Monday, January 23, 2017

Mai are Romania vreo sansa?

Revin dupa mult timp pe blog, cu o postare despre evenimentele din Romania. La sfarsitul lui 2016 au fost alegerile parlamentare, scrutin cu o rata de participare sub orice critica. Si nu e de mirare. De la lovitura de stat din 1989 cand bolsevicul Ilici a preluat puterea, romanii au primit lovituri dupa lovituri de la cei carora le-au incredintat votul. Ultima mare dezamagire a venit tocmai de la actualul presedinte care a dat mari sperante de reforma, a reaprins pentru o vreme "luminita de la capatul tunelului", insa partidul ce l-a sprijinit, cuprins de incompetenta, a cazut intr-o prapastie atat de adanca incat si la aceasta ora se afla in cadere.

Toate aceste dezamagiri si lovituri de incredere au produs o stare de lehamite, oamenii s-au saturat sa mai aleaga "raul cel mic", asa ca s-au decis sa nu mearga deloc la vot. Au iesit in schimb telespectatorii fideli ai rusinilor media: Antena 3 si Romania Tv, abonati la galeti, sticle de ulei si pungi de plastic rosiatice, astfel ca rezultatul a fost unul care reflecta situatia dezastruoasa in care se afunda Romania. PSD-ul se lauda cu imaginea de mai jos, ignorand faptul ca au iesit majoritari fiind votati de o mica parte a populatiei.
ciuma rosie duminica neagra vot romania psd comunisti
Rezultat alegeri parlamentare 2016

Unguru Bulan spunea intr-un show de stand-up comedy ca atunci cand te lovesti de greu iese la suprafata moralistul din Roman. Asa s-a intamplat si acum, cand vedem ca e plin pe facebook de moralisti care rostesc prin toate gaurile ce le au: "Asa va trebuie, daca nu ati iesit la vot, acum nu aveti dreptul sa va plangeti." Pentru ca facebook nu iti impune teste de logica inainte sa postezi, astfel de pareri circula mai ceva ca aberatiile lui "echipa Poptamas" sau alte pagini "zemoase". Ca o paranteza - cand eram in facultate, am pierdut vreo 2 nopti urmarind show-uri ale unui om care a spus lucrurilor pe nume, un om inteligent care a dat raspunsuri si clarificari cu privire la multe aspecte ale vietii noastre. Iar unul din aspecte a fost mersul la vot si, exact ca mai sus, criticile sau mai bine zis, dreptul la critica si cine il are. In speranta ca va descurcati cu engleza, il las pe George Carlin sa va spuna cum stau lucrurile.



Aceste critici apar acum la adresa celor ce au iesit in strada. Pai in strada au iesit tocmai cei care au fost scarbiti de clasa politica, acei oameni care au refuzat sa aleaga "raul cel mic". Aia nu inseamna ca nu le pasa de Romania si de ce se intampla ci doar ca nu vor sa-si acorde sprijinul unui alt mincinos care uita de tot de indata ce a primit votul.

protest Romania gratiere psd government parliament against
Protest Bucuresti 2017


In strada ies acei care nu sunt de acord ca Dragnea sa se stearga la dos cu Romania, cei care nu vor sa-i vada scapati pe toti puscariabilii din PSD (si nu numai), in frunte cu cel mai mare criminal in libertate - Iliescu. Daca oamenii n-au votat, pentru ca n-au avut cu cine, nu inseamna ca vor inchide ochii la actiunile maestrului papusar Dragnea. Din pacate avem un guvern condus de un infractor, de un condamnat definitiv, de un puscariabil. Chiar el o spune - a dat mesaj ministrului de interne sa spuna ca... Pai chiar s-au adunat in guvernul ala toti nevertebratii? Pe primul ministru l-au condus ca la scoala, in prima zi, atat Dracnea (am vazut ca asa i se spune mai nou) si Tariceanu, cel ce nu sta la cozi pe nicaieri.

E foarte probabil ca aceasta guvernare nu va tine. Sau poate apuca sa-l suspende pe presedinte. Eu unul mi-as dori asta. Si as vota pentru suspendare. Sa ajungem la anticipate... Sa vedem ce ne facem atunci. Dracnea nu va mai avea nici o sansa, ca o sa-l fugareasca lumea cu marionetele lui cu tot. Ca presedinte....cine? La ora actuala nu exista nimeni si nimic in Romania pe langa PSD. Si nu e de ras...e grav cand te gandesti ca in '89 s-a incercat ceva si am ajuns, prin cotloanele timpului, exact de unde am vrut sa scapam.

Asa ca e normal sa ma intreb - mai are Romania vreo sansa?

                                                                                     © Blog de Morosan 2017

No comments:

Post a Comment