Tuesday, October 27, 2009

Am auzit ca...

Asa ar trebui sa inceapa majoritatea articolelor din presa sportiva de la noi din tara. Am un exemplu concret azi, insa aceasta regula se aplica la foarte multe alte articole din ziua de azi. Vor ziaristii neaparat sa scrie ceva "senzational", "extraordinar", "incredibil" si "nemaivazut", fara sa tina cont ca cele povestite de ei (sunt povesti, nu relatari) au fost intamplari cu multi martori oculari care au cu totul alta poveste de spus.
M-a intaratat azi un articol povestit de Prosport referitor la rivalitatea dintre fanii timisoreni si cei din Gruia. Am citit acolo niste ineptii referitoare la faptul ca noi i-am injurat din senin si ca de fapt la ei acasa ne-au salvat bannerul fortele de ordine. Nimic mai neadevarat! Poate o sa citeasca si povestitorul articoului ceea ce scriu, macar de cultura generala proprie sa stie cum stau lucrurile de fapt.
Aceasta rivalitate intre fanii celor 2 echipe a aparut, intr-adevar in Gruia, la un meci de Divizia 1, insa nu din cauza fanilor echipelor care jucau ci din cauza celenteratelor de la "u cluj" care au mers in galeria timisoarei pentru a-i provoca pe CFR-isti. Tin minte clar ca urlam la galerie sa nu injure, alaturi de Bodea, Cipri, Domsa si altii care doresc un nivel de civilizatie printre fani, insa cei din sectorul timisorenilor continuau sa ne provoace si sa ne injure, sub indrumarea frustratilor din vale. Cum echipa lor primea bataie de la o echipa de care nimeni nu stia mai nimic, suporterii timisoreni s-au hotarat sa provoace daune, sa se distreze in felul lor, alaturi de experimentatii huligani clujeni care se aflau printre ei. Asa se face ca pana la finalul meciului au intrat jandarmii in peluza si i-au batut ca pe snitzele.
In retur, cand am mers noi la Timisoara, am simtit cu "mandrie" ca suntem in Romania inca de la intrarea in judetul Timis, unde ne-au asteptat jandarmii cu arme de foc (pusti, pistoale), de parca tocmai veneau cei mai periculosi oameni din lume. Ne-au oprit in parcare pentru a asculta discursul unui burtos libidinos de la jandarmerie care si-a inceput discursul in felul urmator:
"Ati intrat in Timis! Aici eu is jupanul!!!"
A fost semnalul clar ca ne asteapta o seara cel putin grea, daca nu si dureroasa. Asa a si fost! Ajunsi la stadion, am fost tratati de catre jandarmi precum vitele. Desi aveam spatiu destul rezervat pentru noi, ei au insistat sa ne ingramadeasca intr-un colt de peluza. In toata "ordinea" care se facea acolo, eu pozam in stanga si-n dreapta, la 2-3 m de galerie, moment in care a venit un jandarm si m-a lovit cu scutul de m-a aruncat peste 3 randuri de scaune. L-am intrebat care e problema lui si mi-a spus ca nu putea trece de mine. La fel a patit si Mihai Domsa, care a fost si el "curentat" de alt jandarm. Bannerele erau puse pe gard, la baza peluzei, noi fiind obligati sa stam sus, in coltul peluzei. Desi galeria timisorenilor era chiar in capatul opus al stadionului, doi fani ai lor au strabatut lejer stadionul si au vrut sa ne fure unul din bannere. Un coleg din galerie - Dex - a sarit gardul si a luat-o la fuga dupa cei doi nemernici. Desi cei doi cu bannerul fugeau in interiorul arenei sportive pe langa jandarmi si forte de ordine, nimeni nu s-a sinchisit sa-i opreasca, insa au luat-o la fuga dupa Dex, care i-a ajuns pana la urma pe cei doi si a apucat de banner, moment in care timisorenii l-au lasat din mana si au fugit la ei in peluza, fara ca cineva sa-i opreasca. Dex a avut parte de toate frustrarile revarsate din ciobanii care trebuiau sa ne pazeasca, dupa care a incasat si o amenda. Cand s-a intors in peluza, puteai sa-i numeri pe corp numarul exact de lovituri incasate, deoarece bastoanele au lasat niste urme incredibile.
Nu a fost nimeni de la fortele de ordine asa de binevoitor sa ne recupereze bannerul, asa cum povesteste autorul de la Prosport. De atunci ii ironizam de cate ori putem pe cei de la Cimisoara, pentru ca ne-au demonstrat ca degeaba acolo e "fruncea" daca oamenii se comporta de parca is din curul tarii!
Cat despre povestitorii de la Prosport: mai bine intorci declaratiile lui Becali pe toate partile si il pupi in dos prin ode aduse in ziarul vostru, decat sa povestesti lucruri auzite la "radio sant" (cu s de la sarpe si t de la tarus)!

P.S. - M-am simtit obligat sa scriu aceste lucruri pentru ca din mizeria scrisa de Prosport reiesea ca fanii din Gruia is "ultimii oameni" in vreme ce Timisorenii sunt mesagerii pacii!

No comments:

Post a Comment