa cele pe care le am pentru a le scana si sa fac sa ajunga la tine. Si pentru ce mai ai de zis ceva ce nu se poate spune aici, astept sa-mi spui pe alte cai, ca doar ai si nr meu de telefon si ai si adresa mea de mail :D Apropo, felicitari si Casa de Piatra, inca odata :D

    ReplyDelete
  6. Foarte fain blogul, te urmaresc si eu relativ constant de vreun an.

    Felicitari pentru micutul ce va sa vina, si dupa cum a recomandat si Cipri, explica-i despre Horinca doar peste vreo 15-20 de ani :)

    Cu bune si rele, mIRC-ul a avut intr-adevar un impact deosebit in vietile noastre. Cat despre mersul cu ocazia, mi-as fi dorit sa o fac mai des, dupa ce mi-au ajuns prin 2004 vreo 26 de milioane in amenzi CFR :))

    Multa sanatate,

    ReplyDelete
  7. Hehe :P
    amintirile ne .. lalala :)
    da, comunicarea evolueaza, da asa cum ai zis si tu, mIRCu a fost o parte importanta din viata noastra :P .. ne-a mancat mult timp si bani cu folos sau fara :) da cu ajutorul lui am cunoscut multe persoane care altfel garantat nu aveam cum :)
    btw: si eu cu Ligia tot pe mIRC ne-am cunoscut .. ea fiind fana la Radio 21 Cluj unde m-am jucat eu de-a dijeiu putin si le tineam trivia pe canal :PPP
    Felicitari pt viitorul pui de marosan :)
    Si felicitari si multa bafta voua in Dublin :)
    p.s.: salutari si la restul 'ascultatorilor' de aici :P .. #house-rilor :)

    ReplyDelete
  8. @ Carlos - hehe sunt tare daca am ajuns reper in masurarea timpului :P
    Din pacate chiar ca a trecut groaznic de repede... si au ramas niste amintiri dubios de clare si colorate... si precise (gen suvitele rosii si negre pe care mi le faceam prin par cu rimel si pe care nu vroiam sa ti le fac si tie ca eram geloasa pe Honey :D). Ma bucur tare mult ca am avut placerea sa va cunosc pe toti si mersi din nou, Nana :)
    P.S. Ce 15 ani no, ca nu-s chiar atatia!! Is 10.. nu?!

    ReplyDelete
  9. No mie iar nu mi-o aparut comentariul pus saptamana trecuta...

    ReplyDelete
  10. Deci chiar ar trebui sa iti scoti chestia asta cu verificatul. Am mai dat 2 comentarii in ultimele 2 saptamani, niciunul nu a aparut (probabil ca nici asta nu va aparea...). Mama lui de blog! :)

    ReplyDelete
  11. Ma bucur pentru noul membru al familiei si va pup pe amandoi , eram si eu pe mIRCul sus numit dar am avut atatea nickuri incat nici nu stiu pe care sa-l mentionez , FElicirati Marius pt noule venit si griji de mami !!! :*:*:*

    ReplyDelete
  12. saluuuut sunt DarkTempo din brasov :) ma gasiti pe facebook tot timpu. am un grup inchis "urban" de vreo 20 de oameni, noua geneatie de "raveri" vai de mama lor generatia skrillex :) e ok, mai merg cu ei la partyuri in brasov prin cluburile Trippin, Ground Zero, Subsol ... nerevedem pe undeva anu asta toti ? ce fain ar fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut Cata! Bine ai venit si pe blog :D Cine stie, asta cu revederea... Te caut pe facebook sa vad daca dau de tine si poate ne vedem pe undeva :D

      Delete