Wednesday, June 5, 2013

Romania nevazuta - actualizare

               
Centrul 'Gheorghe Şerban' orfelinat Bucuresti Antena 3
Centrul 'Gheorghe Şerban' - Sector 2, Bucuresti
        Dupa cum stiti, ultima postare era despre acel documentar in care ne era prezentata o realitate cutremuratoare a zilelor noastre privind orfelinatele din Romania, aceleasi care ne-au "dus faima" dupa lovitura de stat din '89. A fost un documentar cu un impact emotional devastator si multi dintre voi, dragilor, ati comentat si mi-ati trimis mesaje prin care cereati detalii referitor la locatiile prezentate. Asa ca am contactat Antena 3, atat prin e-mail cat si pe pagina de facebook a emisiunii si am primit raspuns de la doamna Carmen Avram care mi-a promis mai multe detalii de indata ce se intoarce din concediu colega dansei cu care a realizat materialul.

       Pentru ca au fost tot mai multe mesaje de la persoane care vor sa ajute, m-am apucat sa caut si eu detalii mai multe si reactii la cele prezentate in documentar si am gasit printre altele un fragment dintr-o interventie televizata a lui Liviu Dragnea, chiar a doua zi dupa documentar. Aveti mai jos video:   Tot cautand pe net am aflat ca si Ponta ceruse explicatii si masuri urgente pentru orfelinatul de la Siret, pentru ca despre acel orfelinat era vorba in prima parte a emisiunii, iar cei de la Centrul de Resurse Juridice au avut o actiune mai ferma referitor la partea a doua a documentarului, cea referitoare la Centrul "Gheorghe Stefan" din Sectorul 2 al capitalei, avand formulat un apel de urgenta inclusiv in limba Engleza. Cred ca acel apel in Engleza se poate folosi pentru a alerta si alte organizatii si institutii internationale care ar avea un cuvant de spus sau ar putea in vreun fel sa intervina in aceasta situatie. Las fara incheiere aceasta postare, deoarece voi reveni cu detalii concrete imediat ce le voi primi de la doamna Carmen Avram.

P.S. - Pentru cei interesati, "doamna" aceea din documentar care ii trimitea pe reporteri la nutritionisti se numeste Isabela Hurjui!


De vazut si: Romania nevazuta - Un lagar de exterminare

4 comments:

 1. multumim pt stiri, sa de-a Domnul sa se rezolve situatia asta tragica in care se afla copii astia, mi-e greu sa-mi imaginez prin ce au trecut saracii de ei, din cauza neglijentei au ajuns cum se vede... ar fi bine sa intervina si org. int, dar vina este a conducerii din Romania.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ca de obicei totul depinde de administratie, pentru ca ei decid si ei actioneaza. Multumesc mult pentru comentariu!

   Delete
 2. se mai stie ceva despre copii din centrul de ingrijire? multumesc

  ReplyDelete
  Replies
  1. Din pacate cei de la Antena 3 nu mai raspund la mesaje. Nu stiu ce sa inteleg din atitudinea lor.

   Delete