Am tot scris in posturile mele despre Romania, cat e de jegoasa, ce oameni de nimic avem pe acolo si ce oameni de nimic sunt pe afara si ne fac de rusine pe aia care muncim cinstit.
Putini stiu insa ca mai exista o Romanie, o Romanie departe de jegul manelelor si al afaceristilor profitori, o Romanie simpla si naturala de care nu oricine se poate bucura. Pentru a vedea Romania de care vorbesc eu, trebuie sa iti placa natura; de fapt ce prostie vorbesc? Trebuie sa iubesti natura, sa poti si sa stii sa te bucuri de ea asa cum este, sa profiti de momentele pe care le ai libere de la munca, de la scoli sau alte activitati care ne tin ocupati.
Acum, cu ocazia sarbatorilor m-am gandit mult la acea Romanie de care mi-e foarte dor si abia astept sa ma intorc acasa in Ianuarie pentru a savura din nou acel univers paralel care ne inconjoara, dar putini stiu sa-l aprecieze. Acolo de unde vin eu, din Maramures, perioada sarbatorilor de orice fel( Craciun sau Paste) este una cu adevarat speciala si atmosfera care invaluie acele meleaguri este una aparte. Daca mai tin cont ca e iarna cu adevarat pe acolo, dorul incepe sa ma apese si mai tare, simt ca mi se usca gatul si parca simt un nod... E de poveste in aceasta perioada ACASA, iar pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, pot urmari o mica mostra chiar in acest filmulet.
Mi-e dor de zapada, mi-e dor sa ma duc pe dealuri, sa ma tavalesc cu sania, vinilinul sau chiar si cu capacul de la WC (ca asa aluneca pe zapada...). Mi-e dor sa simt mirosul de lemn ars de la soba din casa, sa aud colindatorii prin curtea blocului sau pe scara, sa merg pe Solovan si sa prajesc o slanina in zapada si sa ma las in grija copilului din mine. Cand ajung in natura, imi place sa fiu un copil, sa revin la "apucaturile" de acum 10 ani. Acum 2 ani am fost cu sora-mea, cumnatu-meu (un prieten cu care am crescut la bloc) si frate-meu cu o tipa, la Cabana Mogosa. Aveti aici o poza cu noi trei, fratii :P
Dupa ce ne-am instalat, in prima seara am mers doar eu si cumnatu-meu pe partie sa ne dam cu sacii de plastic. Cum partia nu e luminata, ne-am ghidat doar cu lumina stelei si a lunii. A fost superb. Daca ma vedea cineva, nu cred ca-mi dadea mai mult de 15 ani, dar a fost asa de bine si frumos :D Recomand oricui are posibilitatea, sa iasa putin in natura, cat mai departe de betoanele si asfaltul din orase, pentru o relaxare adevarata. Se merita...
Daca tot am zis de datini si de sarbatori, imi cer mii de scuze tuturor prietenilor si cititorilor, pentru ca nu am apucat sa scriu nimic pe blog zilele astea, dar am lucrat 19 ore / zi si nu puteam sa ma ocup de blog. Totusi, va doresc dragilor Sarbatori Fericite si tot binele din lume alaturi de cele mai dragi persoane. Sa fiti sanatosi si sa aveti numai impliniri in noul an. Sa incercam cu totii sa fim mai buni, intr-un fel sau altul si sa tinem cont de cei de langa noi.
Voi mai scrie si alte articole despre cealalta fata a Romaniei, tocmai pentru a intelege lupta interioara pe care o am...o lupta intre cele doua tari care formeaza un singur stat.
Sarbatori fericite!
Friday, December 25, 2009
Tuesday, December 22, 2009
Ei au tras in noi, dupa 22!!!
Am urmarit de cateva saptamani articolele referitoare la revolutie, pentru ca si eu eram tare mic atunci, asa ca am aflat multe lucruri noi care mi-au inarit convingerea ca Iliescu este un jeg de om, la fel ca toti cei aciuati in jurul lui. Redau ultimul articol din ziarul Adevarul, in totalitate, pentru ca am considerat ca toti cei care imi citesc blogul merita sa stie adevarul despre cum au murit nevinovati unii oameni care sperau la mai bine:
"Nicolae Militaru şi Ion Iliescu sunt marii responsabili pentru cei aproape 1.000 de morţi de după fuga lui Ceauşescu. Unul era braţul armat, celălalt – braţul politic. Timp de câteva ore, cât a durat instalarea lui Iliescu în locul lui Ceauşescu, România a fost o ţară liniştită, fără morţi şi fără terorişti. Apoi a început măcelul.
Serialul „Sfârşitul Ceauşeştilor" a ajuns la final. După zece săptămâni de investigaţii tenace, suntem în măsură să tragem concluziile. Acum ştim adevărul despre decembrie 1989. Ne-au trebuit 20 de ani pentru a ajunge aici. Poate că e vorba de cei 20 de ani proorociţi de Brucan.
Morţii noştri, teroriştii nimănui
Cei aproape o mie de morţi de după fuga lui Ceauşescu au fost puşi, atunci, pe seama teroriştilor. Termenul a fost lansat prin Televiziunea Română, la scurt timp după reluarea emisiei în varianta „democratică" (Televiziunea Română Liberă!), iar la originea sa s-a aflat un grup pro-sovietic condus de Silviu Brucan.
În scurt timp, toţi emisarii acestui grup repetau insistent, pe post, termenul „terorişti". Iar generalul Nicolae Militaru, agent sovietic dovedit, a plusat, cerând imperativ: „Opriţi măcelul!". La ora aceea, 14.30, nu exista niciun măcel. Nu se trăgea nici măcar un foc de armă. De o oră şi jumătate, de când fuga dictatorului fusese anunţată la TVR, toată România sărbătorea victoria. Dar măcelul anunţat de Militaru avea să vină! Semn că spionul Moscovei ştia ce trebuie să urmeze. În primul rând, să curgă mult sânge.
Sperietoarea teroristă a fost promovată agresiv prin TVR şi folosită de noul grup de putere, condus de Ion Iliescu. Chiar şi după 20 de ani, teoria acestui grup este aceeaşi: morţii din decembrie 1989 sunt opera „teroriştilor lui Ceauşescu". Ulterior s-a demonstrat că aceşti terorişti nu există.
Au demonstrat-o chiar Ion Iliescu şi regimul său, care, deşi au preluat puterea pe termen lung şi au avut la dispoziţie toate instituţiile statului, n-au arestat pe nimeni! Iar acolo unde a mai apărut câte-o condamnare răzleaţă, a intervenit preşedintele Iliescu cu graţieri.
Complotul sovietic
Şi atunci, cine-a tras în noi după 22? La 20 de ani de la Revoluţie, răspunsul este ferm: oamenii noului regim. Sau, altfel spus: oamenii vechiului regim, sub comanda noului regim. Pe 22 decembrie 1989, structurile lui Ceauşescu au devenit structurile lui Iliescu.
Din realism sau din oportunism, Armata, Securitatea (inclusiv USLA), Miliţia şi Gărzile Patriotice au trecut „de partea poporului". Mai mult, Securitatea şi Miliţia au trecut necondiţionat în subordinea Armatei. În după-amiaza de 22 decembrie, înainte de a începe măcelul prevestit de generalul-spion Nicolae Militaru, aceste structuri aveau o comandă unică: generalul Victor Atanasie Stănculescu. Ion Iliescu a mutat comanda, rapid, la Militaru. A pus mitraliera în mâinile unui ucigaş în masă.
Unul pe care nu l-a ales întâmplător, dovadă întâlnirile de taină pe care le aveau prin parcuri, în primăvara anului 1989. Spionul Militaru făcea parte din complotul lui Ion Iliescu. Sau Ion Iliescu făcea parte din complotul spionului Militaru. Cert este că amândoi făceau parte din complotul sovietic. Puneau la cale răsturnarea lui Ceauşescu şi preluarea puterii în statul român, sub supravegherea Moscovei.
Concluzia investigaţiilor din ultimele luni: marii responsabili ai măcelului din 22-25 decembrie 1989 sunt Nicolae Militaru şi Ion Iliescu. Au contribuit mulţi alţii, dar aceştia fie au avut un rol mai mic, fie s-au subordonat - militar sau politic - celor doi menţionaţi.
Ion Iliescu, braţul politic al noii puteri
Preţul: 1.116 morţi
Preţul pentru a scăpa de comunism a fost prea mare. Revoluţia din decembrie 1989 a făcut, în total, 5.205 victime, dintre care 1.116 morţi şi 4.089 de răniţi, conform celor mai recente date oferite de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. 957 din cei 1.116 morţi de la Revoluţie au decedat după momentul-cheie din 22 decembrie, ora 12.09 (fuga lui Ceauşescu, de pe sediul CC, cu elicopterul!). Cei mai mulţi morţi înregistraţi după 22 decembrie au fost în Bucureşti (503), Sibiu (89), Braşov (68), Brăila (42) şi Buzău (34).
Înainte de 22 decembrie, Timişoara dăduse cele mai multe victime: 75. Numărul total al victimelor de după fuga lui Nicolae Ceauşescu sare de 3.500, la cei 957 de morţi adăugându-se şi 2.587 de răniţi. (Mihai Voinea)
De ce Nicolae Militaru?
Generalul Nicolae Militaru a intrat în scenă pe 22 decembrie, puţin după ora 14.00. El a venit la Televiziune îmbrăcat civil şi cu ţinuta de general înghesuită înt-o sacoşă. Tocmai o scosese de la naftalină, unde stătuse 11 ani, de când Ceauşescu îl scosese pe Militaru din Armată din cauza legăturilor sale cu sovieticii.
La Televiziune, Militaru şi-a pus hainele de general şi s-a lansat direct în diversiunea teroristă. A migrat, împreună cu grupul Iliescu, pe la sediul CC al PCR şi la Ministerul Apărării. În scurt timp a luat puterea în Armată. Neoficial, chiar pe 22 decembrie, la ora 14.45, când căpitanul Mihai Lupoi a anunţat la TVR că noul şef al Armatei este generalul Nicolae Militaru.
Militaru a lucrat după o procedură-standard: militari puşi să-i măcelărească pe alţi militari, la grămadă cu civili. Şi pe unii, şi pe alţii îi anunţa - direct sau prin intermediul altor ofiţeri de rang înalt - că au în faţă terorişti. De regulă, cei care apărau un obiectiv primeau ordin să tragă în TAB-urile, ABI-urile sau camioanele care urmau să se apropie de acel obiectiv, pe motiv că sunt pline cu terorişti. „Teroriştilor" din TAB-uri, din ABI-uri sau din camioane le spunea că trebuie să atace obiectivul, pentru că a căzut în mâinile teroriştilor. Sau nu le spunea nimic.
La Otopeni, în urma unui asemenea scenariu, au murit 40 de militari şi 8 civili. La Ministerul Apărării şi-au pierdut viaţa 8 luptători USLA. Elicopterul doborât lângă Alba-Iulia avea la bord 5 militari: generalii Nuţă şi Mihalea şi membrii echipajului. La Televiziune au murit 10 paraşutişti de la Boteni într-o singură zi. Măceluri similare au avut loc în alte câteva oraşe, iar numărul victimelor a fost îngroşat, peste tot, de miile de răniţi.
Alte măceluri planificate de Militaru au fost evitate graţie unor întâmplări fericite, cum ar fi faptul că se cunoşteau comandanţii între ei: cel al „patrioţilor" şi cel al „teroriştilor". Elocvent este cazul Boteni, unde urma să fie distrusă o companie de la Câmpina, „sora" celei măcelărite la Otopeni. Tot inteligenţa unor comandanţi a făcut ca întreaga USLA să nu fie mitraliată în Ghencea.
De ce a făcut Militaru toate astea? Din două motive:
1. Trebuia să provoace victime, emoţie şi mânie, astfel încât să justifice execuţia sumară a soţilor Ceauşescu, să uşureze misiunea grupului Iliescu de a se instala la putere şi să-i asigure acestuia un capital politic cu bătaie lungă
2. Pentru a se răzbuna pe cei care-l dovediseră, cu mulţi ani în urmă, agent sovietic (colonelul Trosca, generalii Nuţă şi Mihalea) şi pentru a distruge dovezi compromiţătoare pentru el şi pentru cei din grupul său.
Morţi la Revoluţie
Bucureşti 551
Timiş 99
Sibiu 91
Braşov 68
Brăila 42
Cluj 38
Buzău 34
Constanţa 29
Dolj 23
Arad 20
Caraş-Severin 20
Dâmboviţa 19
Alba 17
Covasna + Harghita 11
Giurgiu 10
Târgu-Mureş 10
Hunedoara 9
Ialomiţa 6
Bacău 5
Galaţi 4
Vrancea 4
Argeş 2
Prahova 2
Mehedinţi 1
Neamţ 1
Total 1.116
De ce Ion Iliescu?
A fost liderul politic al perioadei post-Ceauşescu. În această calitate, a luat decizii care au umplut ţara de cadavre.
Cea mai gravă decizie a lui Ion Iliescu a fost numirea lui Nicolae Militaru în fruntea Armatei Române. Deşi susţine contrariul, Iliescu ştia că bătrânul general se afla în solda sovieticilor. Logica spune că tocmai de aceea l-a reactivat şi i-a dat pe mână toate structurile militare ale României.
Ion Iliescu i-a fost complice lui Militaru şi în cazul Trosca. Deşi se afla lângă generalul-spion în timpul măcelului de la MApN, Iliescu n-a mişcat un deget pentru a-l opri, iar ulterior nu i-a reproşat nimic. Ba mai mult, a acceptat profanarea sălbatică a celor opt „uslaşi", timp de trei zile, în faţa ministerului, iar pe Militaru l-a susţinut necondiţionat.
După decembrie 1989, Ion Iliescu a condus România timp de aproape şapte ani neîntrerupt, până în toamna lui '96. Ca preşedinte nu a mişcat un deget pentru anchetarea crimelor de la Revoluţie. Ba dimpotrivă, a făcut tot posibilul să le bage sub preş. Dacă era atât de oripilat de „teroriştii lui Ceauşescu", de ce nu i-a pedepsit după ce a preluat puterea? De ce n-a făcut puşcărie niciunul dintre cei care au tras în oameni după fuga lui Ceauşescu?
Răspunsul se află tot la Iliescu: în puţinele cazuri în care Justiţia s-a mişcat, pronunţând condamnări pentru crimele din decembrie, „emanatul Revoluţiei" i-a graţiat! Şi-a folosit această prerogativă prezidenţială pentru a-i salva pe călăi de puşcărie, invocând motive dintre cele mai penibile: motive medicale, nevoia de reintegrare socială etc. Printre graţiaţii lui Iliescu s-au numărat şi trei dintre autorii măcelului de la Otopeni.
Alţi oameni cu rol nefast la Revoluţie, gen contraamiralul Emil „Cico" Dumitrescu, au devenit ulterior consilieri la Cotroceni sau au fost plasaţi în structurile statului şi pe la ambasadele din străinătate. Colaborarea cu sovieticii a fost un atu pentru cei aleşi.
Impostorii: revoluţionarii fără Revoluţie
De-a lungul anilor, Ion Iliescu s-a prezentat drept „emanat al Revoluţiei". O minciună cât casa, dat fiind că Iliescu a intrat în scenă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, după fuga lui Ceauşescu. Revoluţie a fost ce s-a întâmplat pe timpul domniei lui Ceauşescu, adică până vineri, 22 decembrie, ora 12.09, când elicopterul dictatorului s-a ridicat de pe sediul CC al PCR. Eventual, până la ora 13.00, când TVR a început să emită în varianta „liberă" şi toată lumea a aflat că s-a terminat cu Ceauşescu.
Din acel moment a mai fost Revoluţie doar pentru naivii din stradă. Aceştia chiar credeau că se luptă cu teroriştii „odiosului" şi ai „sinistrei". Ion Iliescu, Nicolae Militaru, Silviu Brucan, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu şi ceilalţi ştiau însă foarte bine că nu au cu cine să se lupte. Decât, eventual, cu fantomele inventate de ei pentru a se cocoţa la putere, regizându-şi propria Revoluţie.
Noi, românii, am fost foarte buni, atunci, pentru a fi transformaţi în carne de tun. Poate că pe asta se baza Silviu Brucan când ne numea „stupid people"!
Victimele Revoluţiei
Înainte de fuga lui Ceauşescu După fuga lui Ceauşescu Total
Morţi 159 957 1.116
Răniţi 1.502 2.587 4.089 "
"Nicolae Militaru şi Ion Iliescu sunt marii responsabili pentru cei aproape 1.000 de morţi de după fuga lui Ceauşescu. Unul era braţul armat, celălalt – braţul politic. Timp de câteva ore, cât a durat instalarea lui Iliescu în locul lui Ceauşescu, România a fost o ţară liniştită, fără morţi şi fără terorişti. Apoi a început măcelul.
Serialul „Sfârşitul Ceauşeştilor" a ajuns la final. După zece săptămâni de investigaţii tenace, suntem în măsură să tragem concluziile. Acum ştim adevărul despre decembrie 1989. Ne-au trebuit 20 de ani pentru a ajunge aici. Poate că e vorba de cei 20 de ani proorociţi de Brucan.
Morţii noştri, teroriştii nimănui
Cei aproape o mie de morţi de după fuga lui Ceauşescu au fost puşi, atunci, pe seama teroriştilor. Termenul a fost lansat prin Televiziunea Română, la scurt timp după reluarea emisiei în varianta „democratică" (Televiziunea Română Liberă!), iar la originea sa s-a aflat un grup pro-sovietic condus de Silviu Brucan.
În scurt timp, toţi emisarii acestui grup repetau insistent, pe post, termenul „terorişti". Iar generalul Nicolae Militaru, agent sovietic dovedit, a plusat, cerând imperativ: „Opriţi măcelul!". La ora aceea, 14.30, nu exista niciun măcel. Nu se trăgea nici măcar un foc de armă. De o oră şi jumătate, de când fuga dictatorului fusese anunţată la TVR, toată România sărbătorea victoria. Dar măcelul anunţat de Militaru avea să vină! Semn că spionul Moscovei ştia ce trebuie să urmeze. În primul rând, să curgă mult sânge.
Sperietoarea teroristă a fost promovată agresiv prin TVR şi folosită de noul grup de putere, condus de Ion Iliescu. Chiar şi după 20 de ani, teoria acestui grup este aceeaşi: morţii din decembrie 1989 sunt opera „teroriştilor lui Ceauşescu". Ulterior s-a demonstrat că aceşti terorişti nu există.
Au demonstrat-o chiar Ion Iliescu şi regimul său, care, deşi au preluat puterea pe termen lung şi au avut la dispoziţie toate instituţiile statului, n-au arestat pe nimeni! Iar acolo unde a mai apărut câte-o condamnare răzleaţă, a intervenit preşedintele Iliescu cu graţieri.
Complotul sovietic
Şi atunci, cine-a tras în noi după 22? La 20 de ani de la Revoluţie, răspunsul este ferm: oamenii noului regim. Sau, altfel spus: oamenii vechiului regim, sub comanda noului regim. Pe 22 decembrie 1989, structurile lui Ceauşescu au devenit structurile lui Iliescu.
Din realism sau din oportunism, Armata, Securitatea (inclusiv USLA), Miliţia şi Gărzile Patriotice au trecut „de partea poporului". Mai mult, Securitatea şi Miliţia au trecut necondiţionat în subordinea Armatei. În după-amiaza de 22 decembrie, înainte de a începe măcelul prevestit de generalul-spion Nicolae Militaru, aceste structuri aveau o comandă unică: generalul Victor Atanasie Stănculescu. Ion Iliescu a mutat comanda, rapid, la Militaru. A pus mitraliera în mâinile unui ucigaş în masă.
Unul pe care nu l-a ales întâmplător, dovadă întâlnirile de taină pe care le aveau prin parcuri, în primăvara anului 1989. Spionul Militaru făcea parte din complotul lui Ion Iliescu. Sau Ion Iliescu făcea parte din complotul spionului Militaru. Cert este că amândoi făceau parte din complotul sovietic. Puneau la cale răsturnarea lui Ceauşescu şi preluarea puterii în statul român, sub supravegherea Moscovei.
Concluzia investigaţiilor din ultimele luni: marii responsabili ai măcelului din 22-25 decembrie 1989 sunt Nicolae Militaru şi Ion Iliescu. Au contribuit mulţi alţii, dar aceştia fie au avut un rol mai mic, fie s-au subordonat - militar sau politic - celor doi menţionaţi.
Ion Iliescu, braţul politic al noii puteri
Preţul: 1.116 morţi
Preţul pentru a scăpa de comunism a fost prea mare. Revoluţia din decembrie 1989 a făcut, în total, 5.205 victime, dintre care 1.116 morţi şi 4.089 de răniţi, conform celor mai recente date oferite de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. 957 din cei 1.116 morţi de la Revoluţie au decedat după momentul-cheie din 22 decembrie, ora 12.09 (fuga lui Ceauşescu, de pe sediul CC, cu elicopterul!). Cei mai mulţi morţi înregistraţi după 22 decembrie au fost în Bucureşti (503), Sibiu (89), Braşov (68), Brăila (42) şi Buzău (34).
Înainte de 22 decembrie, Timişoara dăduse cele mai multe victime: 75. Numărul total al victimelor de după fuga lui Nicolae Ceauşescu sare de 3.500, la cei 957 de morţi adăugându-se şi 2.587 de răniţi. (Mihai Voinea)
De ce Nicolae Militaru?
Generalul Nicolae Militaru a intrat în scenă pe 22 decembrie, puţin după ora 14.00. El a venit la Televiziune îmbrăcat civil şi cu ţinuta de general înghesuită înt-o sacoşă. Tocmai o scosese de la naftalină, unde stătuse 11 ani, de când Ceauşescu îl scosese pe Militaru din Armată din cauza legăturilor sale cu sovieticii.
La Televiziune, Militaru şi-a pus hainele de general şi s-a lansat direct în diversiunea teroristă. A migrat, împreună cu grupul Iliescu, pe la sediul CC al PCR şi la Ministerul Apărării. În scurt timp a luat puterea în Armată. Neoficial, chiar pe 22 decembrie, la ora 14.45, când căpitanul Mihai Lupoi a anunţat la TVR că noul şef al Armatei este generalul Nicolae Militaru.
Militaru a lucrat după o procedură-standard: militari puşi să-i măcelărească pe alţi militari, la grămadă cu civili. Şi pe unii, şi pe alţii îi anunţa - direct sau prin intermediul altor ofiţeri de rang înalt - că au în faţă terorişti. De regulă, cei care apărau un obiectiv primeau ordin să tragă în TAB-urile, ABI-urile sau camioanele care urmau să se apropie de acel obiectiv, pe motiv că sunt pline cu terorişti. „Teroriştilor" din TAB-uri, din ABI-uri sau din camioane le spunea că trebuie să atace obiectivul, pentru că a căzut în mâinile teroriştilor. Sau nu le spunea nimic.
La Otopeni, în urma unui asemenea scenariu, au murit 40 de militari şi 8 civili. La Ministerul Apărării şi-au pierdut viaţa 8 luptători USLA. Elicopterul doborât lângă Alba-Iulia avea la bord 5 militari: generalii Nuţă şi Mihalea şi membrii echipajului. La Televiziune au murit 10 paraşutişti de la Boteni într-o singură zi. Măceluri similare au avut loc în alte câteva oraşe, iar numărul victimelor a fost îngroşat, peste tot, de miile de răniţi.
Alte măceluri planificate de Militaru au fost evitate graţie unor întâmplări fericite, cum ar fi faptul că se cunoşteau comandanţii între ei: cel al „patrioţilor" şi cel al „teroriştilor". Elocvent este cazul Boteni, unde urma să fie distrusă o companie de la Câmpina, „sora" celei măcelărite la Otopeni. Tot inteligenţa unor comandanţi a făcut ca întreaga USLA să nu fie mitraliată în Ghencea.
De ce a făcut Militaru toate astea? Din două motive:
1. Trebuia să provoace victime, emoţie şi mânie, astfel încât să justifice execuţia sumară a soţilor Ceauşescu, să uşureze misiunea grupului Iliescu de a se instala la putere şi să-i asigure acestuia un capital politic cu bătaie lungă
2. Pentru a se răzbuna pe cei care-l dovediseră, cu mulţi ani în urmă, agent sovietic (colonelul Trosca, generalii Nuţă şi Mihalea) şi pentru a distruge dovezi compromiţătoare pentru el şi pentru cei din grupul său.
Morţi la Revoluţie
Bucureşti 551
Timiş 99
Sibiu 91
Braşov 68
Brăila 42
Cluj 38
Buzău 34
Constanţa 29
Dolj 23
Arad 20
Caraş-Severin 20
Dâmboviţa 19
Alba 17
Covasna + Harghita 11
Giurgiu 10
Târgu-Mureş 10
Hunedoara 9
Ialomiţa 6
Bacău 5
Galaţi 4
Vrancea 4
Argeş 2
Prahova 2
Mehedinţi 1
Neamţ 1
Total 1.116
De ce Ion Iliescu?
A fost liderul politic al perioadei post-Ceauşescu. În această calitate, a luat decizii care au umplut ţara de cadavre.
Cea mai gravă decizie a lui Ion Iliescu a fost numirea lui Nicolae Militaru în fruntea Armatei Române. Deşi susţine contrariul, Iliescu ştia că bătrânul general se afla în solda sovieticilor. Logica spune că tocmai de aceea l-a reactivat şi i-a dat pe mână toate structurile militare ale României.
Ion Iliescu i-a fost complice lui Militaru şi în cazul Trosca. Deşi se afla lângă generalul-spion în timpul măcelului de la MApN, Iliescu n-a mişcat un deget pentru a-l opri, iar ulterior nu i-a reproşat nimic. Ba mai mult, a acceptat profanarea sălbatică a celor opt „uslaşi", timp de trei zile, în faţa ministerului, iar pe Militaru l-a susţinut necondiţionat.
După decembrie 1989, Ion Iliescu a condus România timp de aproape şapte ani neîntrerupt, până în toamna lui '96. Ca preşedinte nu a mişcat un deget pentru anchetarea crimelor de la Revoluţie. Ba dimpotrivă, a făcut tot posibilul să le bage sub preş. Dacă era atât de oripilat de „teroriştii lui Ceauşescu", de ce nu i-a pedepsit după ce a preluat puterea? De ce n-a făcut puşcărie niciunul dintre cei care au tras în oameni după fuga lui Ceauşescu?
Răspunsul se află tot la Iliescu: în puţinele cazuri în care Justiţia s-a mişcat, pronunţând condamnări pentru crimele din decembrie, „emanatul Revoluţiei" i-a graţiat! Şi-a folosit această prerogativă prezidenţială pentru a-i salva pe călăi de puşcărie, invocând motive dintre cele mai penibile: motive medicale, nevoia de reintegrare socială etc. Printre graţiaţii lui Iliescu s-au numărat şi trei dintre autorii măcelului de la Otopeni.
Alţi oameni cu rol nefast la Revoluţie, gen contraamiralul Emil „Cico" Dumitrescu, au devenit ulterior consilieri la Cotroceni sau au fost plasaţi în structurile statului şi pe la ambasadele din străinătate. Colaborarea cu sovieticii a fost un atu pentru cei aleşi.
Impostorii: revoluţionarii fără Revoluţie
De-a lungul anilor, Ion Iliescu s-a prezentat drept „emanat al Revoluţiei". O minciună cât casa, dat fiind că Iliescu a intrat în scenă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, după fuga lui Ceauşescu. Revoluţie a fost ce s-a întâmplat pe timpul domniei lui Ceauşescu, adică până vineri, 22 decembrie, ora 12.09, când elicopterul dictatorului s-a ridicat de pe sediul CC al PCR. Eventual, până la ora 13.00, când TVR a început să emită în varianta „liberă" şi toată lumea a aflat că s-a terminat cu Ceauşescu.
Din acel moment a mai fost Revoluţie doar pentru naivii din stradă. Aceştia chiar credeau că se luptă cu teroriştii „odiosului" şi ai „sinistrei". Ion Iliescu, Nicolae Militaru, Silviu Brucan, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu şi ceilalţi ştiau însă foarte bine că nu au cu cine să se lupte. Decât, eventual, cu fantomele inventate de ei pentru a se cocoţa la putere, regizându-şi propria Revoluţie.
Noi, românii, am fost foarte buni, atunci, pentru a fi transformaţi în carne de tun. Poate că pe asta se baza Silviu Brucan când ne numea „stupid people"!
Victimele Revoluţiei
Înainte de fuga lui Ceauşescu După fuga lui Ceauşescu Total
Morţi 159 957 1.116
Răniţi 1.502 2.587 4.089 "
Sunday, December 20, 2009
Prietenie sau materialism?
E 6 dimineata in Irlanda, am venit si eu de la lucru, dupa mai bine de 14 ore de munca. Cum lucrez si intr-un club, in seara asta mi-am adus aminte cum era acasa, in Romania, unde trebuia sa te feresti din calea "smecherilor", mai ales cand incepeau manelele si mojicii se simteau zei.In Irlanda, m-a socat faptul ca in momentul in care il calci pe vreunul in club, persoana respectiva spune direct "Sorry" (scuze), inainte sa apuci tu sa reactionezi. In Romania, daca l-ai calcat pe unul in discoteca, la fel se intampla: nu apuci sa reactionezi, ca te trezesti cu un dos de pumn in mancatoare din partea oamenilor cu mintea odihnita...
Azi, ca si in alte zile, am gasit un telefon mobil.E intr-o husa de piele, dar nici nu m-am sinchisit inca sa ma uit la el.Am mai gasit altadata un Nokia de ala cu touch-screen, ca nu ma pricep la numere, si tot un Nokia 5100, parca, X-press music. De fiecare data telefoanele au fost returnate proprietarilor, pentru ca am credinta in zicala: ce-i al tau, e pus deoparte. Daca oamenii suna sa-si recupereze telefoanele, le returnez fara ezitare, chiar daca sunt ultima generatie, cum era si Nokia ala cu touch-screen. Probabil ca maine o sa inceapa sa zdrangane si asta ce l-am gasit, cu proprietarul in cautari disperate. Tot asa o sa-l dau inapoi ca si celelalte... Eu am un ciob de telefon, dar mi-e greu sa ma hotarasc de care vreau...Oricum, o sa fie un telefon cumparat din banii mei, nu telefon gasit si inchis pe loc sa nu pot sa fiu contactat!
De ce am tot batut campii atata?!Pentru ca auzisem ca un tip pe care eu il consideram unul din cei mai buni prieteni, dar nu ii voi da numele(ca sa nu se supere Ervin), a spus despre mine ca sunt materialist.Asta inseamna, din punctul meu de vedere(si al DEX-ului), ca bunastarea personala e pe prima treapta pentru mine. Ei bine, concluziile le trage fiecare... Supararea mea nu e acea afirmatie referitoare la caracterul meu, ci intoarcerea in locul unde "ai scuipat" candva.
Nu o sa inteleg niciodata persoanele care sunt prieteni buni cu cineva pentru o perioada de timp, dupa care relatie se raceste si persoana respectiva incepe sa manjeasca cu cacat "prietenul" dinainte, iar dupa o perioada de timp, cand prietenul se intoarce, incepi sa-l pupi in cur, chiar daca inainte spuneai despre el ca este un frustrat, incuiat sau pur si simplu anti-social. Nu inteleg nici cum tu, ca persoana care te lauzi ca esti cu caracter, nu vorbesti o perioada cu cineva, pentru vreun motiv sau altul, iar dupa o perioada incepi sa-l lingi in cur, ca sa fie o actiune reciproca. Sau, mai exista varianta cand eviti sa iesi cu prietenii sau cu gasca in oras pentru ca nu "iti place sa iesi cu satra" si pentru ca "ala arata ca un taran cu rucsacul in spate", iar peste cateva luni esti de nedespartit de persoana respectiva.
Nu ma astept sa inteleaga nimeni nimic din asta, sau sa se stie ca aici e vorba de Dorel, Ervin, Andrei, Angela sau orice alte persoane imaginare sau ne... Ideea e ca daca ai coloana vertebrala, atunci iti infrunti temerile, minciunile, frustrarile si mai ales durerile, pentru a putea tine capul ridicat!
Daca nu esti in stare de asa ceva, atunci spui despre cel de langa tine ca e un profitor, un materialist si un avar si procedezi ca atare. Insa daca ai langa tine un prieten care ti-a fost aproape la mult prea multe "intamplari", atunci ai grija de el, sa nu se stie cand mai dai peste asa ceva!
Nota: Numele si persoanele mentionare aici sunt pur fictive....sau nu!
Azi, ca si in alte zile, am gasit un telefon mobil.E intr-o husa de piele, dar nici nu m-am sinchisit inca sa ma uit la el.Am mai gasit altadata un Nokia de ala cu touch-screen, ca nu ma pricep la numere, si tot un Nokia 5100, parca, X-press music. De fiecare data telefoanele au fost returnate proprietarilor, pentru ca am credinta in zicala: ce-i al tau, e pus deoparte. Daca oamenii suna sa-si recupereze telefoanele, le returnez fara ezitare, chiar daca sunt ultima generatie, cum era si Nokia ala cu touch-screen. Probabil ca maine o sa inceapa sa zdrangane si asta ce l-am gasit, cu proprietarul in cautari disperate. Tot asa o sa-l dau inapoi ca si celelalte... Eu am un ciob de telefon, dar mi-e greu sa ma hotarasc de care vreau...Oricum, o sa fie un telefon cumparat din banii mei, nu telefon gasit si inchis pe loc sa nu pot sa fiu contactat!
De ce am tot batut campii atata?!Pentru ca auzisem ca un tip pe care eu il consideram unul din cei mai buni prieteni, dar nu ii voi da numele(ca sa nu se supere Ervin), a spus despre mine ca sunt materialist.Asta inseamna, din punctul meu de vedere(si al DEX-ului), ca bunastarea personala e pe prima treapta pentru mine. Ei bine, concluziile le trage fiecare... Supararea mea nu e acea afirmatie referitoare la caracterul meu, ci intoarcerea in locul unde "ai scuipat" candva.
Nu o sa inteleg niciodata persoanele care sunt prieteni buni cu cineva pentru o perioada de timp, dupa care relatie se raceste si persoana respectiva incepe sa manjeasca cu cacat "prietenul" dinainte, iar dupa o perioada de timp, cand prietenul se intoarce, incepi sa-l pupi in cur, chiar daca inainte spuneai despre el ca este un frustrat, incuiat sau pur si simplu anti-social. Nu inteleg nici cum tu, ca persoana care te lauzi ca esti cu caracter, nu vorbesti o perioada cu cineva, pentru vreun motiv sau altul, iar dupa o perioada incepi sa-l lingi in cur, ca sa fie o actiune reciproca. Sau, mai exista varianta cand eviti sa iesi cu prietenii sau cu gasca in oras pentru ca nu "iti place sa iesi cu satra" si pentru ca "ala arata ca un taran cu rucsacul in spate", iar peste cateva luni esti de nedespartit de persoana respectiva.
Nu ma astept sa inteleaga nimeni nimic din asta, sau sa se stie ca aici e vorba de Dorel, Ervin, Andrei, Angela sau orice alte persoane imaginare sau ne... Ideea e ca daca ai coloana vertebrala, atunci iti infrunti temerile, minciunile, frustrarile si mai ales durerile, pentru a putea tine capul ridicat!
Daca nu esti in stare de asa ceva, atunci spui despre cel de langa tine ca e un profitor, un materialist si un avar si procedezi ca atare. Insa daca ai langa tine un prieten care ti-a fost aproape la mult prea multe "intamplari", atunci ai grija de el, sa nu se stie cand mai dai peste asa ceva!
Nota: Numele si persoanele mentionare aici sunt pur fictive....sau nu!
Thursday, December 10, 2009
Ne meritam soarta...
A trecut si turul doi al prezidentialelor de aproape o saptamana deja, dar valurile sunt prea mari pentru a lasa totul in urma.
Am fost si am votat pentru cel care a tinut piept celei mai pestrite aliante intalnite vreodata.Nu ma gandeam vreodata ca voi vedea in aceiasi alianta pe Vadim, Becali si Marko Bela! Un semn mai rau decat asta nu exista. E drept ca in Sfanta Biblie scrie ca "la sfarsitul zilelor" oaia va sta langa lup, dar aici nu era semn de apocalipsa ci doar de un viitor tragic al unei natii. Presa de toate felurile a lovit in Base cu tot ce a putut si de cate ori au avut ocazia, pentru ca CNA se sesizeaza doar la Carcotasi.Basescu m-a pierdut ca si votant in momentul in care si-a lasat ploada semi-analfabeta in PE si cand i-a tinut "spatele" nenorocitei de Ridzi, insa situatia dinainte de turul 2 m-a facut sa merg si sa-l sustin, pentru ca nu a renuntat la lupta impotriva tuturor.
Ce m-a surprins a fost lipsa din "peisaj" a doua persoane de care mi-e scarba, pur si simplu: Ilici si Nastase! Era mult prea putreda treaba aici si m-am temut cu motiv, pentru ca imediat dupa aflarea rezultatelor partiale, primul care a iesit la atac si a urlat cel mai tare a fost chiar Iliescu! L-a urmat indeaproape Nastase... Va dati seama cat au fiert ei in liniste, siguri fiind ca o astfel de coalitie nu are cum sa piarda in fata unui singur om, unui singur partid, iar cand a venit infrangerea, demonii au iesit in fata. Geoana nici n-a mai existat, a fost inghitit de pamant, in schimb au fost foarte multi altii care au inceput sa "latre". Am un zambet de excroc si acum pe buze, cand ma gandesc ca am votat cu Basescu si am fost unul dintre cei care a impiedicat (re-)venirea la putere a lui Iliescu si Nastase...
Si daca tot am ajuns aici, un al lucru incredibil s-a intamplat dupa alegeri: tirada impotriva noastra, a celor plecati din tara... Dupa ce mai bine de 100.000 de romani (din aprox 3 milioane) plecati in strainatate, l-au votat pe Basescu, am fost facuti "vinovati" de victoria sa. Cum Romanul e cretin din fire si manipulant, cum a dictat presa, asa a reactionat si dobitocul de rand, pentru care gandeste OTV-ul si a inceput sa ne atribuie, noua, celor plecati la munca in strainatate, numai adjective originale si tipic romanesti: capsunari, hoti, spalatori de buda, cersetori, milogi, dezertori, ratati, sclavi si lista ar continua cu alte cuvinte care nu-si au locul aici.
In primul rand, daca cei cu drept de vot din tara mergeau sa-si stampileze preferatul, atunci nu se ajungeau la discutii de acest gen. In schimb rezultatele din tara au fost foarte bine impartite, aproape egal, diferenta dintre invingator si invins fiind gasita exact in voturile "diasporei", sau cel putin asa vrea sa vada toata lumea.Nastase a venit cu o idee foarte cretina, cum ca noi nu am putut sa fim controlati si ca s-a facut turism electoral si s-au luat bani pentru vot, etc, etc.
El nu stie, prostalaul ca au fost oameni care au avut de calatorit destul de mult pentru a ajunge la o sectie de votare unde s-a mai stat si la coada pentru a pune o stapila, asa ca nu vad de unde acest turism electoral. In Irlanda era o singura sectie de votare si sincer ma indoiesc ca sunt oameni dispusi sa cheltuiasca sute de euro pentru a "trage o fuga" la Londra sau pe continent pentru a mai pune o stampila. Referitor la partea cu primitul de bani nici nu are rost sa detaliez, de parca cineva cine munceste in strainatate se uita la 50 de lei (12 Euro) pentru un vot.
Multi ne-au acuzat ca nu avem habar de ce se intampla in tara, insa sunt ferm convins ca cei care au fost la vot sunt mult mai bine informati decat mare parte dintre cei care au votat in tara. Aici nu exista influenta televiziunilor cumparate sau a ziarelor comandate. Si aici se scrie de Romania, dar dintr-un punct de vedere echidistant, iar ceea ce citim nu e placut deloc. Am fost acuzati ca nu ne pasa de tara, insa dobitocii care spun asta ar trebui sa se abtina. Daca nu ne-ar pasa de tara, nu ne-am duce la vot si ne-am vedea de vietile noastre. Din contra, ne pasa de tara mai mult decat celor de acasa, pentru ca noi vrem sa ne intoarcem acasa si facem tot posibilul sa ajutam la schimbarea in bine.
Foarte multi mojici au urlat ca sa ni se ia dreptul la vot, ca am fugit din tara si i-am lasat pe toti la greu. Pai pe ei cine ii tine acolo? Ei de ce nu se duc sa incerce sa-si faca un viitor? E foarte simplu sa acuzi si e si mai simplu sa-ti plangi de mila ca Romania e vai si amar, insa nu ar face nimic pentru a schimba situatia. E mai bine sa te balacaresti in rahatul tau si sa arunci cu bolovani inspre cei care incearca sa-si imbunatateasca soarta, pentru simplul fapt ca tu esti prea lenes, prea fricos sa schimbi ceva in viata ta, dar ii acuzi pe altii ca au indraznit.
Din cauza unor astfel de oameni Romania isi merita soarta, pentru ca astfel de oameni sunt foarte multi acasa, semn ca Geoana a castigat peste 5 milioane de voturi. Poate era mai bine sa iasa Geoana, sa-si puna streangul cei care-si plang de mila, sau sa iasa in strada pentru a-si aduce Ilici vechile cunostinte(minerii) si sa le explice cum e cu democratia. Dar nu puteam sa nu votez cu Basescu. Imi pasa prea mult de viitorul copiiilor mei, imi pasa prea mult de viitorul pe care nepotii mei Adonis si Ioana il vor avea in tara aia semi-comunista... O sa fie bine! Trebuie sa fie bine cumva! Oricum, o sa fie incomensurabil mai bine decat daca iesea la putere Iliescu...scuze, Nastase...scuze, Geoana...ca tot ii incurc
Si ca sa va descretiti putin fruntile, aveti AICI un filmulet care m-a facut sa rad in hohote, in care este descrisa o reactie din sediul PSD la aflarea rezultatelor oficiale :P Enjoy!cum ar zice rusul :P
Am fost si am votat pentru cel care a tinut piept celei mai pestrite aliante intalnite vreodata.Nu ma gandeam vreodata ca voi vedea in aceiasi alianta pe Vadim, Becali si Marko Bela! Un semn mai rau decat asta nu exista. E drept ca in Sfanta Biblie scrie ca "la sfarsitul zilelor" oaia va sta langa lup, dar aici nu era semn de apocalipsa ci doar de un viitor tragic al unei natii. Presa de toate felurile a lovit in Base cu tot ce a putut si de cate ori au avut ocazia, pentru ca CNA se sesizeaza doar la Carcotasi.Basescu m-a pierdut ca si votant in momentul in care si-a lasat ploada semi-analfabeta in PE si cand i-a tinut "spatele" nenorocitei de Ridzi, insa situatia dinainte de turul 2 m-a facut sa merg si sa-l sustin, pentru ca nu a renuntat la lupta impotriva tuturor.
Ce m-a surprins a fost lipsa din "peisaj" a doua persoane de care mi-e scarba, pur si simplu: Ilici si Nastase! Era mult prea putreda treaba aici si m-am temut cu motiv, pentru ca imediat dupa aflarea rezultatelor partiale, primul care a iesit la atac si a urlat cel mai tare a fost chiar Iliescu! L-a urmat indeaproape Nastase... Va dati seama cat au fiert ei in liniste, siguri fiind ca o astfel de coalitie nu are cum sa piarda in fata unui singur om, unui singur partid, iar cand a venit infrangerea, demonii au iesit in fata. Geoana nici n-a mai existat, a fost inghitit de pamant, in schimb au fost foarte multi altii care au inceput sa "latre". Am un zambet de excroc si acum pe buze, cand ma gandesc ca am votat cu Basescu si am fost unul dintre cei care a impiedicat (re-)venirea la putere a lui Iliescu si Nastase...
Si daca tot am ajuns aici, un al lucru incredibil s-a intamplat dupa alegeri: tirada impotriva noastra, a celor plecati din tara... Dupa ce mai bine de 100.000 de romani (din aprox 3 milioane) plecati in strainatate, l-au votat pe Basescu, am fost facuti "vinovati" de victoria sa. Cum Romanul e cretin din fire si manipulant, cum a dictat presa, asa a reactionat si dobitocul de rand, pentru care gandeste OTV-ul si a inceput sa ne atribuie, noua, celor plecati la munca in strainatate, numai adjective originale si tipic romanesti: capsunari, hoti, spalatori de buda, cersetori, milogi, dezertori, ratati, sclavi si lista ar continua cu alte cuvinte care nu-si au locul aici.
In primul rand, daca cei cu drept de vot din tara mergeau sa-si stampileze preferatul, atunci nu se ajungeau la discutii de acest gen. In schimb rezultatele din tara au fost foarte bine impartite, aproape egal, diferenta dintre invingator si invins fiind gasita exact in voturile "diasporei", sau cel putin asa vrea sa vada toata lumea.Nastase a venit cu o idee foarte cretina, cum ca noi nu am putut sa fim controlati si ca s-a facut turism electoral si s-au luat bani pentru vot, etc, etc.
El nu stie, prostalaul ca au fost oameni care au avut de calatorit destul de mult pentru a ajunge la o sectie de votare unde s-a mai stat si la coada pentru a pune o stapila, asa ca nu vad de unde acest turism electoral. In Irlanda era o singura sectie de votare si sincer ma indoiesc ca sunt oameni dispusi sa cheltuiasca sute de euro pentru a "trage o fuga" la Londra sau pe continent pentru a mai pune o stampila. Referitor la partea cu primitul de bani nici nu are rost sa detaliez, de parca cineva cine munceste in strainatate se uita la 50 de lei (12 Euro) pentru un vot.
Multi ne-au acuzat ca nu avem habar de ce se intampla in tara, insa sunt ferm convins ca cei care au fost la vot sunt mult mai bine informati decat mare parte dintre cei care au votat in tara. Aici nu exista influenta televiziunilor cumparate sau a ziarelor comandate. Si aici se scrie de Romania, dar dintr-un punct de vedere echidistant, iar ceea ce citim nu e placut deloc. Am fost acuzati ca nu ne pasa de tara, insa dobitocii care spun asta ar trebui sa se abtina. Daca nu ne-ar pasa de tara, nu ne-am duce la vot si ne-am vedea de vietile noastre. Din contra, ne pasa de tara mai mult decat celor de acasa, pentru ca noi vrem sa ne intoarcem acasa si facem tot posibilul sa ajutam la schimbarea in bine.
Foarte multi mojici au urlat ca sa ni se ia dreptul la vot, ca am fugit din tara si i-am lasat pe toti la greu. Pai pe ei cine ii tine acolo? Ei de ce nu se duc sa incerce sa-si faca un viitor? E foarte simplu sa acuzi si e si mai simplu sa-ti plangi de mila ca Romania e vai si amar, insa nu ar face nimic pentru a schimba situatia. E mai bine sa te balacaresti in rahatul tau si sa arunci cu bolovani inspre cei care incearca sa-si imbunatateasca soarta, pentru simplul fapt ca tu esti prea lenes, prea fricos sa schimbi ceva in viata ta, dar ii acuzi pe altii ca au indraznit.
Din cauza unor astfel de oameni Romania isi merita soarta, pentru ca astfel de oameni sunt foarte multi acasa, semn ca Geoana a castigat peste 5 milioane de voturi. Poate era mai bine sa iasa Geoana, sa-si puna streangul cei care-si plang de mila, sau sa iasa in strada pentru a-si aduce Ilici vechile cunostinte(minerii) si sa le explice cum e cu democratia. Dar nu puteam sa nu votez cu Basescu. Imi pasa prea mult de viitorul copiiilor mei, imi pasa prea mult de viitorul pe care nepotii mei Adonis si Ioana il vor avea in tara aia semi-comunista... O sa fie bine! Trebuie sa fie bine cumva! Oricum, o sa fie incomensurabil mai bine decat daca iesea la putere Iliescu...scuze, Nastase...scuze, Geoana...ca tot ii incurc
Si ca sa va descretiti putin fruntile, aveti AICI un filmulet care m-a facut sa rad in hohote, in care este descrisa o reactie din sediul PSD la aflarea rezultatelor oficiale :P Enjoy!cum ar zice rusul :P
Saturday, December 5, 2009
1 Decembrie, sau ziua PSD-ului
Cam asa a fost in Sighet de 1 Decembrie, ziua care trebuia sa reprezinte o sarbatoare nationala, transformandu-se in defilarea PSD-ului, sub atenta indrumare a celei fara par din primarie. Nu e de ajuns ca a mai castigat un mandat in care poate sa faca ce vrea pentru binele ei si nimic pentru sigheteni, dar doamna profesor s-a gandit ca e bine sa-si laude candidatul tocmai de ziua tuturor Romanilor. S-a gandit ca o sa fie mai frumos daca o sa fie ziua tuturor PSD-istilor.
Pornind de la acest nefericit eveniment, am intrat intr-o polemica cu semi-profesionistii de la Sighet-Online, un site cu stiri si alte alea din Sighetu Marmatiei. Avand in vedere ca ei sunt un fel de aplaudaci al doamnei Godja, s-au gandit ei ca vor parea niste cavaleri in armura stralucitoare, daca vor tabara pe un biet cotizant de rand, ca doar lumea e proasta si nu stie. Urmarile le puteti gasi aici, in cazul in care nu au sters comentariile. Daca le-au sters, atunci aveti mai jos o copie a ceea ce mi-au scris ei si ceea ce le-am raspuns eu. Nu e nevoie sa va dati cu parerea ci doar vroiam sa atrag atentia ca nu oricine e prost de bubuie si ca nu trebuie sa ai apartenenta politica pentru sa te simti jignit ca ziua ta nationala e transformata intr-un episod din vechile "congrese".
Hai noroc!
*
p.crouch - X
Ce sa te astepti...Tot timpul a fost o lingusitoare si nu a ratat
nicio situatie in care sa nu spuna ea 2-3 vorbe despre
"patriotismul" ei.RUSINE SA VA FIE ! NE-AM SATURAT DE
DUMNEAVOASTRA SI DE TOATE AFISELE CU PROSTANACUL PE CARE LE-ATI
ARBORAT IN ORAS!
o 1
o 4
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 13:32:23 magnum - Dedicatiune fasolosoasa
Toti politrucienii sigheteni sunteti identici, s-a vazut dupa cum ati
blocat Justitia in cazul asa-zisei retrocedari a Palatului Cultural.
Alaturi de tinerii (oare?) in rosu si de pesedistii locului, la Ziua
Nationala ati participat in fasoloasa armonie si voi, pedelisti si
penelisti. (Cat despre manifestarea politica a psd, Geoana se poarta
ca un Presedinte al Romaniei de cel putin un an, iar astazi a pus
la.ba pe Timisoara). Huo tuturor, de Ziua Nationala! - toti gramada nu
aveti nici o legatura cu noi si, desigur, nici cu aceasta
binecuvantata Zi. E convingerea mea.
o 4
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 17:11:09 domonope
Mi se pare firesc ca daca un partid politic, oarecare ar fi acela,
doreste sa isi prezinte respectul pentru 1 Decembrie prin semnele lui
distinctive sa o faca, da sa o faca in mod civilizat nu ca PD-L care
in timpul discursurilor se plimba prin zona cu masina electorala si
deranja. Cred ca daca PD-L ar fi venit la fel ca si PSD-ul nu ar fi
fost o problema pentru ca era intr-o maniera civilizata. Da sa dai
manelele lu Base la maxim si sa strigi pe starda de 1 Decembrie
"Jos comunistii, uuuu, jos Iliescu... smd" nu mi se pare prea
civilizat.
Pe langa asta cred ca Basescu si cu PD-L ul lui de mare cultura,
intelect si cei 7 ani de acasa au facut un gest parsiv astazi de 1
Decembrie in Timisoara scandalizand si lovind oameni care s-au adunat
pentru una sau alta. Asta este Romania, il vretzi pe Basescu pentru
ca stie sa se bate si ca sunteti la fel de vandali si necivilizati.
Sper ca in caz ca castiga o sa incercati toti PD-Lisitii sa va educati
un pic. La multi ani Romania !!!
o 5
o 1
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 17:12:09 fordcapri - Mare diferenta!!!
In timp ce portocaliii stacojiti nu stiu decat sa imparta bani pentru
a salva "ARCA LUI BASE" ,iata ca Tineretul Social Democrat
sighetean dovedeste inca odata ca este constient de rolul jucat de
social democratie,alaturi de alte forte politice,in evenimentele de la
1 Decembrie 1918,isi respecta inaintasii si marcheaza in mod solemn
momentul.
In schimb,"patriotii portocalii" au participat la slujba
religioasa inchinata eroilor neamului cu sute de Wati iesiti prin
boxele masinii de camapanie,prin care vocea "steriletului"
Bodnar incerca din rasputeri sa acapareze atentia celor care in
fiecare an aduc un omagiu eroilor care odihnesc in stravesnica
recunostinta in pamantul peste care trecea masina de campanie a PD-L
-ului.
Judecati si votati !!!
P S :Si alte organizatii de tineret din tara au fost imbracate in
culorile partidului si au depus cu piosenie si bun simt coroane din
partea partidelor pe care le reprezinta si a parut un gest perfect
normal...
o 4
o 2
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 18:21:12 belaa
Felicitari doamnei Primar si organizatiei PSD-TSD Sighet.Nici o
organizatie de tineret inafara de socialii democrati Sighet nu au
depus macar o floare la monumentul eroilor,rusine PD-L,voi stiti doar
sa loviti copiii,cat despre culoarea rosie aflati ca este favorita
tuturor atat politic cat si colectia vestimentara toamna-iarna
2009-2013.
Anul trecut am crezut ca particip la ziua nationala a Olandei,atat de
portocalii erati.E adevarat ca vati mai spalacit si acuma va ascundeti
prin ungherele politici,aruncand cu sageti in tot si in toti care nu
au aceiasi parere cu "Barcagiul" si ministrul "Turismului
electoral" Elena Udrea...dar a inceput numaratoarea
inversa,atentie la bagaje sa nu va uitati "ceva" si stingeti
becul la plecare ca e scump curentul si nu vrem ca sa ne mai stricati
banii !!!
o 3
o 1
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 18:54:07 Lorelai
:) Simte cumva PDL-ul ca-i ''sufla cineva in ceafa?''.......
''palmuitul'' copiilor este un exemplu se pare luat de la
''capitani''... :lol:
o 2
o 1
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 20:20:24 Hermeticus
De un an incerc sa-mi dau si eu seama de partea cui sunteti, si nu
reusesc. Ba scrieti pozitiv de PSD, ba de PNL, ba de PDL, ba scrieti
negativ de toate aceste partide...
Voi ce culoare aveti, fratilor, ca nu pricep?!
o 3
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 00:09:36 Marius
Sunt de partea primaritei, ca de aia nu mi-au publicat comentariul
jignitor la adresa hoatei...
o 0
o 3
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|03-12-2009 06:02:01 Sighet Online
Stimate user Marius, daca ti-am sters un comentariu si ti-am cenzurat
alte doua, a fost pentru ca ai folosit un limbaj neadecvat!!!!
Oare de cate ori TREBUIE sa va repetam ca acceptam toate comentariile
CU CONDITIA ca nu folosesc un limbaj vulgar, trivial, calomnios,
instigator.
La fel am sters comentariile de acest gen la adresa altor partide.
Daca asta inseamna ca suntem de partea unui partid pt ca v-am sters un
comentariu in care folositi un limbaj ca la usa cortului, atunci
consideram ca dialogul cu dvs e imposibil.
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 10:20:49 Marius - Povesti
Nu cred ca am zis ceva ce nu e adevarat! Culmea, ca eu nu am dreptul
sa spun adevarul despre cea care fura ca-n codru, insa ea ne poate
umili pe noi, cetatenii de rand. Nu am injurat, ca sa spuneti ca am
avut limbaj de "usa cortului". Daca ati avea putina
echidistanta, poate ca mi-ati da dreptate. Nici o problema, am inteles
cum stau lucrurile si ma voi cenzura, desi scarba pentru prefacuta de
la primarie nu o sa dispara! O zi buna!
o 0
o 2
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|03-12-2009 10:25:18 Sighet Online
A folosi cuvinte precum "cheala" nu inseamna jignire? A-i
spune cuiva "Hoata" nu e calomnie in lipsa de probe? Daca
persoana in cauza va trimite in instanta pentru calomnie si va cere
probe pt a dovedi ceea ce sustineti? In plus, acest site poate fi dat
in judecata pt ca permite astfel de jigniri.
V-ati gandit la toate acestea inainte sa scrieti?
Chiar credeti ca avem nevoie de a fi purtati prin instanta pt ca
cineva se joaca cu cuvintele pe un site?
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 10:30:51 Sighet Online
Stim ca inca multi dintre sighetenii care acceseaza acest site nu
cunosc legea (sau nu vor sa o cunoasca). Stim ca unii sunt doar
ignoranti iar altii sunt chiar rau intentionati. Ne-am confruntat pana
acum cu tot felul de persoane.
Ceea ce trebuie sa constientizeze cei care fac comentarii pe un site e
faptul ca SUNT RESPONSABILI de ceea ce scriu si ca, persoana careia i
se aduc prejudicii de ordin moral pe un site poate sa o dea in
judecata, la fel ca atunci cand i le spuneti aceste lucruri direct in
fatza.
Problema e ca majoritatea celor ce fac comentarii NU VOR sa fie
RESPONSABILI, se ascund sub masca anonimatului pentru a scrie tot ce
le trece prin minte fara sa aiba simtul raspunderii. Acest lucru este
extrem de grav!
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 10:37:51 Sighet Online
Din pacate, majoritatea arunca cu noroi in munca depusa de o echipa de
oameni care NU TRAIESC din aces site, care fac totul din hobby, pentru
comunitatea in care traiesc.
Poate intr-o buna zi o sa spunem STOP!pentru ca incepem sa ne saturam sa fim acuzati de atatea lucruri false
si de minciuni.
Suntem acuzati mereu, chiar si de unii membrii ai unor partide, ca
suntem ba cu PSD-ul, ba cu PDL-ul, ba cu PNL-ul.
Lumea e atat de orbita de politica incat nu poate accepta ca sunt
oameni care s-au saturat de POLITICA si care sunt INDEPENDENTI de
orice grup de interese politice!
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|05-12-2009 06:27:12 Marius - Puneti mana pe carte!!!
Nu stiu ce fel de experti lucreaza la voi, dar sunteti execrabili si
fricosi! Inteleg ca sunteti de partea celei care isi vede propriul
interes prima oara si abia mai apoi interesul apropiatilor, ca de cel
al cetatenilor nu intra in discutie, insa incercati sa va documentati
inainte sa intoxicati lumea cu minciuni! Ma astept la un ban pe IP
dupa aceste postari, insa sunt sigur ca le veti citi:
Capitolul IV - INFRACTIUNI CONTRA DEMNITATII
Insulta
Art. 205
Abrogat.
__________
Articolul
a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006.
# Prin Decizia nr. 62/2007 Curtea Constitutionala a admis exceptia de
neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I pct. 56
din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului
penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi, partea
referitoare la abrogarea art. 205, 206 si 207 din Codul penal, sunt
neconstitutionale.
REDAM MAI JOS ART. 206 IN FORMA ANTERIOARA ABROGARII:
"Art. 205 - Atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane
prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin
expunerea la batjocura, se pedepseste cu amenda.
Aceeasi pedeapsa se aplica si in cazul cand se atribuie unei persoane
un defect, boala sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar
trebuie relevate.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei
vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
___________
Alineatul 1 a fost modificat prin art. I pct. 1 din O.U.G. nr.
58/2002."
o 0
o 0
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|05-12-2009 06:28:10 Marius - Nu am terminat!
Ca sa intelegeti si sa va stergeti la gura de... delicatese turcesti,
va mai dau o explicatie:
Calomnia
Art. 206
Abrogat.
__________
Articolul a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006.
# Prin Decizia nr. 62/2007 Curtea Constitutionala a admis exceptia de
neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I pct. 56
din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului
penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi, partea
referitoare la abrogarea art. 205, 206 si 207 din Codul penal, sunt
neconstitutionale.
REDAM MAI JOS ART. 206 IN FORMA ANTERIOARA ABROGARII:
"Art. 206 - Afirmarea sau imputarea in public, prin orice
mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care,
daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala,
administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste
cu amenda de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei
vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
___________
Alineatul 1 a fost modificat prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr.
58/2002, astfel cum a fost modificat prin Legea de aprobare nr.
160/2005."
Va multumesc!!!
o 0
o 0
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|05-12-2009 06:38:49 Marius - Minciuni "a la Sighet"
Cum puteti sa spuneti ca faceti ceva pentru comunitatea din Sighet
cand ridicati osanale celei care si-a vazut prima oara de propria
straduta si cam atat, ca nu au mai ramas bani de reconstruit bulevarde
sau alte proiecte care sa faca cu adevarat un bine comunitatii
Sighetene! E foarte usor sa urli in gura mare si sa te bati cu pieptul
de caramizi ca tu faci munca patriotica pentru Sigheteanul de rand,
cand esti doar un aplaudaci la curtea celei fara par. In plus, daca
era adevarat ceea ce ati divagat mai sus, atunci sute de mii de
procese s-ar afla pe rol din cauza paginilor online ale ziarelor din
intreaga tara. Cred ca nici voi nu v-ati dat seama cat ati exagerat in
dumele tastate in vazul tuturor si in "folosul comunitatii
sighetene".
Bafta!
Pornind de la acest nefericit eveniment, am intrat intr-o polemica cu semi-profesionistii de la Sighet-Online, un site cu stiri si alte alea din Sighetu Marmatiei. Avand in vedere ca ei sunt un fel de aplaudaci al doamnei Godja, s-au gandit ei ca vor parea niste cavaleri in armura stralucitoare, daca vor tabara pe un biet cotizant de rand, ca doar lumea e proasta si nu stie. Urmarile le puteti gasi aici, in cazul in care nu au sters comentariile. Daca le-au sters, atunci aveti mai jos o copie a ceea ce mi-au scris ei si ceea ce le-am raspuns eu. Nu e nevoie sa va dati cu parerea ci doar vroiam sa atrag atentia ca nu oricine e prost de bubuie si ca nu trebuie sa ai apartenenta politica pentru sa te simti jignit ca ziua ta nationala e transformata intr-un episod din vechile "congrese".
Hai noroc!
*
p.crouch - X
Ce sa te astepti...Tot timpul a fost o lingusitoare si nu a ratat
nicio situatie in care sa nu spuna ea 2-3 vorbe despre
"patriotismul" ei.RUSINE SA VA FIE ! NE-AM SATURAT DE
DUMNEAVOASTRA SI DE TOATE AFISELE CU PROSTANACUL PE CARE LE-ATI
ARBORAT IN ORAS!
o 1
o 4
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 13:32:23 magnum - Dedicatiune fasolosoasa
Toti politrucienii sigheteni sunteti identici, s-a vazut dupa cum ati
blocat Justitia in cazul asa-zisei retrocedari a Palatului Cultural.
Alaturi de tinerii (oare?) in rosu si de pesedistii locului, la Ziua
Nationala ati participat in fasoloasa armonie si voi, pedelisti si
penelisti. (Cat despre manifestarea politica a psd, Geoana se poarta
ca un Presedinte al Romaniei de cel putin un an, iar astazi a pus
la.ba pe Timisoara). Huo tuturor, de Ziua Nationala! - toti gramada nu
aveti nici o legatura cu noi si, desigur, nici cu aceasta
binecuvantata Zi. E convingerea mea.
o 4
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 17:11:09 domonope
Mi se pare firesc ca daca un partid politic, oarecare ar fi acela,
doreste sa isi prezinte respectul pentru 1 Decembrie prin semnele lui
distinctive sa o faca, da sa o faca in mod civilizat nu ca PD-L care
in timpul discursurilor se plimba prin zona cu masina electorala si
deranja. Cred ca daca PD-L ar fi venit la fel ca si PSD-ul nu ar fi
fost o problema pentru ca era intr-o maniera civilizata. Da sa dai
manelele lu Base la maxim si sa strigi pe starda de 1 Decembrie
"Jos comunistii, uuuu, jos Iliescu... smd" nu mi se pare prea
civilizat.
Pe langa asta cred ca Basescu si cu PD-L ul lui de mare cultura,
intelect si cei 7 ani de acasa au facut un gest parsiv astazi de 1
Decembrie in Timisoara scandalizand si lovind oameni care s-au adunat
pentru una sau alta. Asta este Romania, il vretzi pe Basescu pentru
ca stie sa se bate si ca sunteti la fel de vandali si necivilizati.
Sper ca in caz ca castiga o sa incercati toti PD-Lisitii sa va educati
un pic. La multi ani Romania !!!
o 5
o 1
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 17:12:09 fordcapri - Mare diferenta!!!
In timp ce portocaliii stacojiti nu stiu decat sa imparta bani pentru
a salva "ARCA LUI BASE" ,iata ca Tineretul Social Democrat
sighetean dovedeste inca odata ca este constient de rolul jucat de
social democratie,alaturi de alte forte politice,in evenimentele de la
1 Decembrie 1918,isi respecta inaintasii si marcheaza in mod solemn
momentul.
In schimb,"patriotii portocalii" au participat la slujba
religioasa inchinata eroilor neamului cu sute de Wati iesiti prin
boxele masinii de camapanie,prin care vocea "steriletului"
Bodnar incerca din rasputeri sa acapareze atentia celor care in
fiecare an aduc un omagiu eroilor care odihnesc in stravesnica
recunostinta in pamantul peste care trecea masina de campanie a PD-L
-ului.
Judecati si votati !!!
P S :Si alte organizatii de tineret din tara au fost imbracate in
culorile partidului si au depus cu piosenie si bun simt coroane din
partea partidelor pe care le reprezinta si a parut un gest perfect
normal...
o 4
o 2
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 18:21:12 belaa
Felicitari doamnei Primar si organizatiei PSD-TSD Sighet.Nici o
organizatie de tineret inafara de socialii democrati Sighet nu au
depus macar o floare la monumentul eroilor,rusine PD-L,voi stiti doar
sa loviti copiii,cat despre culoarea rosie aflati ca este favorita
tuturor atat politic cat si colectia vestimentara toamna-iarna
2009-2013.
Anul trecut am crezut ca particip la ziua nationala a Olandei,atat de
portocalii erati.E adevarat ca vati mai spalacit si acuma va ascundeti
prin ungherele politici,aruncand cu sageti in tot si in toti care nu
au aceiasi parere cu "Barcagiul" si ministrul "Turismului
electoral" Elena Udrea...dar a inceput numaratoarea
inversa,atentie la bagaje sa nu va uitati "ceva" si stingeti
becul la plecare ca e scump curentul si nu vrem ca sa ne mai stricati
banii !!!
o 3
o 1
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 18:54:07 Lorelai
:) Simte cumva PDL-ul ca-i ''sufla cineva in ceafa?''.......
''palmuitul'' copiilor este un exemplu se pare luat de la
''capitani''... :lol:
o 2
o 1
Raspunde | Citeaza
*
|01-12-2009 20:20:24 Hermeticus
De un an incerc sa-mi dau si eu seama de partea cui sunteti, si nu
reusesc. Ba scrieti pozitiv de PSD, ba de PNL, ba de PDL, ba scrieti
negativ de toate aceste partide...
Voi ce culoare aveti, fratilor, ca nu pricep?!
o 3
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 00:09:36 Marius
Sunt de partea primaritei, ca de aia nu mi-au publicat comentariul
jignitor la adresa hoatei...
o 0
o 3
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|03-12-2009 06:02:01 Sighet Online
Stimate user Marius, daca ti-am sters un comentariu si ti-am cenzurat
alte doua, a fost pentru ca ai folosit un limbaj neadecvat!!!!
Oare de cate ori TREBUIE sa va repetam ca acceptam toate comentariile
CU CONDITIA ca nu folosesc un limbaj vulgar, trivial, calomnios,
instigator.
La fel am sters comentariile de acest gen la adresa altor partide.
Daca asta inseamna ca suntem de partea unui partid pt ca v-am sters un
comentariu in care folositi un limbaj ca la usa cortului, atunci
consideram ca dialogul cu dvs e imposibil.
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 10:20:49 Marius - Povesti
Nu cred ca am zis ceva ce nu e adevarat! Culmea, ca eu nu am dreptul
sa spun adevarul despre cea care fura ca-n codru, insa ea ne poate
umili pe noi, cetatenii de rand. Nu am injurat, ca sa spuneti ca am
avut limbaj de "usa cortului". Daca ati avea putina
echidistanta, poate ca mi-ati da dreptate. Nici o problema, am inteles
cum stau lucrurile si ma voi cenzura, desi scarba pentru prefacuta de
la primarie nu o sa dispara! O zi buna!
o 0
o 2
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|03-12-2009 10:25:18 Sighet Online
A folosi cuvinte precum "cheala" nu inseamna jignire? A-i
spune cuiva "Hoata" nu e calomnie in lipsa de probe? Daca
persoana in cauza va trimite in instanta pentru calomnie si va cere
probe pt a dovedi ceea ce sustineti? In plus, acest site poate fi dat
in judecata pt ca permite astfel de jigniri.
V-ati gandit la toate acestea inainte sa scrieti?
Chiar credeti ca avem nevoie de a fi purtati prin instanta pt ca
cineva se joaca cu cuvintele pe un site?
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 10:30:51 Sighet Online
Stim ca inca multi dintre sighetenii care acceseaza acest site nu
cunosc legea (sau nu vor sa o cunoasca). Stim ca unii sunt doar
ignoranti iar altii sunt chiar rau intentionati. Ne-am confruntat pana
acum cu tot felul de persoane.
Ceea ce trebuie sa constientizeze cei care fac comentarii pe un site e
faptul ca SUNT RESPONSABILI de ceea ce scriu si ca, persoana careia i
se aduc prejudicii de ordin moral pe un site poate sa o dea in
judecata, la fel ca atunci cand i le spuneti aceste lucruri direct in
fatza.
Problema e ca majoritatea celor ce fac comentarii NU VOR sa fie
RESPONSABILI, se ascund sub masca anonimatului pentru a scrie tot ce
le trece prin minte fara sa aiba simtul raspunderii. Acest lucru este
extrem de grav!
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|03-12-2009 10:37:51 Sighet Online
Din pacate, majoritatea arunca cu noroi in munca depusa de o echipa de
oameni care NU TRAIESC din aces site, care fac totul din hobby, pentru
comunitatea in care traiesc.
Poate intr-o buna zi o sa spunem STOP!pentru ca incepem sa ne saturam sa fim acuzati de atatea lucruri false
si de minciuni.
Suntem acuzati mereu, chiar si de unii membrii ai unor partide, ca
suntem ba cu PSD-ul, ba cu PDL-ul, ba cu PNL-ul.
Lumea e atat de orbita de politica incat nu poate accepta ca sunt
oameni care s-au saturat de POLITICA si care sunt INDEPENDENTI de
orice grup de interese politice!
o 2
o 0
Raspunde | Citeaza
*
|05-12-2009 06:27:12 Marius - Puneti mana pe carte!!!
Nu stiu ce fel de experti lucreaza la voi, dar sunteti execrabili si
fricosi! Inteleg ca sunteti de partea celei care isi vede propriul
interes prima oara si abia mai apoi interesul apropiatilor, ca de cel
al cetatenilor nu intra in discutie, insa incercati sa va documentati
inainte sa intoxicati lumea cu minciuni! Ma astept la un ban pe IP
dupa aceste postari, insa sunt sigur ca le veti citi:
Capitolul IV - INFRACTIUNI CONTRA DEMNITATII
Insulta
Art. 205
Abrogat.
__________
Articolul
a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006.
# Prin Decizia nr. 62/2007 Curtea Constitutionala a admis exceptia de
neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I pct. 56
din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului
penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi, partea
referitoare la abrogarea art. 205, 206 si 207 din Codul penal, sunt
neconstitutionale.
REDAM MAI JOS ART. 206 IN FORMA ANTERIOARA ABROGARII:
"Art. 205 - Atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane
prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin
expunerea la batjocura, se pedepseste cu amenda.
Aceeasi pedeapsa se aplica si in cazul cand se atribuie unei persoane
un defect, boala sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar
trebuie relevate.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei
vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
___________
Alineatul 1 a fost modificat prin art. I pct. 1 din O.U.G. nr.
58/2002."
o 0
o 0
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|05-12-2009 06:28:10 Marius - Nu am terminat!
Ca sa intelegeti si sa va stergeti la gura de... delicatese turcesti,
va mai dau o explicatie:
Calomnia
Art. 206
Abrogat.
__________
Articolul a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006.
# Prin Decizia nr. 62/2007 Curtea Constitutionala a admis exceptia de
neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I pct. 56
din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului
penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi, partea
referitoare la abrogarea art. 205, 206 si 207 din Codul penal, sunt
neconstitutionale.
REDAM MAI JOS ART. 206 IN FORMA ANTERIOARA ABROGARII:
"Art. 206 - Afirmarea sau imputarea in public, prin orice
mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care,
daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala,
administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste
cu amenda de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei
vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
___________
Alineatul 1 a fost modificat prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr.
58/2002, astfel cum a fost modificat prin Legea de aprobare nr.
160/2005."
Va multumesc!!!
o 0
o 0
Raspunde | Citeaza | Editeaza | Sterge
*
|05-12-2009 06:38:49 Marius - Minciuni "a la Sighet"
Cum puteti sa spuneti ca faceti ceva pentru comunitatea din Sighet
cand ridicati osanale celei care si-a vazut prima oara de propria
straduta si cam atat, ca nu au mai ramas bani de reconstruit bulevarde
sau alte proiecte care sa faca cu adevarat un bine comunitatii
Sighetene! E foarte usor sa urli in gura mare si sa te bati cu pieptul
de caramizi ca tu faci munca patriotica pentru Sigheteanul de rand,
cand esti doar un aplaudaci la curtea celei fara par. In plus, daca
era adevarat ceea ce ati divagat mai sus, atunci sute de mii de
procese s-ar afla pe rol din cauza paginilor online ale ziarelor din
intreaga tara. Cred ca nici voi nu v-ati dat seama cat ati exagerat in
dumele tastate in vazul tuturor si in "folosul comunitatii
sighetene".
Bafta!
Thursday, November 26, 2009
Am votat...
Am fost si eu sa votez cu "schimbarea", desi stiam din start ca nu sunt sanse pentru Remus Cernea pentru a razbate intre interesele de la "varf".Dar am mers, sa pun un vot in plus la cele si asa putine care erau pentru el. Am mers pe la pranz la ambasada Romaniei in Dublin, pe o vreme tipic irlandeza: vant, ploaie si frig. Ma gandeam ca ajung la ambasada, votez rapid si merg la un film dupa aceea. Am uitat ca vorbesc de ambasada Romaniei unde lucreaza romani! Am ajuns acolo si am gasit 2 cozi de vreo 100 de persoane. La una se statea pentru a completa declaratii cum ca n-ai votat altundeva si la cealalta se statea pentru a vota.
Acum, sa incep cu prima: completarea declaratiilor. Sunt sigur ca in Romania, nici o persoana din cele plimbate cu autocarele nu au semnat o astfel de declaratie, desi sectiile de votare acolo sunt de ordinul sutelor intr-un judet, insa am avut de completat noi, chiar daca era o singura sectie de votare in aceasta tara. Ambasada Romaniei este destul de mare, cu vreo 3 etaje si parter, dar nu s-a folosit la potential maxim acest spatiu, deoarece pot astepta fraierii sa voteze si in ploaie si frig, ca doar acelasi salar il au cei din ambasada indiferent ca apuca sa voteze 1000 de persoane dau 5000. Omul de ordine al ambasadei purta uniforma reprezentativa Romaniei, ca sa nu ne faca de rusine: pantofi, pantaloni de stofa, bluza de trening si sapca! Nu aveai cum sa te indoiesti de faptul ca esti la ambasada noastra.
A doua problema: votarea prorpiu-zisa. Dupa ce ai stat la rand la completat declaratii(doua), te intorceai in curte sa mai stai la cealalta "coada", sa votezi. Avand in vedere ca cei de la sectia consulara cunosteau vremea irlandeza, puteau amenaja un cort, sau ceva acoperit cat de cat, pentru oamenii care veneau la vot. Asta in cazul in care le pasa de faptul ca noi aveam de stat in conditii nefaste, in vreme ce ei stateau linistiti la caldurica, in sala. Am vrut sa le sugerez sa-si amplaseze birourile in curte si doar cei care voteaza sa intre in sala. Sunt curios cat rezistau acolo. Dar vorbim de o ambasada Romaneasca, nu trebuie sa ne miram.
Aceste probleme nu au fost doar la ambasada in Dublin, ci si in alte tari, dupa cum am aflat din diverse articole, deci "traditia" romaneasca este de neschimbat, oriunde in lume. Ma intreb daca la toate ambasadele Romaniei, uniforma este aceiasi ca si in Dublin :P
Stand la coada, am intrat in vorba cu cativa concetateni si i-am intrebat ce i-a impins sa vina la vot. Raspunsurile au fost cam aceleasi: Vor o schimbare, in speranta ca lucrurile vor merge spre bine si se vor putea intoarce acasa linistiti! Multi vor o schimbare; multi vor sa se intoarca acasa, insa nu ne lasa mizeria care ne asteapta inca de la granita. Cu totii avem sperante ca hotia va incepe sa scada si ca autoritatilor chiar le va pasa de oamenii de rand. Stim cu totii ca sunt aberatii, dar asa suntem noi, romanii, cu vesnic aceiasi vorba care o aplicam cu incredere: speranta moare ultima!
Voi merge si la turul doi de scrutin, doar ca de data asta ma voi imbraca mai bine si ma voi pregati sufleteste pentru alte cozi. Nu voi merge pentru ca vreau neaparat sa castige cineva, ci pentru ca vreau neaparat sa nu castige cineva anume. Am gasit o poza intr-un articol care m-a ingrozit si m-a scarbit totodata. O gasiti si voi postata la finele acestui articol si chiar sunt curios sa imi spuneti ce sentimente, ganduri sau senzatii trezeste in voi aceasta poza.
P.S. Am mai adaugat o poza primita de la o foarte buna prietena de a mea si sper sa va placa :D Este cea din "varful" articolului :P
Hai la vot!!!
Friday, November 20, 2009
Au murit degeaba...
Asta e concluzia mea referitor la eroii revolutiei din 89! Sa-mi fie cu iertare, dar cand ma uit unde suntem in ziua de azi, cu regret amarnic spun ca acele persoane au murit degeaba! Am citit chiar azi in Adevarul un articol care m-a intristat!M-a intristat pentru ca reconfirma ceea ce stie oricine: la revolutie s-au schimbat comunistii! Nu au venit altii mai nazariti, ci doar altii!!! S-a profitat din plin de naivitatea oamenilor, de disperarea lor in cautarea unei vieti mai bune, a unei democratii care sa aduca o schimbare in bine! Nimeni nu isi imagina atunci, iesind in strada sub ploi de gloante, ca vor scapa de "dracu, dar vor da de ta-su", dupa cum zice vorba din popor. A venit un alt comunist care a nenorocit orice incercare de schimbare si care in ziua de azi coordoneaza din spatele haitei, noile trasee pentru "marii" politicieni. Multi mincinosi au promis ca vor face dreptate si ca vinovatii vor da socoteala pentru sange varsat la mineriade, insa doar vorba a fost de toti. Pana si Base, care se stergea de muci ca-l lasa Stolo sa candideze, urla ca justitia e oarba si ca va avea grija sa ramana asa. Mare dreptate a avut! O justitie mai oarba ca la noi nu exista decat in cele mai necivilizate populatii care mai traiesc in lumea a 7-a. Justitia de la noi nu vede nimic, iar cand vede ceva, e doar ce vor si ii permit altii sa vada. La 20 de ani de cand s-a murit pentru dreptate, libertate si un viitor mai bun, simt ca nu mai exista un viitor, ca am ajuns pe drumul fara intoarcere, intr-un cerc vicios in care altii conduc tara precum o afacere a lor si nicidecum ca stat de drept care apartine oamenilor. Nu avem alternative in Romania si nimeni nu poate sa faca nimic, deoarece toti sunt in cacat pana peste nas. Culmea e ca le place...
I-am lasat la Iliescu pe blog niste urari mai neortodoxe(nu injuraturi), dar nu le-a publicat si nici n-a raspuns!Nici nu ma asteptam sa o faca. Sper doar ca a citit ce i-am scris. E doar un criminal!Mai rau decat Ceausescu, pentru ca Ceausescu a recunoscut ca e comunist, Iliescu inca neaga...
E incredibil ce oameni fara frica de Dumnezeu avem in conducerea tarii si cata indiferenta zace in toti cei care nici nu se mai obosesc sa ne minta, ca in alte campanii electorale. Acum doar se ataca unul pe altul, se insulta in direct si spera ca "celalalt" nu va avea destule voturi. Nu au ei treaba cu "fraierii" care au murit la Revolutie, doar pentru ca ei sa poata fura nestingheriti.Cititi articolul din Adevarul si spune-ti-mi parerea, ca-s tare curios.Trist si curios...
I-am lasat la Iliescu pe blog niste urari mai neortodoxe(nu injuraturi), dar nu le-a publicat si nici n-a raspuns!Nici nu ma asteptam sa o faca. Sper doar ca a citit ce i-am scris. E doar un criminal!Mai rau decat Ceausescu, pentru ca Ceausescu a recunoscut ca e comunist, Iliescu inca neaga...
E incredibil ce oameni fara frica de Dumnezeu avem in conducerea tarii si cata indiferenta zace in toti cei care nici nu se mai obosesc sa ne minta, ca in alte campanii electorale. Acum doar se ataca unul pe altul, se insulta in direct si spera ca "celalalt" nu va avea destule voturi. Nu au ei treaba cu "fraierii" care au murit la Revolutie, doar pentru ca ei sa poata fura nestingheriti.Cititi articolul din Adevarul si spune-ti-mi parerea, ca-s tare curios.Trist si curios...
Monday, November 16, 2009
Eu cu cine votez?!
De cateva saptamani urmaresc circul demarat de apropierea alegerilor prezidentiale si de fiecare data aproape ca imi vine sa vars pe tastatura!De 20 de ani ne balacarim la alegeri si ne manjim cu speranta ca "altul" nu e chiar asa de comunist si de criminal cum era Ion Iliescu (ATENTIE!!!Blog plin de pupincuristi!!!). Asa am crezut si despre marinarul plangacios care s-a dovedit ca este mai mult decat generos cand vine vorba sa-si insuseasca banul public sau sa inchida ochii la manariile acolitilor in spijinirea semi-analfabetei Elena Basescu pe care a trimis-o intr-un loc caldut, in parlamentul European unde ne poate face de ciuf pe toti! Nu ca Romania nu ar avea o imagine de exportatoare de curve, tigani si analfabeti, dar a fost nevoie de girul presedintelui Rromaniei (nu e greseala) pentru a demonstra ca Europa are dreptate in privinta noastra! Pe langa ea, l-am trimis si pe cel mai liber cioban delicvent, alaturi de trubadurul comunistilor. De la revolutie incoace, toti se dau pe "mana" americanilor, se vor europeni si vorbitori de Engleza, dar cand isi deschid gura se simte "de la o posta" ca-s comunisti pana in maduva oaselor! Negarea pasiunii lor pentru comunism este data de gol de comportamentul lor, la fel cum solistii acestei piese sunt dati de gol de accentul lor, chiar daca ei doresc din suflet sa para vorbitori de Engleza!
Trecand peste asta, ajung din nou in punctul in care ar trebui sa votez cu cineva, dar nu ma lasa televiziunile sa-i cunosc pe toti cei care participa la "cursa" spre Cotroceni, iar Base, cel care ar trebui sa dea exemplu de maturitate si spirit democratic, le pune bete in roate acelor care ar putea sa-i pericliteze poezia electorala cu intrebari logice! Remus Cernea este un astfel de candidat caruia i se pun bete in roata de toti cei care au posibilitatea sa-i faca acest lucru. Am vazut ca am avut candidat si un tigan infractor(stiu ca e pleonasm), alaturi de un cioban urmarit penal! Numai intr-o tara in care presedintele isi impinge de la spate mezina pe care nu o ajuta creierul prea mult (sau cum spun englezii, ca sa nu jigneasca: minimaly exceptional) sa ne reprezinte in Europa, inchide ochii la afacerile cel putin dubioase ale fratelui sau si furturile "pe fata" ale fufelor care au supt din seva prezidentiala de-a lungul mandatului si de-a latul patului, astfel de lucruri sunt posibile!
Sper ca Remus Cernea sa nu renunte la ideile sale si sa-si formeze un electorat care ar putea invinge, poate curand, o mafie inradacinata din tata in fiu/fiica si din comunist in comunist deghizat in democrat.PSD-ul nu-l voi vota niciodata datorita adunaturii (tipic romanesti) de analfabeti, criminali, pungasi si mincinosi notorii! PNL-ul lui Antonescu nu-mi da incredere nici cat negru sub unghie atata vreme cat au un candidat care mai ca nu aplauda la mizeriile care au loc azi in Romania! De ceilalti smintiti nici nu are rost sa vorbesc! Presa care se vrea libera, s-a sters pe picioare cu principele care vroia sa participe si el la alegeri ca si independent! Noroc ca viata mea nu e cumparata in Romania, ca in rest cam totul a fost cumparat: justitia, presa, prostimea, tiganimea si lista ar continua pana as adormi cu mutra pe tastatura.
Singurul lucru pe care-l am eu si tu si fiecare din noi, si care nu e controlat de securitatea din ziua de azi, e puterea votului! Voi merge la ambasada tiganilor(Romaniei) din Dublin si voi vota si eu pe singurul candidat care merita cu adevarat!Tu cu cine vei vota???
P.S. - Va sfatuiesc sa cititi, sa ascultati si sa urmariti toate materialele ascunse sub link-urile acestui text!Merita, zic eu!
Am gasit pe internet doua filmulete care m-am gandit ca ar merge bine cu acest articol! Atentie, cei care sunteti sensibili la limbaj tendentios sa va pregatiti sufleteste! :D Aveti aici filmuletul 1 si aici filmuletul 2 :D
Trecand peste asta, ajung din nou in punctul in care ar trebui sa votez cu cineva, dar nu ma lasa televiziunile sa-i cunosc pe toti cei care participa la "cursa" spre Cotroceni, iar Base, cel care ar trebui sa dea exemplu de maturitate si spirit democratic, le pune bete in roate acelor care ar putea sa-i pericliteze poezia electorala cu intrebari logice! Remus Cernea este un astfel de candidat caruia i se pun bete in roata de toti cei care au posibilitatea sa-i faca acest lucru. Am vazut ca am avut candidat si un tigan infractor(stiu ca e pleonasm), alaturi de un cioban urmarit penal! Numai intr-o tara in care presedintele isi impinge de la spate mezina pe care nu o ajuta creierul prea mult (sau cum spun englezii, ca sa nu jigneasca: minimaly exceptional) sa ne reprezinte in Europa, inchide ochii la afacerile cel putin dubioase ale fratelui sau si furturile "pe fata" ale fufelor care au supt din seva prezidentiala de-a lungul mandatului si de-a latul patului, astfel de lucruri sunt posibile!
Sper ca Remus Cernea sa nu renunte la ideile sale si sa-si formeze un electorat care ar putea invinge, poate curand, o mafie inradacinata din tata in fiu/fiica si din comunist in comunist deghizat in democrat.PSD-ul nu-l voi vota niciodata datorita adunaturii (tipic romanesti) de analfabeti, criminali, pungasi si mincinosi notorii! PNL-ul lui Antonescu nu-mi da incredere nici cat negru sub unghie atata vreme cat au un candidat care mai ca nu aplauda la mizeriile care au loc azi in Romania! De ceilalti smintiti nici nu are rost sa vorbesc! Presa care se vrea libera, s-a sters pe picioare cu principele care vroia sa participe si el la alegeri ca si independent! Noroc ca viata mea nu e cumparata in Romania, ca in rest cam totul a fost cumparat: justitia, presa, prostimea, tiganimea si lista ar continua pana as adormi cu mutra pe tastatura.
Singurul lucru pe care-l am eu si tu si fiecare din noi, si care nu e controlat de securitatea din ziua de azi, e puterea votului! Voi merge la ambasada tiganilor(Romaniei) din Dublin si voi vota si eu pe singurul candidat care merita cu adevarat!Tu cu cine vei vota???
P.S. - Va sfatuiesc sa cititi, sa ascultati si sa urmariti toate materialele ascunse sub link-urile acestui text!Merita, zic eu!
Am gasit pe internet doua filmulete care m-am gandit ca ar merge bine cu acest articol! Atentie, cei care sunteti sensibili la limbaj tendentios sa va pregatiti sufleteste! :D Aveti aici filmuletul 1 si aici filmuletul 2 :D
Monday, November 9, 2009
Protectia consumatorului
In Romania, aceasta institutie exista pentru a consuma din banii muncitorilor de rand, ca multe alte institutii. Nu odata am avut nevoie de ajutorul lor si pot sa bag mana in foc ca foarte multi se regasesc in aceasta situatie! De cele mai multe ori esti trimis sa citesti legea sau iti cauta nod in papura sau daca se incearca rezolvarea problemei, intotdeauna se ajunge la o lege cu doua intelesuri, cam cum sunt toate legile in Romania, facute special pentru ca marii spalatori de bani sa poata gasi o scapare in caz de "ceva".
Asa m-am apucat eu sa fac plangere (de aproape un an de zile), impotriva celor de la CFR Calatori! Stiu, sunt nebun, nu e nevoie sa-mi lasati comentarii ca sa imi spuneti asta! De la ce a pornit? Pai pe ruta Sighet - Cluj circula 2 trenuri care pana odinioara erau de 2 feluri: personal si accelerat. Gandindu-se cei de la CFR Calatori ca biletele sunt cam ieftine si ca oricum studentii trebuie sa mearga la facultati, au schimbat "personalul" in "accelerat". Deci acelasi tren, care opreste in toate haltele si "face" 6(sase) ore si 14 minute toti cei 223 de km pana la Cluj, acum costa dublu decat pe vremea cand era in regim de personal. Acest parcurs de 6 ore si 14 minute e doar pe hartie, pentru ca trenul ajunge cu intarziere neconditionat. Am fost si sunt foarte revoltat de aceasta schimbare care pe mine nu m-a afectat si nu ma afecteaza atata vreme cat nu sunt in tara, insa este o bataie de joc adusa in primul rand studentilor care au de mers la Cluj, sau de venit acasa, si pentru ca este o incalcare a legislatiei in vigoare. Asa ca m-am hotarat sa fac plangere! Si am mers pe firul logic: m-m documentat in legislatia Romaniei despre rangurile trenurilor de persoane si vitezele pe care trebuie sa le atinga pentru fiecare incadrare, dupa care am scris plangere la CFR Calatori, de la care nu am primit nici un raspuns. Dupa aceea am trimis plangere catre ministerul transporturilor care, bineinteles, m-au ignorat total. Am mai trimis o plangere catre Compania CFR S.A. de la care am primit raspuns ca nu e de competenta lor si m-au redirectionat catre CFR Calatori S.A. de la care pornisem si care nu aveau o adresa de e-mail valida. Vazand ca sunt purtat (ca in Romania), am trimis o plangere la ANPC (agentia nationala pentru protectia consumatorului) in care le-am explicat problema. Nici macar agentia care trebuie sa vegheze asupra drepturilor noastre, desi e platita din banii muritorilor de rand, nu mi-a dat nici un raspuns. Am ajuns in ultima instanta la "Avocatul Poporului"(AVP), care mi-au raspuns si mi-au comunicat ca aceasta problema nu e de competenta dansilor, dar mi-au oferit sprijinul. In urma interventiei celor de la AVP, am primit un raspuns de la ANPC in care imi spuneau ca au directionat plangerea mea catre cei de la OPC Cluj, motivand ca trenul la care fac referire apartine de regionala CFR Cluj si ca voi primi raspunsul in termenul legal.A trecut deja acel termen legal si am trimis o noua plangere la ANPC referitor la incompetenta celor de la OPC Cluj. Am zis ca astept o saptamana pana sa trimit toata corespondenta inapoi la AVP. Stiu, este o lupta cu morile de vant si cu un sistem ticalosit, dar nu ma voi lasa pana nu voi rezolva ceva.
Ma doare totusi sa vad o indiferenta si o complicitate asa de mare din partea celor de la Protectia Consumatorului. Si nu e vorba doar de acest caz ci in general. Citesc de aici din Irlanda cam toata presa din Romania, online si imi dau seama ce diferenta e intre noi (Romania) si ei (Irlanda). Pai zicea cineva in ziar despre greutatile intampinate de clientii care au incercat sa returneze un produs proaspat cumparat, din motive diferite; fie ca a ajuns cu produsul acasa si a descoperit vreo defectiune, sau nu e exact ceea ce a dorit sa cumpere sau diferite alte motive, iar cei de la PC au evitat sa-i ajute sau au tinut partea comerciantilor. Aici in Irlanda, daca duci un produs inapoi si inca ai chitanta de la el, ti-l iau inapoi fara ca macar sa te intrebe de ce nu-l mai vrei. Au firme specializate care controleaza acest aspect in comert: primirea inapoi a produselor comercializate.
Un alt exemplu: mi-am facut abonament la internet pe 18 luni, dar dupa 6 luni consider ca internetul nu merge precum e precizat in contract. Am sunat la cei care imi livreaza conexiunea la net si mi-au spus ca am de platit o penalizare de 250 de euro daca vreau sa renunt acum la contract. Am trimis un mail la protectia consumatorului aici la ei, iar a doua zi de dimineata m-a si sunat o doamna sa imi spuna exact ce trebuie sa fac si sa imi garanteze ca voi avea tot sprijinul pentru a renunta la acel contract fara nici o dauna materiala din partea mea. Mi-a inregistrat plangerea si m-a directionat catre o autoritate nationala pe care o au ei si care supravegheaza serviciile de comunicatii oferite clientilor. Dansii cand au analizat problema, m-au rugat sa mai iau odata legatura cu providerul de internet, sa le spun ca am vorbit su ei si sa le cer un ultim raspuns. Dupa ce le-am urmat sfatul, m-am ales cu posibilitatea sa renunt la contract cand doresc eu, anularea ultimei facturi la internet si o luna de internet gratuit, cu rugamintea sa nu reziliez contractul pana la finele lunii gratuite, pentru ca ei isi vor da toata silinta sa aduca conexiunea la parametrii mentionati in contract. La noi cred ca te faceau cu ou si cu otet cei de la "internet" si te purtau si amanau pana te saturai, stiind ca nu are cine sa te ajute.
Eu sper din suflet si cred ca asta ma face sa ma "trag de par" in continuare cu cei de la CFR Calatori, ca poate,poate o exista o speranta de viitor, o speranta ca justitia si dreptatea nu a fost ingropata langa Ceausescu...
Asa m-am apucat eu sa fac plangere (de aproape un an de zile), impotriva celor de la CFR Calatori! Stiu, sunt nebun, nu e nevoie sa-mi lasati comentarii ca sa imi spuneti asta! De la ce a pornit? Pai pe ruta Sighet - Cluj circula 2 trenuri care pana odinioara erau de 2 feluri: personal si accelerat. Gandindu-se cei de la CFR Calatori ca biletele sunt cam ieftine si ca oricum studentii trebuie sa mearga la facultati, au schimbat "personalul" in "accelerat". Deci acelasi tren, care opreste in toate haltele si "face" 6(sase) ore si 14 minute toti cei 223 de km pana la Cluj, acum costa dublu decat pe vremea cand era in regim de personal. Acest parcurs de 6 ore si 14 minute e doar pe hartie, pentru ca trenul ajunge cu intarziere neconditionat. Am fost si sunt foarte revoltat de aceasta schimbare care pe mine nu m-a afectat si nu ma afecteaza atata vreme cat nu sunt in tara, insa este o bataie de joc adusa in primul rand studentilor care au de mers la Cluj, sau de venit acasa, si pentru ca este o incalcare a legislatiei in vigoare. Asa ca m-am hotarat sa fac plangere! Si am mers pe firul logic: m-m documentat in legislatia Romaniei despre rangurile trenurilor de persoane si vitezele pe care trebuie sa le atinga pentru fiecare incadrare, dupa care am scris plangere la CFR Calatori, de la care nu am primit nici un raspuns. Dupa aceea am trimis plangere catre ministerul transporturilor care, bineinteles, m-au ignorat total. Am mai trimis o plangere catre Compania CFR S.A. de la care am primit raspuns ca nu e de competenta lor si m-au redirectionat catre CFR Calatori S.A. de la care pornisem si care nu aveau o adresa de e-mail valida. Vazand ca sunt purtat (ca in Romania), am trimis o plangere la ANPC (agentia nationala pentru protectia consumatorului) in care le-am explicat problema. Nici macar agentia care trebuie sa vegheze asupra drepturilor noastre, desi e platita din banii muritorilor de rand, nu mi-a dat nici un raspuns. Am ajuns in ultima instanta la "Avocatul Poporului"(AVP), care mi-au raspuns si mi-au comunicat ca aceasta problema nu e de competenta dansilor, dar mi-au oferit sprijinul. In urma interventiei celor de la AVP, am primit un raspuns de la ANPC in care imi spuneau ca au directionat plangerea mea catre cei de la OPC Cluj, motivand ca trenul la care fac referire apartine de regionala CFR Cluj si ca voi primi raspunsul in termenul legal.A trecut deja acel termen legal si am trimis o noua plangere la ANPC referitor la incompetenta celor de la OPC Cluj. Am zis ca astept o saptamana pana sa trimit toata corespondenta inapoi la AVP. Stiu, este o lupta cu morile de vant si cu un sistem ticalosit, dar nu ma voi lasa pana nu voi rezolva ceva.
Ma doare totusi sa vad o indiferenta si o complicitate asa de mare din partea celor de la Protectia Consumatorului. Si nu e vorba doar de acest caz ci in general. Citesc de aici din Irlanda cam toata presa din Romania, online si imi dau seama ce diferenta e intre noi (Romania) si ei (Irlanda). Pai zicea cineva in ziar despre greutatile intampinate de clientii care au incercat sa returneze un produs proaspat cumparat, din motive diferite; fie ca a ajuns cu produsul acasa si a descoperit vreo defectiune, sau nu e exact ceea ce a dorit sa cumpere sau diferite alte motive, iar cei de la PC au evitat sa-i ajute sau au tinut partea comerciantilor. Aici in Irlanda, daca duci un produs inapoi si inca ai chitanta de la el, ti-l iau inapoi fara ca macar sa te intrebe de ce nu-l mai vrei. Au firme specializate care controleaza acest aspect in comert: primirea inapoi a produselor comercializate.
Un alt exemplu: mi-am facut abonament la internet pe 18 luni, dar dupa 6 luni consider ca internetul nu merge precum e precizat in contract. Am sunat la cei care imi livreaza conexiunea la net si mi-au spus ca am de platit o penalizare de 250 de euro daca vreau sa renunt acum la contract. Am trimis un mail la protectia consumatorului aici la ei, iar a doua zi de dimineata m-a si sunat o doamna sa imi spuna exact ce trebuie sa fac si sa imi garanteze ca voi avea tot sprijinul pentru a renunta la acel contract fara nici o dauna materiala din partea mea. Mi-a inregistrat plangerea si m-a directionat catre o autoritate nationala pe care o au ei si care supravegheaza serviciile de comunicatii oferite clientilor. Dansii cand au analizat problema, m-au rugat sa mai iau odata legatura cu providerul de internet, sa le spun ca am vorbit su ei si sa le cer un ultim raspuns. Dupa ce le-am urmat sfatul, m-am ales cu posibilitatea sa renunt la contract cand doresc eu, anularea ultimei facturi la internet si o luna de internet gratuit, cu rugamintea sa nu reziliez contractul pana la finele lunii gratuite, pentru ca ei isi vor da toata silinta sa aduca conexiunea la parametrii mentionati in contract. La noi cred ca te faceau cu ou si cu otet cei de la "internet" si te purtau si amanau pana te saturai, stiind ca nu are cine sa te ajute.
Eu sper din suflet si cred ca asta ma face sa ma "trag de par" in continuare cu cei de la CFR Calatori, ca poate,poate o exista o speranta de viitor, o speranta ca justitia si dreptatea nu a fost ingropata langa Ceausescu...
Sunday, November 8, 2009
La macelarie
De foarte mult timp am tot "amenintat" ca o sa scriu acest text referitor la o macelarie de aici din localitatea unde locuiesc in Irlanda, dar tot am amanat pana azi.
Orice prieten de-al meu stie ca imi place sa gatesc si cand zic asta nu ma refer la "ochiuri" sau cartofi pai, desi le stiu face si pe alea. Imi place sa gatesc cam orice si gatesc si mai cu drag atunci cand pregatesc mancarea pentru altii.
Dupa cum ziceam, nucleul acestui text este o macelarie de aici de unde imi cumpar de cele mai multe ori carnea pe care o prepar.Motivele sunt simple si putine: carnea e tot timpul proaspata, preturile sunt foarte bune si tot timpul plec din macelarie cu ceea ce vreau eu, nu cu ceea ce vrea macelarul, cum se intampla in Romania! Cam la fiecare argument sau exepmlu din aceasta macelarie, voi face o paralela cu macelariile din Romania!
De cate ori nu ati mers la macelarie cu gandul sa cumparati un rasol frumos cu un os cu maduva de pe o parte pe alta, sa faceti o supa de carne, o salata de boeuf, o tocanita, etc, si ati ajuns in macelarie si ati gasit capete de oase in care mai mult tragea la cantar osul decat carnea. Era festival daca in tot osul ala se gasea si o lingurita de maduva! Eu personal nu mananc maduva, dar cand eram acasa, se chinuia mama sa imparta acea lingurita de maduva in asa fel incat fiecare sa guste din ea (mama, tata si sora-mea). Daca cereai pe langa acea "carne" inca un os in plus, in speranta ca dade-dade prinzi inca o lingurita de maduva, generosul macelar iti aducea din "spate" un alt ciot de os, plin de zgarciuri si fara maduva. Cam asta e la noi in tara!
Cand am mers aici la macelarie, de la intrare am fost salutat de macelari de parca am intrat in ceva banca si ma salutau de la ghiseu. Am studiat vitrinele vreo 5 minute, pentru ca toate carnurile expuse erau atragatoare. Am dat cu ochii de cel mai frumos rasol vazut de mine pana la acel moment: o halca de carne cu un "inel" de os in mijloc, plin de maduva. M-am uitat atent la toate bucatile de rasol expuse si TOATE erau sectiuni din partea cu maduva a osului. Am cerut o bucata de rasol si l-am intrebat pe macelar daca au si os fara carne, ca as avea nevoie, pentru maduva. Mi-a zambit si a spus ca imi aduce imediat. Asa a si fost: s-a dus si mi-a adus din frigider un os intreg, fara carne pe el si m-a intrebat, indicand cu degetul, cam pe unde sa-l taie, ca sa imi dea partea de care am nevoie. I-am spus ca unde doreste el, numai sa am maduva. A feliat osul in vreo 5 bucati, capetele aruncandu-le (de vedeau macelarii romani...) si mi-a pus bucatile intr-o punga. Cand am vrut sa platesc, am vazut ca a incasat doar pentru carne. I-am zis sa nu uite de oase si mi-a spus ca oasele sunt gratis. Am crezut ca nu aud bine si i-am aratat punga cu oase si mi-a repetat ca oasele nu costa nimic.In Romania au tupeul sa iti ceara bani pe capetele alea de oase pe care nu gasesti mai nimic, nici maduva, nici carne, nici nimic, dar te taxeaza, ca doar faci supa de oase din ele... Am mai gasit oase cu maduva in Dublin, la o macelarie unde gasesti in geam anunturi in romaneste cum ca au carne de mici, carnati romanesti, etc, dar am vazut ca au si oase cu maduva, la 2 euro/ kilogram. Concluzia o trage fiecare!
Alta data am mers aproape de inchidere si vroiam sa fac un guias, dar mai aveam nevoie de niste carne. Cand am ajuns, nu mai aveau deloc expus rasol de vita, dar totusi am intrebat! Mi-au spus ca nu mai au pregatit, dar sa astept putin. A mers in frigider unul dintre macelari si a adus un picior de vita intreg si m-a intrebat daca vreau cu os sau fara. I-am spus ca fara os, asa ca a taiat o halca de carne si a curatat-o de pielita aia alba si de zgarciuri si mi-a aratat-o inainte sa o puna pe cantar, sa vada daca e bine ce mi-a pregatit. Sunt curios cati macelari de la noi din tara faceau astfel de gesturi inainte de inchidere sau chiar in mijlocul programului.
Un alt aspect ce m-a fascinat la aceasta macelarie a fost posibilitatea de a comanda un tip de carne, sau ce produs doresti dintre cele comercializate, pentru o anumita data si chiar ora. Asa s-a intamplat de Paste, cand am comandat niste sunca si o jumatate de miel. Nu mi-au cerut nici un avans, nici o garantie si pretul a fost exact acelasi. In data stabilita si la ora aleasa, totul era pregatit si ma asteptau sa imi dau acordul pentru marfa comandata.
Poate multi nu stiu ce si cum e cu macelariile in Romania, dar eu daca gateam mult si acasa, am avut multe tangente cu ele si probabil de aceea tot uimit sunt de fiecare data cand fac cumparaturi in macelaria de aici si parca nu-mi vine sa cred ca poate exista atata amabilitate, profesionalism si seriozitate, fara pile, cunostinte sau spaga...
Mai avem mult, foarte mult pana sa ajungem la un astfel de nivel, dar traiesc cu speranta ca intr-o buna zi....nepotii mei vor avea o astfel de macelarie si in Romania!
Orice prieten de-al meu stie ca imi place sa gatesc si cand zic asta nu ma refer la "ochiuri" sau cartofi pai, desi le stiu face si pe alea. Imi place sa gatesc cam orice si gatesc si mai cu drag atunci cand pregatesc mancarea pentru altii.
Dupa cum ziceam, nucleul acestui text este o macelarie de aici de unde imi cumpar de cele mai multe ori carnea pe care o prepar.Motivele sunt simple si putine: carnea e tot timpul proaspata, preturile sunt foarte bune si tot timpul plec din macelarie cu ceea ce vreau eu, nu cu ceea ce vrea macelarul, cum se intampla in Romania! Cam la fiecare argument sau exepmlu din aceasta macelarie, voi face o paralela cu macelariile din Romania!
De cate ori nu ati mers la macelarie cu gandul sa cumparati un rasol frumos cu un os cu maduva de pe o parte pe alta, sa faceti o supa de carne, o salata de boeuf, o tocanita, etc, si ati ajuns in macelarie si ati gasit capete de oase in care mai mult tragea la cantar osul decat carnea. Era festival daca in tot osul ala se gasea si o lingurita de maduva! Eu personal nu mananc maduva, dar cand eram acasa, se chinuia mama sa imparta acea lingurita de maduva in asa fel incat fiecare sa guste din ea (mama, tata si sora-mea). Daca cereai pe langa acea "carne" inca un os in plus, in speranta ca dade-dade prinzi inca o lingurita de maduva, generosul macelar iti aducea din "spate" un alt ciot de os, plin de zgarciuri si fara maduva. Cam asta e la noi in tara!
Cand am mers aici la macelarie, de la intrare am fost salutat de macelari de parca am intrat in ceva banca si ma salutau de la ghiseu. Am studiat vitrinele vreo 5 minute, pentru ca toate carnurile expuse erau atragatoare. Am dat cu ochii de cel mai frumos rasol vazut de mine pana la acel moment: o halca de carne cu un "inel" de os in mijloc, plin de maduva. M-am uitat atent la toate bucatile de rasol expuse si TOATE erau sectiuni din partea cu maduva a osului. Am cerut o bucata de rasol si l-am intrebat pe macelar daca au si os fara carne, ca as avea nevoie, pentru maduva. Mi-a zambit si a spus ca imi aduce imediat. Asa a si fost: s-a dus si mi-a adus din frigider un os intreg, fara carne pe el si m-a intrebat, indicand cu degetul, cam pe unde sa-l taie, ca sa imi dea partea de care am nevoie. I-am spus ca unde doreste el, numai sa am maduva. A feliat osul in vreo 5 bucati, capetele aruncandu-le (de vedeau macelarii romani...) si mi-a pus bucatile intr-o punga. Cand am vrut sa platesc, am vazut ca a incasat doar pentru carne. I-am zis sa nu uite de oase si mi-a spus ca oasele sunt gratis. Am crezut ca nu aud bine si i-am aratat punga cu oase si mi-a repetat ca oasele nu costa nimic.In Romania au tupeul sa iti ceara bani pe capetele alea de oase pe care nu gasesti mai nimic, nici maduva, nici carne, nici nimic, dar te taxeaza, ca doar faci supa de oase din ele... Am mai gasit oase cu maduva in Dublin, la o macelarie unde gasesti in geam anunturi in romaneste cum ca au carne de mici, carnati romanesti, etc, dar am vazut ca au si oase cu maduva, la 2 euro/ kilogram. Concluzia o trage fiecare!
Alta data am mers aproape de inchidere si vroiam sa fac un guias, dar mai aveam nevoie de niste carne. Cand am ajuns, nu mai aveau deloc expus rasol de vita, dar totusi am intrebat! Mi-au spus ca nu mai au pregatit, dar sa astept putin. A mers in frigider unul dintre macelari si a adus un picior de vita intreg si m-a intrebat daca vreau cu os sau fara. I-am spus ca fara os, asa ca a taiat o halca de carne si a curatat-o de pielita aia alba si de zgarciuri si mi-a aratat-o inainte sa o puna pe cantar, sa vada daca e bine ce mi-a pregatit. Sunt curios cati macelari de la noi din tara faceau astfel de gesturi inainte de inchidere sau chiar in mijlocul programului.
Un alt aspect ce m-a fascinat la aceasta macelarie a fost posibilitatea de a comanda un tip de carne, sau ce produs doresti dintre cele comercializate, pentru o anumita data si chiar ora. Asa s-a intamplat de Paste, cand am comandat niste sunca si o jumatate de miel. Nu mi-au cerut nici un avans, nici o garantie si pretul a fost exact acelasi. In data stabilita si la ora aleasa, totul era pregatit si ma asteptau sa imi dau acordul pentru marfa comandata.
Poate multi nu stiu ce si cum e cu macelariile in Romania, dar eu daca gateam mult si acasa, am avut multe tangente cu ele si probabil de aceea tot uimit sunt de fiecare data cand fac cumparaturi in macelaria de aici si parca nu-mi vine sa cred ca poate exista atata amabilitate, profesionalism si seriozitate, fara pile, cunostinte sau spaga...
Mai avem mult, foarte mult pana sa ajungem la un astfel de nivel, dar traiesc cu speranta ca intr-o buna zi....nepotii mei vor avea o astfel de macelarie si in Romania!
Tuesday, October 27, 2009
Am auzit ca...
Asa ar trebui sa inceapa majoritatea articolelor din presa sportiva de la noi din tara. Am un exemplu concret azi, insa aceasta regula se aplica la foarte multe alte articole din ziua de azi. Vor ziaristii neaparat sa scrie ceva "senzational", "extraordinar", "incredibil" si "nemaivazut", fara sa tina cont ca cele povestite de ei (sunt povesti, nu relatari) au fost intamplari cu multi martori oculari care au cu totul alta poveste de spus.
M-a intaratat azi un articol povestit de Prosport referitor la rivalitatea dintre fanii timisoreni si cei din Gruia. Am citit acolo niste ineptii referitoare la faptul ca noi i-am injurat din senin si ca de fapt la ei acasa ne-au salvat bannerul fortele de ordine. Nimic mai neadevarat! Poate o sa citeasca si povestitorul articoului ceea ce scriu, macar de cultura generala proprie sa stie cum stau lucrurile de fapt.
Aceasta rivalitate intre fanii celor 2 echipe a aparut, intr-adevar in Gruia, la un meci de Divizia 1, insa nu din cauza fanilor echipelor care jucau ci din cauza celenteratelor de la "u cluj" care au mers in galeria timisoarei pentru a-i provoca pe CFR-isti. Tin minte clar ca urlam la galerie sa nu injure, alaturi de Bodea, Cipri, Domsa si altii care doresc un nivel de civilizatie printre fani, insa cei din sectorul timisorenilor continuau sa ne provoace si sa ne injure, sub indrumarea frustratilor din vale. Cum echipa lor primea bataie de la o echipa de care nimeni nu stia mai nimic, suporterii timisoreni s-au hotarat sa provoace daune, sa se distreze in felul lor, alaturi de experimentatii huligani clujeni care se aflau printre ei. Asa se face ca pana la finalul meciului au intrat jandarmii in peluza si i-au batut ca pe snitzele.
In retur, cand am mers noi la Timisoara, am simtit cu "mandrie" ca suntem in Romania inca de la intrarea in judetul Timis, unde ne-au asteptat jandarmii cu arme de foc (pusti, pistoale), de parca tocmai veneau cei mai periculosi oameni din lume. Ne-au oprit in parcare pentru a asculta discursul unui burtos libidinos de la jandarmerie care si-a inceput discursul in felul urmator:
"Ati intrat in Timis! Aici eu is jupanul!!!"
A fost semnalul clar ca ne asteapta o seara cel putin grea, daca nu si dureroasa. Asa a si fost! Ajunsi la stadion, am fost tratati de catre jandarmi precum vitele. Desi aveam spatiu destul rezervat pentru noi, ei au insistat sa ne ingramadeasca intr-un colt de peluza. In toata "ordinea" care se facea acolo, eu pozam in stanga si-n dreapta, la 2-3 m de galerie, moment in care a venit un jandarm si m-a lovit cu scutul de m-a aruncat peste 3 randuri de scaune. L-am intrebat care e problema lui si mi-a spus ca nu putea trece de mine. La fel a patit si Mihai Domsa, care a fost si el "curentat" de alt jandarm. Bannerele erau puse pe gard, la baza peluzei, noi fiind obligati sa stam sus, in coltul peluzei. Desi galeria timisorenilor era chiar in capatul opus al stadionului, doi fani ai lor au strabatut lejer stadionul si au vrut sa ne fure unul din bannere. Un coleg din galerie - Dex - a sarit gardul si a luat-o la fuga dupa cei doi nemernici. Desi cei doi cu bannerul fugeau in interiorul arenei sportive pe langa jandarmi si forte de ordine, nimeni nu s-a sinchisit sa-i opreasca, insa au luat-o la fuga dupa Dex, care i-a ajuns pana la urma pe cei doi si a apucat de banner, moment in care timisorenii l-au lasat din mana si au fugit la ei in peluza, fara ca cineva sa-i opreasca. Dex a avut parte de toate frustrarile revarsate din ciobanii care trebuiau sa ne pazeasca, dupa care a incasat si o amenda. Cand s-a intors in peluza, puteai sa-i numeri pe corp numarul exact de lovituri incasate, deoarece bastoanele au lasat niste urme incredibile.
Nu a fost nimeni de la fortele de ordine asa de binevoitor sa ne recupereze bannerul, asa cum povesteste autorul de la Prosport. De atunci ii ironizam de cate ori putem pe cei de la Cimisoara, pentru ca ne-au demonstrat ca degeaba acolo e "fruncea" daca oamenii se comporta de parca is din curul tarii!
Cat despre povestitorii de la Prosport: mai bine intorci declaratiile lui Becali pe toate partile si il pupi in dos prin ode aduse in ziarul vostru, decat sa povestesti lucruri auzite la "radio sant" (cu s de la sarpe si t de la tarus)!
P.S. - M-am simtit obligat sa scriu aceste lucruri pentru ca din mizeria scrisa de Prosport reiesea ca fanii din Gruia is "ultimii oameni" in vreme ce Timisorenii sunt mesagerii pacii!
M-a intaratat azi un articol povestit de Prosport referitor la rivalitatea dintre fanii timisoreni si cei din Gruia. Am citit acolo niste ineptii referitoare la faptul ca noi i-am injurat din senin si ca de fapt la ei acasa ne-au salvat bannerul fortele de ordine. Nimic mai neadevarat! Poate o sa citeasca si povestitorul articoului ceea ce scriu, macar de cultura generala proprie sa stie cum stau lucrurile de fapt.
Aceasta rivalitate intre fanii celor 2 echipe a aparut, intr-adevar in Gruia, la un meci de Divizia 1, insa nu din cauza fanilor echipelor care jucau ci din cauza celenteratelor de la "u cluj" care au mers in galeria timisoarei pentru a-i provoca pe CFR-isti. Tin minte clar ca urlam la galerie sa nu injure, alaturi de Bodea, Cipri, Domsa si altii care doresc un nivel de civilizatie printre fani, insa cei din sectorul timisorenilor continuau sa ne provoace si sa ne injure, sub indrumarea frustratilor din vale. Cum echipa lor primea bataie de la o echipa de care nimeni nu stia mai nimic, suporterii timisoreni s-au hotarat sa provoace daune, sa se distreze in felul lor, alaturi de experimentatii huligani clujeni care se aflau printre ei. Asa se face ca pana la finalul meciului au intrat jandarmii in peluza si i-au batut ca pe snitzele.
In retur, cand am mers noi la Timisoara, am simtit cu "mandrie" ca suntem in Romania inca de la intrarea in judetul Timis, unde ne-au asteptat jandarmii cu arme de foc (pusti, pistoale), de parca tocmai veneau cei mai periculosi oameni din lume. Ne-au oprit in parcare pentru a asculta discursul unui burtos libidinos de la jandarmerie care si-a inceput discursul in felul urmator:
"Ati intrat in Timis! Aici eu is jupanul!!!"
A fost semnalul clar ca ne asteapta o seara cel putin grea, daca nu si dureroasa. Asa a si fost! Ajunsi la stadion, am fost tratati de catre jandarmi precum vitele. Desi aveam spatiu destul rezervat pentru noi, ei au insistat sa ne ingramadeasca intr-un colt de peluza. In toata "ordinea" care se facea acolo, eu pozam in stanga si-n dreapta, la 2-3 m de galerie, moment in care a venit un jandarm si m-a lovit cu scutul de m-a aruncat peste 3 randuri de scaune. L-am intrebat care e problema lui si mi-a spus ca nu putea trece de mine. La fel a patit si Mihai Domsa, care a fost si el "curentat" de alt jandarm. Bannerele erau puse pe gard, la baza peluzei, noi fiind obligati sa stam sus, in coltul peluzei. Desi galeria timisorenilor era chiar in capatul opus al stadionului, doi fani ai lor au strabatut lejer stadionul si au vrut sa ne fure unul din bannere. Un coleg din galerie - Dex - a sarit gardul si a luat-o la fuga dupa cei doi nemernici. Desi cei doi cu bannerul fugeau in interiorul arenei sportive pe langa jandarmi si forte de ordine, nimeni nu s-a sinchisit sa-i opreasca, insa au luat-o la fuga dupa Dex, care i-a ajuns pana la urma pe cei doi si a apucat de banner, moment in care timisorenii l-au lasat din mana si au fugit la ei in peluza, fara ca cineva sa-i opreasca. Dex a avut parte de toate frustrarile revarsate din ciobanii care trebuiau sa ne pazeasca, dupa care a incasat si o amenda. Cand s-a intors in peluza, puteai sa-i numeri pe corp numarul exact de lovituri incasate, deoarece bastoanele au lasat niste urme incredibile.
Nu a fost nimeni de la fortele de ordine asa de binevoitor sa ne recupereze bannerul, asa cum povesteste autorul de la Prosport. De atunci ii ironizam de cate ori putem pe cei de la Cimisoara, pentru ca ne-au demonstrat ca degeaba acolo e "fruncea" daca oamenii se comporta de parca is din curul tarii!
Cat despre povestitorii de la Prosport: mai bine intorci declaratiile lui Becali pe toate partile si il pupi in dos prin ode aduse in ziarul vostru, decat sa povestesti lucruri auzite la "radio sant" (cu s de la sarpe si t de la tarus)!
P.S. - M-am simtit obligat sa scriu aceste lucruri pentru ca din mizeria scrisa de Prosport reiesea ca fanii din Gruia is "ultimii oameni" in vreme ce Timisorenii sunt mesagerii pacii!
Sunday, October 25, 2009
Scuze, am obosit!
Cam asa suna penibila explicatie a presedintelui echipei CFR Cluj intr-o declaratie citata de Prosport. Isi cere scuze fanilor care au facut deplasarea pentru a gusta din umilinita la care-i supune echipa - prin rezultate si conducerea clubului - prin indiferenta! Aparenta grija fata de stima suporterilor este cu atat mai dezgustatoare cu cat astfel de umilinte au mai fost aruncate asupra fanilor care au mers si la Eindhoven sau la alte meciuri din trecut, insa nu s-a sinchisit nimeni sa mangaie "pe crestet" fanii. De data asta a fost altfel, pentru ca "ne-am prostit in vazul unei intregi tari", dupa cum suna un mesaj venit din fata vreunui televizor si am ridiculizat spiritul de mercenar care a inflorit la Cluj, la CFR!
Cum sa nu fie obositi jucatorii cand clubul Obsession din Cluj nu se inchide pana nu ajung si "vedetele" ca sa-si faca de cap pe acolo, sa bea, sa se chefuiasca, iar mai apoi sa-si stoarca ultimele puteri in suporteritele CFR-ului! Cand zic suporterite, nu ma refer la cele care tin cu adevarat la echipa, ci la cele care tin la alte parti alte jucatorilor care alcatuiesc echipa. Duma cu "timpul liber" nu tine atunci cand tu vrei performanta si trebuie sa joci de 3 ori in 7 zile, dar nu toti tin cont de asta. E dureros cum a ajuns acest club, sub atenta supraveghere a conducerii care pare ca a uitat greutatile pe care le-au intampinat pentru a ajunge aici. Vrem performanta, dar daca se poate sa invinovatim vantul pentru rezultatele penibile si pentru incompetenta de a juca macar cum jucam in "intertoto". Pe vremea aia mergeam la Saint Etienne o mana de oameni ca sa-i vedem pe Tilinca, Anca,Minteuan, Munti si neobositul Panin (da, cel de azi) cum veneau gloriosi la final de meci sa dea mana cu noi, sa alerge cu steagul alb-visiniu pe teren si sa ne faca mandri ca suntem acolo pe stadion. E drept ca si aceasta "generatie" ne-au facut sa varsam lacrimi de bucurie, insa nu pot sa ma tot bucur pentru victoria de la Roma, in vreme ce jucatorii de bucura de victorioasele lor cuceriri de prin cluburi.
Atata vreme cat clubul permite o viata de hoinar, rezultatele vor intarzia sa apara, iar Tony(jucatorul) va continua sa-si ceara iertare dupa meci de la suporteri, pentru incompetenta altora, chiar daca el nu a jucat acel meci. Scuzele nu sterg umilinta domnule Muresan, asa cum nici nu schimba rezultatele. Nu se moare din asa umilinte domnule presedinte, insa nici calificarile nu se decid in cluburi!
In incheiere, imi aduc aminte de o discutie din Praga, la o bere(ca noi si daca bem, urlam sa se auda si in tara), cu Bodea Calin la masa...discutam despre cum a fost "candva" (acum vreo 3 -4 ani), cand Adi Anca era schimbat in timpul meciului si venea, sarea gardul (mai ales in deplasari) si canta cu noi pana la sfarsitul meciului, cand dupa meci veneau jucatorii pana la gard, sa le stranga mana celor care au fost langa ei in toate bucuriile si umilintele. Atunci nu era nevoie sa spele putina nimeni, pentru ca insusi puterea de caracter de a merge sa le strangi mana celor pe care i-ai dezamagit era un "imi pare rau" mai bine inteles decat o scuza penibila!
Dar astea deja se incadreaza la capitolul: "A fost odata..."
Cum sa nu fie obositi jucatorii cand clubul Obsession din Cluj nu se inchide pana nu ajung si "vedetele" ca sa-si faca de cap pe acolo, sa bea, sa se chefuiasca, iar mai apoi sa-si stoarca ultimele puteri in suporteritele CFR-ului! Cand zic suporterite, nu ma refer la cele care tin cu adevarat la echipa, ci la cele care tin la alte parti alte jucatorilor care alcatuiesc echipa. Duma cu "timpul liber" nu tine atunci cand tu vrei performanta si trebuie sa joci de 3 ori in 7 zile, dar nu toti tin cont de asta. E dureros cum a ajuns acest club, sub atenta supraveghere a conducerii care pare ca a uitat greutatile pe care le-au intampinat pentru a ajunge aici. Vrem performanta, dar daca se poate sa invinovatim vantul pentru rezultatele penibile si pentru incompetenta de a juca macar cum jucam in "intertoto". Pe vremea aia mergeam la Saint Etienne o mana de oameni ca sa-i vedem pe Tilinca, Anca,Minteuan, Munti si neobositul Panin (da, cel de azi) cum veneau gloriosi la final de meci sa dea mana cu noi, sa alerge cu steagul alb-visiniu pe teren si sa ne faca mandri ca suntem acolo pe stadion. E drept ca si aceasta "generatie" ne-au facut sa varsam lacrimi de bucurie, insa nu pot sa ma tot bucur pentru victoria de la Roma, in vreme ce jucatorii de bucura de victorioasele lor cuceriri de prin cluburi.
Atata vreme cat clubul permite o viata de hoinar, rezultatele vor intarzia sa apara, iar Tony(jucatorul) va continua sa-si ceara iertare dupa meci de la suporteri, pentru incompetenta altora, chiar daca el nu a jucat acel meci. Scuzele nu sterg umilinta domnule Muresan, asa cum nici nu schimba rezultatele. Nu se moare din asa umilinte domnule presedinte, insa nici calificarile nu se decid in cluburi!
In incheiere, imi aduc aminte de o discutie din Praga, la o bere(ca noi si daca bem, urlam sa se auda si in tara), cu Bodea Calin la masa...discutam despre cum a fost "candva" (acum vreo 3 -4 ani), cand Adi Anca era schimbat in timpul meciului si venea, sarea gardul (mai ales in deplasari) si canta cu noi pana la sfarsitul meciului, cand dupa meci veneau jucatorii pana la gard, sa le stranga mana celor care au fost langa ei in toate bucuriile si umilintele. Atunci nu era nevoie sa spele putina nimeni, pentru ca insusi puterea de caracter de a merge sa le strangi mana celor pe care i-ai dezamagit era un "imi pare rau" mai bine inteles decat o scuza penibila!
Dar astea deja se incadreaza la capitolul: "A fost odata..."
Thursday, October 15, 2009
Romania obosita...
Asa vad eu in prezent tara care m-a crescut: o tara obosita si decimata!Nu a fost asa nici pe vremea cand ne atacau turcii sau alte neamuri sa ne cucereasca.Pe vremea cand Romania era doar cateva tarisoare separate, ROMANII erau mai uniti decat acum,cand suntem fara granite, dar mai "imprastiati" decat atunci cand ne-au invadat Romanii aia cu Traian in "frunce".Au fost uniti romanii de multe ori in istorie, ultima oara chiar in 1989 cand toti au iesit in strada cu o speranta care darama orice militian, securist sau militar. Pe multi i-au daramat gloantele cand incercau sa ne castige libertatea. Am primit libertatea pentru care au murit atati oameni. Mii de "eroi" au aparut dupa aceea si au acum privilegii de "revolutionar" fara sa aiba vreo legatura cu evenimentele de atunci. Mai mult, lumea a murit pentru libertate si a ajuns sub "papucul" altui comunist. Atunci nu stia nimeni de Iliescu si de trecutul lui comunist. Cand a inceput lumea sa se prinda ca "nu-i bine" cu Ilici, si-a chemat tiganul(Iliescu e tigan,in caz ca nu stiati) minerii sa "apere libertatile fundamentale ale democratiei".Asa ca au venit ortacii si au batut tot ce le parea lor necomunist. Dupa ce au umplut spitalele, unele locuri chiar si la morga, s-au adunat sa le multumeasca Ilici pentru devotamentul lor. Ca in orice "organism" putred pana in maduva oaselor, la fel si Romania l-a gasit vinovat pe Cosma, in vreme ce tiganul Iliescu pune si acum la cale Romania, impreuna cu alti nemernici gata sa-si puna in aplicare invataturile pretioase primite de la comunistul Iliescu.
Am citit in seara asta un articol scris de Katia Nanu, o ziarista la un ziar local din Galati si mi-a placut mult ce a scris.Mi-a placut dar mi-a lasat un acid in stomac prea mare.Pentru ca e adevarat fiecare alineat. Dar,asa cum spuneam, Romania a obosit de la atata furt, destramare si calcat in picioare. Romanul e revoltat de nu mai poate, dar nu ar iesi in strada sa mai moara pentru nimic, deoarece s-a dovedit ca prostii mor pentru ca hotii sa traiasca mai bine!Si totul in numele libertatii si a modernizarii acestei tari care e tot mai depravata de cand am iesit din comunism. Ce ciudat suna: "am iesit din comunism", dar suntem condusi de comunisti. Nici actualul presedinte nu e mai breaz, atata vreme cat l-a adus pe Boc - piticul mincinos, l-a facut premier si el si-a adus de la nepot la sofer, toate cunostintele sa lucreze prin guvern. In plus, semi-analfabeta de fica-sa a ajuns in PE datorita "scamatoriilor" tandemului Ridzi-Udea, fara ca insusi presedintele sa miste vreun deget. El care urla cu lacrimi in ochi la alegerile trecute ca justitia trebuie sa-si recapete reputatia si locul de cinste in societate, chiar el nu a vazut (din cauza lacrimilor probabil) cat se fura in jurul lui. Asa ca nu vad pe cine as putea sa aleg eu, romanul de rand, sa imi conduca tara, sa o scoata la liman si sa beleasca pielea de pe cei care ne-au adus aici, in mijlocul unui desert, fara vreo viziune clara asupra viitorului si fara vreo speranta ca se mai poate face ceva. Doare cand te gandesti ca Romania e o tara condusa de hoti, comunisti, tigani, jeguri de securisti si nu ai nici o sansa de a schimba ceva in bine. Mafiile din lumea intreaga ar putea sa ia exemple de la noi din tara,unde toata patura politica este de fapt o mafie care are mai multe fete(partide) insa trag spre acelasi ideal: sa fure impreuna tot ce se poate! E ca si marea rivalitate dintre Steaua-Dinamo-Rapid, insa patronii fac afaceri impreuna. Vrem o schimbare, dar suntem prea obositi sa mai facem ceva, de prea multe ori ne-a fost aratat ca degeaba iei atitudine, atata vreme cat altii au toate armele. Azi binele nu mai invinge, basmele nu se mai termina cu "...au trait fericiti pana la adanci batraneti" iar lupul are o garderoba plina cu piei de toate felurile, ca sa poata fi ceea ce ii place pe moment poporului. Oare va mai avea parte Romania de un Vlad Tepes?Tare as vrea...
Am citit in seara asta un articol scris de Katia Nanu, o ziarista la un ziar local din Galati si mi-a placut mult ce a scris.Mi-a placut dar mi-a lasat un acid in stomac prea mare.Pentru ca e adevarat fiecare alineat. Dar,asa cum spuneam, Romania a obosit de la atata furt, destramare si calcat in picioare. Romanul e revoltat de nu mai poate, dar nu ar iesi in strada sa mai moara pentru nimic, deoarece s-a dovedit ca prostii mor pentru ca hotii sa traiasca mai bine!Si totul in numele libertatii si a modernizarii acestei tari care e tot mai depravata de cand am iesit din comunism. Ce ciudat suna: "am iesit din comunism", dar suntem condusi de comunisti. Nici actualul presedinte nu e mai breaz, atata vreme cat l-a adus pe Boc - piticul mincinos, l-a facut premier si el si-a adus de la nepot la sofer, toate cunostintele sa lucreze prin guvern. In plus, semi-analfabeta de fica-sa a ajuns in PE datorita "scamatoriilor" tandemului Ridzi-Udea, fara ca insusi presedintele sa miste vreun deget. El care urla cu lacrimi in ochi la alegerile trecute ca justitia trebuie sa-si recapete reputatia si locul de cinste in societate, chiar el nu a vazut (din cauza lacrimilor probabil) cat se fura in jurul lui. Asa ca nu vad pe cine as putea sa aleg eu, romanul de rand, sa imi conduca tara, sa o scoata la liman si sa beleasca pielea de pe cei care ne-au adus aici, in mijlocul unui desert, fara vreo viziune clara asupra viitorului si fara vreo speranta ca se mai poate face ceva. Doare cand te gandesti ca Romania e o tara condusa de hoti, comunisti, tigani, jeguri de securisti si nu ai nici o sansa de a schimba ceva in bine. Mafiile din lumea intreaga ar putea sa ia exemple de la noi din tara,unde toata patura politica este de fapt o mafie care are mai multe fete(partide) insa trag spre acelasi ideal: sa fure impreuna tot ce se poate! E ca si marea rivalitate dintre Steaua-Dinamo-Rapid, insa patronii fac afaceri impreuna. Vrem o schimbare, dar suntem prea obositi sa mai facem ceva, de prea multe ori ne-a fost aratat ca degeaba iei atitudine, atata vreme cat altii au toate armele. Azi binele nu mai invinge, basmele nu se mai termina cu "...au trait fericiti pana la adanci batraneti" iar lupul are o garderoba plina cu piei de toate felurile, ca sa poata fi ceea ce ii place pe moment poporului. Oare va mai avea parte Romania de un Vlad Tepes?Tare as vrea...
Saturday, October 10, 2009
Cand altii ne vor binele...
Multi suporteri romani au fost intorsi de la granita cu Serbia in ziua meciului cu "nationala" Romaniei.Multi le-au sarit la gatul vamesilor si le-au aruncat sare in ochi,dar dupa rezultatul din seara asta, cred ca vamesii aceia vroiau sa faca un bine unor oameni.O excludere de la o mare umilinta. De la campionatul din `94 cand eram doar un pustan care a iesit pe drum sa se bucure pentru MINUNILE pe care le faceau Hagi&Co. la vlajganul care traieste acum niste momente disperate in cautarea unor clipe de mandrie, de bucurie care nici macar nu se intrevad la orizont am trecut prin niste momente parca rupte din realitate, comparat cu ceea ce am avut candva! Pe vremea aia nu citea tata ca Hagi a chefuit pana dimineata cu fufele sau ca Dan Petrescu a baut pana n-a stiut de el.In schimb tata a citit titluri mari din ziare care laudau Romania, laudau excelenta care se impunea in fata unor nume cu mult mai mari decat cea a fostei tari comuniste! Acum, ajung vamesii sarbi sa ne fereasca de umilinte de care nu avem parte decat in ligi judetene, de un joc mai slab decat in curtea scolii si culmea, cu jucatori de zeci de milioane de euro. Stiam ca Romania e o tara de nimic,dar nu ma gandeam ca nationala o sa confirme acest lucru. Eu am trait bucuria si momentul iesirii in strada, alaturi de milioane de alti romani, dar ma intreb daca vor avea acelasi moment de bucurie si copiii mei, sau vor cunoaste o era a incompetentei perpetuata din generatie in generatie datorita managementului defectuos din fotbalul mioritic. E un gand foarte trist,dar apasator de adevarat...cel putin deocamdata! Pana cand?
Wednesday, October 7, 2009
Blogul si sportul
In ziua de azi tot mai multa lume isi face un blog.Unii pentru a-si exprima gandurile "in vazul tuturor", iar altii poate doar de curiozitate sau pentru a avea si ei un blog.Acest "curent" i-a cuprins de multa vreme si pe ziaristi care considera ca nu au destul spatiu in publicatiile la care lucreaza, pentru a-si expune parerile, asa ca si-au deschis propria lor "publicatie". Nu e nimic rau in asta, avand in vedere ca multi chiar au ceva de spus, iar spatiul dedicat de catre sefi este restrans. Unii isi deschid blog din dorinta de a interactiona cu cititorii, de a le raspunde la mesaje; altii raspund doar la mesajele care nu necesita nici o argumentatie din partea lor sau doar celor care ii simpatizeaza. Multi jurnalisti insa si-au deschis blog pentru ca prostia care o debiteaza nu incape in nici o publicatie.
Asa am dat azi peste blogul lui Mihai Mironica, un jurnalist(sau ce o fi) de la Prosport. Cand am citit articolul la care v-am dat trimitere, am simtit o senzatie de greata dar si una de "deja-vu". Voi incepe cu cea din urma senzatie, ca nu sunt multe de spus.Referitor la faptul ca atunci cand mergi la meci in Ghencea, trebuie sa lasi la poarta cam tot ce ai la tine. Tin minte ca la un meci a trebuit sa scoatem bateriile din aparatele de fotografiat, ca nu cumva sa aruncam cu ele dupa jucatori. Pe langa baterii, am fost nevoiti sa lasam la poarta toate monedele, cheile sau orice altceva ce putea sa se desprinda din mana in vreo directie necorespunzatoare. Bineinteles ca dupa meci, cand fiecare a mers sa-si ceara inapoi lucrurile lasate in grija celor cu 2 clase, a inceput scandalul si asa ne-am trezit batuti de jandarmi. Ca asa e legea si civilizatia la noi. Sa trec peste acest moment de scarba provocat de acel stadion cu tot cu angajati si sa revin la minunatul Mihai Mironica.
Dansul arunca cu lopata balegar peste echipa care reprezinta Romania in Champions League - Unirea Urziceni. Nu am inteles unde este echidistanta jurnalistica in ciorna scrisa de el. Daca o luam pe firul logic si ne uitam ca orasul Urziceni are o populatie putin peste 17.000 de locuitori, nu stiu de unde s-ar putea umple un stadion cu peste 27.000 de locuri cu suporteri ai Unirii. Sa spunem ca lumea ar trebui sa sustina echipa tocmai pentru ca reprezinta Romania. Da, asa e, insa uitam ca nici la meciurile "Nationalei" disputate in Bucuresti lumea nu s-a ingramadit la stadion si echipa aia chiar ca reprezinta Romania. Nu vreau sa-l cataloghez nicicum pe acest "scriitor" dar consider o jignire la adresa echipei Unirea Urziceni acele randuri mizere, o jignire la munca si seriozitatea unei echipe intregi, a unor oameni care au crezut in ideea ca si alte echipe pot sa ajunga in Champions League, nu doar cei care au zeci de mii de suporteri. Intr-o tara in care totul e pe dos, ziarsitii (unii) se straduiesc sa ne demonstreze ca... asa e!
Asa am dat azi peste blogul lui Mihai Mironica, un jurnalist(sau ce o fi) de la Prosport. Cand am citit articolul la care v-am dat trimitere, am simtit o senzatie de greata dar si una de "deja-vu". Voi incepe cu cea din urma senzatie, ca nu sunt multe de spus.Referitor la faptul ca atunci cand mergi la meci in Ghencea, trebuie sa lasi la poarta cam tot ce ai la tine. Tin minte ca la un meci a trebuit sa scoatem bateriile din aparatele de fotografiat, ca nu cumva sa aruncam cu ele dupa jucatori. Pe langa baterii, am fost nevoiti sa lasam la poarta toate monedele, cheile sau orice altceva ce putea sa se desprinda din mana in vreo directie necorespunzatoare. Bineinteles ca dupa meci, cand fiecare a mers sa-si ceara inapoi lucrurile lasate in grija celor cu 2 clase, a inceput scandalul si asa ne-am trezit batuti de jandarmi. Ca asa e legea si civilizatia la noi. Sa trec peste acest moment de scarba provocat de acel stadion cu tot cu angajati si sa revin la minunatul Mihai Mironica.
Dansul arunca cu lopata balegar peste echipa care reprezinta Romania in Champions League - Unirea Urziceni. Nu am inteles unde este echidistanta jurnalistica in ciorna scrisa de el. Daca o luam pe firul logic si ne uitam ca orasul Urziceni are o populatie putin peste 17.000 de locuitori, nu stiu de unde s-ar putea umple un stadion cu peste 27.000 de locuri cu suporteri ai Unirii. Sa spunem ca lumea ar trebui sa sustina echipa tocmai pentru ca reprezinta Romania. Da, asa e, insa uitam ca nici la meciurile "Nationalei" disputate in Bucuresti lumea nu s-a ingramadit la stadion si echipa aia chiar ca reprezinta Romania. Nu vreau sa-l cataloghez nicicum pe acest "scriitor" dar consider o jignire la adresa echipei Unirea Urziceni acele randuri mizere, o jignire la munca si seriozitatea unei echipe intregi, a unor oameni care au crezut in ideea ca si alte echipe pot sa ajunga in Champions League, nu doar cei care au zeci de mii de suporteri. Intr-o tara in care totul e pe dos, ziarsitii (unii) se straduiesc sa ne demonstreze ca... asa e!
Sunday, October 4, 2009
Eindhoven
Zilele trecute am fost cu un coleg de munca (Ross) la Eindhoven, sa-mi vad echipa de suflet. Simteam ca mi-e dor sa urlu, sa ii incurajez, dar nu mi-am dat seama cat de tare imi era dor de echipa cu adevarat pana ce nu i-am vazut. In dum spre aeroport deja simteam "fluturasi" de parca era prima oara cand mergi la stadion. Eram nerabdator sa ajung la meci. Am ajuns cam tarziu la aeroport si a trebuit sa alerg putin(mai mult) deoarece terminalele folosite de Ryanair in aeroportul din Dublin sunt chiar in capatul terminalului. Am ajuns gafaind la poarta de imbarcare si am urcat in avion foarte bucuros. Ross ma "linistea" in drum spre terminal,spunandu-mi ca el a mai pierdut 4 zboruri in viata lui. Nu eram pregatit sa pierd primul zbor din viata mea :P Am decolat si imediat dupa am atipit. Ne-a trezit insotitoarea de zbor la aterizare,ca sa ridicam jaluzelele de la geam.
In timp ce aterizam,am vazut o moara tipic Olandeza. Era in mijlocul unui camp, foarte frumoasa. Imi pare rau ca nu am avut aparatul pregatit sa o fotografiez. Am aterizat si ne-am dus repede la autobuz.In Eindhoven urma sa ma intalnesc cu mai multi prieteni(vechi si noi) din galerie. Printre ei era si chefere pe care atunci il cunoscusem personal.I-am asteptat la gara,langa un raion cu cateva sute,poate chiar mii de biciclete si un pisoar public pentru barbati(foto sus).Si cand spun public,ma refer ca era in vazul tuturor.Auzisem ca olandezii sunt mai libertini de felul lor,dar imaginatia mea nu mergea chiar asa de departe.Ne-am intalnit cu totii si am mers inspre stadion,dupa ce am lasat bagajele la masina.Eindhoven e un oras frumos,nou si cu cladiri futuriste.Nu tare ai ce vizita,din punct de vedere istoric,iar orasul este chiar destul de mic,fata de cum ma asteptam.Am ajuns insa la stadion,unul nou cum Romania doar viseaza.Am mers la sectorul oaspetilor,care era intr-un colt sus de tot,acoperit cu o plasa de pescuit parca,ca sa nu ne aruncam inspre teren.A inceput si meciul,iar eu am ragusit dupa primele 5 minute,din cauza ca am pierdut "antrenamentul" pe care il aveam cand eram acasa.In prima repriza noi am fost mai activi decat echipa din teren.Pe cat de nerabdator am asteptat meciul,pe atat de dezamagit am fost in prima repriza de echipa care nu juca nimic.Niciuna dintre echipe nu juca nimic.Parca ma uitam la un meci din curtea scolii.In repriza a doua CFR-ul s-a trezit,a aratat ca stie fotbal,dar a uitat ca era 1-0 pentru PSV.Jucau de parca ei conduceau sau era egal si erau multumiti de rezultat.Deja mi-am luat bilete la Praga,dar sper sa nu fiu la fel de dezamagit.Pana una-alta,mi-am petrecut seara mergand cu Ross din club in club,pentru ca trebuie sa recunosc ca nicaieri nu am vazut o viata de noapte ca si in Eindhoven.Era o straduta plina cu baruri si cluburi,cu lume chefuindu-se peste tot.Am mers la somn rupt...si de oboseala si de cantitatea de bere si tequila acumulata pe parcursul serii.A doua zi m-am intors in Irlanda,bucuros de "evadarea" de 24 de ore de care am avut parte.Si colegul meu a fost foarte entuziasmat de aceasta iesire si se gandeste serios sa vina la Praga.Abia astept...
Tuesday, September 29, 2009
I remember the time...
Tocmai ascultam niste muzica mai veche(C-Block, R'N'G, East 17, Down Low, NANA, UBF, Pappa Bear, Young Deenay & Sasha, etc) si-mi aduceam aminte cum statea cu telecomanda de la video in mana, pregatit sa inregistrez piesele de pe Viva, sau dupa-amieze de Duminica asteptand pe RTL 2 sa inceapa "The Dome" sau "Bravo Supershow".Pe vremea aceea nu urlau manelele de peste drum si toata lumea era inebunita dupa Backstreet Boys, N'Sync, Nana si alti artisti internationali care scoteau hit dupa hit.Eu o consider acea perioada drept perioada cu cea mai buna muzica.Poate am imbatranit prea mult ca sa imi mai placa muzica ce apare acum.Sa nu ma intelegeti gresit,apreciez si acum unele piese,dar parca nu sunt asa de multe cum erau atunci.Ascultam din curtea blocului muzica pe televizorul dat la maxim cand erau parintii la servici si stiam fiecare piesa care mergea la Viva de cum incepea.Dintre copiii de azi nu stiu cati stiu de Down Low, de East 17 sau alte formatii care au disparut in timp,in schimb fiecare stie cel putin 5 manelisti sa-i spuna,chiar daca e trezit noaptea din somn.Erau alte vremuri atunci...
Am fost foarte multi copii la bloc,pentru ca fiecare familie avea de la 2 copii in sus,unii avand chiar si 6(sase).Stiam sa ne jucam pe vremea aceea cum nici nu stiu copiii acum.Imi aduc aminte ca imi placea sa ma joc "9 sticle", "Tara,tara, vrem ostas", "Turca", "Tupu" sau "Prinsa".Azi copiii stau prin coltul blocului si fumeaza sau beau o bere in vreme ce noi eram toata ziua pe la Iza si ne balaceam pana nu mai puteam de foame.Daca nu mergeam la Iza,mergeam sus pe Solovan cu tata care de obicei era un fel de educator,pentru ca avea pe langa el tot timpul o gramada de copii de la bloc,fara de care nu tare aveam noi chef sa mergem pe deal sau la pescuit.Era galagie mare in curtea blocului,cu atata pruncime pe acolo :-) Vecinii din blocurile alaturate se gaseau sa ne strice distractiile cu crizele lor cand jucam fotbal pe sub geamuri sau cand considerau ei ca am intrecut nivelul de decibeli pe care ei ii suportau.Am asistat la multe scandaluri intre locatarii de la noi din bloc si locatari sin blocurile alaturate,pe seama galagiei noastre.Imi placea la nebunie replica parintilor nostri: "Daca nu iti place,de ce nu te muti unde e mai liniste?".Le inchidea gura pe loc :D A fost tare frumos in copilarie, mai ales ca eram asa de multi copii pe acolo.Acum lucrurile s-au schimbat,nimeni nu mai e prin curte, nimeni nu mai asculta muzica ce o ascultam noi.Acum o sa umplem curtea cu copiii nostri.Oare ei ce se vor juca?
Am fost foarte multi copii la bloc,pentru ca fiecare familie avea de la 2 copii in sus,unii avand chiar si 6(sase).Stiam sa ne jucam pe vremea aceea cum nici nu stiu copiii acum.Imi aduc aminte ca imi placea sa ma joc "9 sticle", "Tara,tara, vrem ostas", "Turca", "Tupu" sau "Prinsa".Azi copiii stau prin coltul blocului si fumeaza sau beau o bere in vreme ce noi eram toata ziua pe la Iza si ne balaceam pana nu mai puteam de foame.Daca nu mergeam la Iza,mergeam sus pe Solovan cu tata care de obicei era un fel de educator,pentru ca avea pe langa el tot timpul o gramada de copii de la bloc,fara de care nu tare aveam noi chef sa mergem pe deal sau la pescuit.Era galagie mare in curtea blocului,cu atata pruncime pe acolo :-) Vecinii din blocurile alaturate se gaseau sa ne strice distractiile cu crizele lor cand jucam fotbal pe sub geamuri sau cand considerau ei ca am intrecut nivelul de decibeli pe care ei ii suportau.Am asistat la multe scandaluri intre locatarii de la noi din bloc si locatari sin blocurile alaturate,pe seama galagiei noastre.Imi placea la nebunie replica parintilor nostri: "Daca nu iti place,de ce nu te muti unde e mai liniste?".Le inchidea gura pe loc :D A fost tare frumos in copilarie, mai ales ca eram asa de multi copii pe acolo.Acum lucrurile s-au schimbat,nimeni nu mai e prin curte, nimeni nu mai asculta muzica ce o ascultam noi.Acum o sa umplem curtea cu copiii nostri.Oare ei ce se vor juca?
Wednesday, September 23, 2009
Romania si clanurile de..."discriminati"
Nu a trecut multa vreme de la ultima crima a tiganilor,ca deja iar tin prima parte a ziarelor.In articolul din Adevarul citim una din arhi-cunoscutele metode de "lucru" ale tiganilor.Nimic nou pana acum,ci doar o aducere aminte ca Romania este tara celor veniti din nordul Indiei,si nicidecum a urmasilor celor care au murit in lupta pentru independenta tarii noastre.Se subliniaza din nou faptul ca tiganii au implicatii pana la nivel inalt,chiar si in justitie,care se presupune ca e oarba.E oarba,bine spus,pentru ca nu-i vede decat pe cei pricajiti care fura poate de foame,insa pe cei care terorizeaza populatia si isi construiesc propriul imperiu pe teritoriul "aparat" de legile Romaniei ii trece cu vederea.De cate ori ma trece gandul sa ma intorc in tara si sa imi pornesc o afacere,ma tot gandesc la greutatile de care te lovesti,pe langa taxele la care le uiti sirul,pana la mizeriile care reprezinta tot mai mult o tara pentru care viitorul este mai negru decat mizeria de sub unghia cersetorului "discriminat".Si cand te gandesti ca Base bea cu ei la masa si ii mangaie pe cap, parinteste desigur,in vreme ce tiganii ii mangaie pe cap pe cetateni, cu pumni, picioare, rangi si ce mai apuca."Sa traiti bine!" zicea nemernicul pe vremea cand o tara intreaga isi puneau sperantele in el.Azi,cred ca o tara intreaga isi baga altceva in el...si nu numai. Cu justitia cu care se lauda el acum 4 ani,am ajuns sa fim noi cei discriminati,la noi in tara!Oare ce face Tepes???
De ce minunata?
Probabil multi vor pune la indoiala ceea ce voi scrie,insa cei care au fost aici vor regasi in suflet multe din bucuriile ascunse care le-au trait pe aceste meleaguri.
Am venit in Irlanda anul trecut,prin Octombrie.Are o vreme de "facut copii" cam tot timpul,ceea ce e un mare minus.Insa pe langa vreme,aici gasesti o civilizatie cum rar ti-a fost dat sa vezi.Cand am fost prima oara in Ungaria am fost uimit.A urmat Italia si la scurt timp Spania.Peste tot,vedeam oameni civilizati.Oricum,pana si ungurii sunt cu mult peste Romania,la orice capitol si nu are rost sa ma "intind" cu ascest aspect.Insa,dupa ce am ajuns in Irlanda,mi-am schimbat parerea despre Italia sau Spania.Drumurile in Irlanda sunt "ca-n palma",chiar daca sunt drumuri regionale.Si am vazut asta in excursiile efectuate pe aici.O curatenie cum rar vezi,chiar daca aceasta curatenie a fost impusa prin lege: aici,daca iti arunci guma de mestecat pe jos,te alegi cu 150 de euro amenda,in vreme ce o hartie,sau punga aruncata la voia intamplarii,te poate usura de pana la 3000 de euro sau puscarie de la 3 la 6 luni.Probabil si ei erau jegosi,ca si romanii,insa prin lege au fost civilizati.Si tine bine la ei.Bunul simt este ceva ce n-am intalnit nicaieri altundeva.Toata tara parca este o mare familie.Cand urci in autobuz,soferul te saluta si face la fel cu fiecare persoana.La fel se intampla si la coborare.Daca treci pe langa vreun politist pe strada si te uiti la el,politistul te saluta si te intreaba ce mai faci,de parca esti vecinul lui.Daca din greseala,in aglomeratie ai calcat vreun irlandez,el isi va cere scuze inainte sa apuci tu sa reactionezi.Exemplele ar putea sa continue mult si bine,insa vor mai exista si alte postari din care va reiesi natura irlandezilor. Oricum, recomand oricui sa viziteze Irlanda, pentru ca e o tara care are multe de oferit cu oameni foarte primitori.Sa nu fiti surprinsi insa de faptul ca pentru ei,tigan = roman.E poate cea mai dureroasa asociere pe care o am de suportat aici...Explicatiile nu-si au locul.O zi buna...
Am venit in Irlanda anul trecut,prin Octombrie.Are o vreme de "facut copii" cam tot timpul,ceea ce e un mare minus.Insa pe langa vreme,aici gasesti o civilizatie cum rar ti-a fost dat sa vezi.Cand am fost prima oara in Ungaria am fost uimit.A urmat Italia si la scurt timp Spania.Peste tot,vedeam oameni civilizati.Oricum,pana si ungurii sunt cu mult peste Romania,la orice capitol si nu are rost sa ma "intind" cu ascest aspect.Insa,dupa ce am ajuns in Irlanda,mi-am schimbat parerea despre Italia sau Spania.Drumurile in Irlanda sunt "ca-n palma",chiar daca sunt drumuri regionale.Si am vazut asta in excursiile efectuate pe aici.O curatenie cum rar vezi,chiar daca aceasta curatenie a fost impusa prin lege: aici,daca iti arunci guma de mestecat pe jos,te alegi cu 150 de euro amenda,in vreme ce o hartie,sau punga aruncata la voia intamplarii,te poate usura de pana la 3000 de euro sau puscarie de la 3 la 6 luni.Probabil si ei erau jegosi,ca si romanii,insa prin lege au fost civilizati.Si tine bine la ei.Bunul simt este ceva ce n-am intalnit nicaieri altundeva.Toata tara parca este o mare familie.Cand urci in autobuz,soferul te saluta si face la fel cu fiecare persoana.La fel se intampla si la coborare.Daca treci pe langa vreun politist pe strada si te uiti la el,politistul te saluta si te intreaba ce mai faci,de parca esti vecinul lui.Daca din greseala,in aglomeratie ai calcat vreun irlandez,el isi va cere scuze inainte sa apuci tu sa reactionezi.Exemplele ar putea sa continue mult si bine,insa vor mai exista si alte postari din care va reiesi natura irlandezilor. Oricum, recomand oricui sa viziteze Irlanda, pentru ca e o tara care are multe de oferit cu oameni foarte primitori.Sa nu fiti surprinsi insa de faptul ca pentru ei,tigan = roman.E poate cea mai dureroasa asociere pe care o am de suportat aici...Explicatiile nu-si au locul.O zi buna...
Buzdugan si farsele
Sunt sigur ca oricine a ascultat macar odata in viata lui,farse de ale lui Daniel Buzdugan.Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa recunoastem ca Buzdugan e cel mai bun in farse.Intr-o vreme,era si Jugaru "pe piata",insa nu a reusit sa se ridice la nivelul concurentului,probabil de aceea a si disparut "din peisaj".Foarte multe dintre farse au fost extraordinar de reusite.Sunt unele la care ma indoiesc de autenticitate,insa la multe tind sa-i acord increderea,pentru ca m-am lovit personal de astfel de personaje.
Insa sunt unele farse care stiu ca irita la culme.Te amuza,dar te scot din sarite.Categoria cu pricina,cel putin pentru mine,sunt farsele in care sunt implicate femeile din Romania,cele care fac ce pot,cu cine pot,pentru ce pot sa primeasca.Niste curve penale(scuzati cuvantul "penale").Stiu ca e foarte vulgar si ii rog pe cei sensibili sa nu citeasca propozitia precedenta,insa nu exista un termen mai potrivit pentru o fata care "se ofera" in schimbul cadourilor, banilor sau a oricaror avantaje materiale.Farsele de acest gen au fost multe la numar,insa azi am auzit o noua farsa care are doua parti si le puteti asculta online.Am fost mahnit de tupeul si usurinta cu care o fata poate sa vorbeasca despre aspectele vietii pentru care parintii ei sunt siguri ca i-au oferit o altfel de educatie.M-a bucurat insa sfarsitul partii a doua de la aceasta farsa si tare bucuros as fii daca ar posta pe site-ul cu farse si urmarile publicarii acestor aventuri(pentru ca nu e prima).In prostia ei de nesimtita,aceasta ciuma a societatii se deda si la jigniri ale altor persoane,fara a se uita in oglinda,pentru a vedea lipsa de caracter ce zace in dansa si rusinea care o aduce parintilor ei.Sunt multe ca si ea,chiar foarte multe,iar in momentul in care Base vrea sa legalizeze aceasta fapta(prostitutia), vor aparea si mai multe.Numai daca asculti toate farsele lui Buzdugan iti dai seama ca pentru multe din ele e doar un hobby si chiar o placere enorma.In momente de criza,prostituatele din Romania ar ajunge la un numar impresionant,in dorinta de a face "un ban cinstit".Nu e de ajuns ca am trimis un cioban in Parlamentul European,care a silabisit un discurs de 7 randuri,dar acum vom ajunge si tara cu cea mai mare "productie" de prostituate. Oricum, suntem recunoscuti ca exportatori de carne vie,deci impactul nu va fi foarte mare.Romania se duce de rapa,insa sunt persoane care considera ca merita totusi impinsa de la spate,sa prinda viteza mai mare.E trist cand aceasta persoana este chiar presedintele in care toti ne-am pus speranta.Si ne mai miram ca Buzdugan are atatea "cliente" la farse?!
Insa sunt unele farse care stiu ca irita la culme.Te amuza,dar te scot din sarite.Categoria cu pricina,cel putin pentru mine,sunt farsele in care sunt implicate femeile din Romania,cele care fac ce pot,cu cine pot,pentru ce pot sa primeasca.Niste curve penale(scuzati cuvantul "penale").Stiu ca e foarte vulgar si ii rog pe cei sensibili sa nu citeasca propozitia precedenta,insa nu exista un termen mai potrivit pentru o fata care "se ofera" in schimbul cadourilor, banilor sau a oricaror avantaje materiale.Farsele de acest gen au fost multe la numar,insa azi am auzit o noua farsa care are doua parti si le puteti asculta online.Am fost mahnit de tupeul si usurinta cu care o fata poate sa vorbeasca despre aspectele vietii pentru care parintii ei sunt siguri ca i-au oferit o altfel de educatie.M-a bucurat insa sfarsitul partii a doua de la aceasta farsa si tare bucuros as fii daca ar posta pe site-ul cu farse si urmarile publicarii acestor aventuri(pentru ca nu e prima).In prostia ei de nesimtita,aceasta ciuma a societatii se deda si la jigniri ale altor persoane,fara a se uita in oglinda,pentru a vedea lipsa de caracter ce zace in dansa si rusinea care o aduce parintilor ei.Sunt multe ca si ea,chiar foarte multe,iar in momentul in care Base vrea sa legalizeze aceasta fapta(prostitutia), vor aparea si mai multe.Numai daca asculti toate farsele lui Buzdugan iti dai seama ca pentru multe din ele e doar un hobby si chiar o placere enorma.In momente de criza,prostituatele din Romania ar ajunge la un numar impresionant,in dorinta de a face "un ban cinstit".Nu e de ajuns ca am trimis un cioban in Parlamentul European,care a silabisit un discurs de 7 randuri,dar acum vom ajunge si tara cu cea mai mare "productie" de prostituate. Oricum, suntem recunoscuti ca exportatori de carne vie,deci impactul nu va fi foarte mare.Romania se duce de rapa,insa sunt persoane care considera ca merita totusi impinsa de la spate,sa prinda viteza mai mare.E trist cand aceasta persoana este chiar presedintele in care toti ne-am pus speranta.Si ne mai miram ca Buzdugan are atatea "cliente" la farse?!
Wednesday, September 16, 2009
Erata
Am primit unele reactii la ceea ce am scris si se pare ca trebuie sa precizez niste lucruri referitoare la tot ceea ce cititi aici:
- tot ceea ce este scris aici este o parere proprie si personala si trebuie tratat ca atare
- daca fac referire la felul oamenilor sau la comportament, nu inseamna ca toti sunt asa
- subiectul pe care il discut nu lasa loc de interpretari,atata vreme cat cititi si trimiterile la articole sau texte care apar pe parcurs
- nu trebuie sa fiti de acord cu cele scrise de mine, dar nici sa va simtiti lezati, daca stiti ca nu faceti parte din categoria oamenilor vizati de respectivul text
Acestea fiind spuse,va doresc lectura placuta!
- tot ceea ce este scris aici este o parere proprie si personala si trebuie tratat ca atare
- daca fac referire la felul oamenilor sau la comportament, nu inseamna ca toti sunt asa
- subiectul pe care il discut nu lasa loc de interpretari,atata vreme cat cititi si trimiterile la articole sau texte care apar pe parcurs
- nu trebuie sa fiti de acord cu cele scrise de mine, dar nici sa va simtiti lezati, daca stiti ca nu faceti parte din categoria oamenilor vizati de respectivul text
Acestea fiind spuse,va doresc lectura placuta!
Unde (n-)a ajuns invatamantul Romanesc...
Ziarul Adevarul a publicat un "ultimatum" referitor la situatia din scolile romanesti.Am citit cu atentie ce scria acolo si mi-am adus si eu aminte de vremuri de mult apuse.Tin minte ca in clasele primare am luat un 2 la citire si un 2 la matematica pentru ca nu am dus cadou de 8 Martie la tovarasa invatatoare(era "tovarasa" inca).De la varsta aceea am vazut ce face banul,dar nu am priceput.Am ajuns si prin clasa a V-a si am vazut cum e sa termini primul pe clasa,olimpic la 3 materii,dar la festivitate sa ia premiul I,II si III persoane care aveau parinti instariti.Atunci deja am realizat ca in Romania nu are rost sa inveti de 10,pentru ca nota nu conteaza.Am juns si la liceu,platind si eu fonduri peste fonduri,de scoala,de clasa, de rulment, de simering,de ce mai era de platit,fara ca cineva sa zica ceva.In liceu am fost la un pas de repetentie pentru ca am indraznit sa nu dau bani pentru o culegere de matematica platita de toate clasele care au trecut prin acel liceu.Era simplu pentru doamna Rosca: avea o culegere si o prezenta la fiecare clasa ca fiind "culegerea clasei" si trebuiau stransi bani pentru ea.Ma intreb la ce valoare se ridica azi acea culegere!Dar tot pe vremurile alea se facea scoala.Nu mi-a placut chimia niciodata,dar cand am terminat liceul o stiam destul de bine,ca a avut grija doamna Fedor sa stiu.In gimnaziu,aveam un profesor de romana foarte sever.Puteai sa plangi de bucurie daca scoteai un 9 la el,desi nu tare aveai sanse.Dadea ore in particular cui dorea,insa dadea ore suplimentare la clasa gratis.Inainte de admiterea la liceu,ne-a predat gratis ore suplimentare de latina,ca sa nu ramanem prosti.Orele de fizica abia le asteptam,ca aveam un profesor(D-l Pop) care ne-a facut sa iubim materia aia,cat era de plictisitoare,dar incepea ora cu un experiment,ca dupa aceea,toata ora sa ne explice ce s-a intamplat de fapt.E incredibil cat de usor inveti asa.Am trecut si de bac fara emotii prea mari,ca toti colegii mei de altfel.Majoritatea ne "invarteam" cu mediile in jurul 8-ului.Azi,esti prostu` clasei daca nu iei cel putin 9.Diferenta e ca unul care azi ia 9 la Bac e cu mult mai prost ca un coleg de-al meu de liceu care a luat poate cu greu un 6 la Bac.Elevii se plang de profesori,dar le umple buzunarele/portbagajele/plasele cu daruri "neinsemnate",care-i ajuta sa termine si ei clasa cu un 9 sau 10,dupa care ajung la facultate si o tin tot asa,ca doar de ce sa invete,daca se poate si cu bani?Eu tin minte ca am dat 3 examene scrise si unul oral la admitere la faculta` si am stat si am transpirat in fata facultatii in asteptarea rezultatelor.Azi,toata lumea merge si isi pune dosarul unde ii doreste sufletul,important sunt banii,ca nu conteaza daca va avea sau nu vreo tangenta cu profilul ales.Asa suntem noi,astia din Romania: dam ultimatum pentru o categorie sociala putreda din radacina.De fapt cui dam ultimatumul?Cine e mai vinovat?Pofesorul ca accepta banii,sau elevul ca-si cumpara notele? Cine e complice la toate acestea?Sunt intrebari care pot genera discutii interminabile si atat...in rest totul se rezuma la bani,la spaga data inca din tinerete,pentru a ii obisnui cu viata "de zi cu zi".Trist!
P.S. - Chiar am citit un articol in Adevarul care vine ca o adaugire la cele scrise de mine.Ca la noi,la nimenea
P.S. - Chiar am citit un articol in Adevarul care vine ca o adaugire la cele scrise de mine.Ca la noi,la nimenea
Tuesday, September 15, 2009
Civilizatia fireasca
Despre Irlanda sunt multe de spus si foarte multe de scris.Este exemplara civilizatia si politetea pe care o au irlandezii.Duminica trecuta,mergeam cu prietena mea Carmen la cumparaturi in Dublin cu autobuzul,ca de obicei.La un moment dat trebuia sa schimbam autobuzele si ne-am dat jos intr-o statie sa asteptam alta cursa.Dupa cateva minute mi-am dat seama ca mi-am uitat portmoneul in celalalt autobuz.Aveam in el buletinul,biletele de calatorie,carduri si peste 200 de Euro.Pe moment,am intepenit,nestiind ce sa fac.Nu aveam nici un cent in buzunare si eram la 10 km de casa.Deja ne vedeam cu prietena mergand pe jos catre casa.Problema cea mai mare nu erau banii din portmoneu,ci actele ce le aveam acolo.Fara acele acte eram pierdut,mai ales ca pe 17 am planificata o iesire din tara,iar pasaportul mi-e expirat.Am asteptat primul autobuz si am vorbit cu soferul si i-am spus ce am patit.Mi-a dat un numar de telefon de la autobaza.Desi era Duminica,am sunat si mi-a raspuns destul de repede un domn care mi-a facut legatura la dispecerat.Le-am spus pe ce linie am pierdut portmoneul si m-a rugat sa astept.In cateva secunde a intrebat prin statie toti soferii de autobuz de pe raza Dublinului,iar raspunsul(spre surprinderea mea) a venit aproape instant de la soferul autobuzului cu pricina.Am fost rugat sa astept in statie intoarcerea aceluiasi autobuz.Deja ne macinau emotiile si pe mine si pe prietena mea din cauza buletinului din portmoneu.Dupa aproape 45 de minute,a aparut si autobuzul cu portmoneul meu.L-am primit inapoi de la sofer,care a ras de mine.M-am dat jos din autobuz si am deschis sa verific daca cel care a gasit portmoneul si-a pastrat ceva pentru el.Mare mi-a fost surprinderea sa vad ca nu lipsea absolut nimic din portmoneu.A fost momentul in care am decis ca voi deschide acest blog,pentru ca lumea trebuie sa stie ce inseamna civilizatia adevarata si comiterea unei fapte bune.Sunt curios in cate cazuri asemanatoare,in Romania,s-ar fi intamplat acelasi lucru.Nici acum nu-mi vine inca sa cred ca am pierdut atatia bani si acte pe care le-am recuperat intacte.Un alt exemplu de civilizatie si responsabilitate data de un popor catalogat drept betivan si habauc.Se pare ca in unele tari din Europa,betivii sunt mai de treaba decat cei mai treji oameni de la noi,din Romania...
Subscribe to:
Posts (Atom)