Friday, April 23, 2010

Romanian National Security

Asa isi spun cei care au "hacuit" site-urile publicatiilor straine, pentru a evidentia si pentru a le atrage atentia asupra diferentei intre tigani si romani. Foarte bine au facut, parerea mea, deoarece si mie imi vine acidul in gat cand citesc in ziar ca "romanii" fac aia sau aia si in poza arata o spurcata de tiganca la cersit. Se stie deja peste tot de gluma facuta de francezi intr-o emisiune, legat de "salutul romanesc". A fost ceva perfect normal, tinand cont de imaginea pe care o avem. Dar problema nu e de azi, de ieri ci de cativa ani. Sa nu ma intelegeti gresit, nu tiganii umbla doar de cativa ani la cersit si furat in strainatate.Nu,nu! E vorba de confuzia asta intre tigani si romani.

Totul a pornit de la tiganul care ne-a fost presedinte: Iliescu, varul lui Cioaba, regele "discriminatilor".El a dat legea ca tiganii sa fie numiti rromi. Pana in momentul acela, in toata lumea tiganii erau tigani si romanii erau romani. Ceea ce trebuiau sa faca in ziua de azi acesti RNS, era un atac asupra presei din Romania, care in timp a transformat insesizabil denumirea de RROM in denumirea de ROM.De aici pana la ROMAN sunt doua litere. In plus, in Engleza, tigan se zicea gipsy, dar ROM se zice roman. Pare cunoscut cu alta denumire? Pai daca presa din tara le zice romi, cum naiba sa nu le zica asa si strainii? „Romanian National Security” ar trebui sa "pedepseasca" in primul rand publicatiile autohtone si mediul politic care a pomovat aceasta imagine a romaniei in lume si abia mai apoi sa atace alte natii care de fapt stiu doar ce au vazut. Oricine isi face o impresie dupa ceea ce vede, iar strainii au vazut destui "romans" la cersit, furat, talharit si alte alea.Plus sa nu uitam de minunatii parlamentari europeni plecati de pe plaiuri mioritice.Pai daca aia reprezinta imaginea tarii, atunci nu m-ar mira ca in curand sa fim priviti ca si analfabetii, ciobanii si prostalaii europei.

Inca odata, le doresc multa bafta celor de la „Romanian National Security” insa ii sfatuiesc sa inceapa sa "curete" mizeria din tara, ca degeaba iti vopsesti frumos casa de din afara, daca inauntru e putreda si jegoasa...

No comments:

Post a Comment