Wednesday, October 5, 2011

Facerea de bine...


Dragilor, de multe ori se intampla sa facem lucruri inspre binele altora, pentru ca mai apoi sa ajungem sa regretam cele infaptuite. O buna prietena de a mea imi spunea si chiar imi spune ca eu nu o sa ma invat minte niciodata. Si face referire la increderea mea excesiva in oameni, incredere care ma face sa si ajut cand altii au nevoie. Insa nu despre asta e vorba ci despre o povestioara pe care vreau sa v-o spun, ca unii dintre voi sa nu faceti ce am facut eu si sa nu puneti familia intr-o situatie nasoala pentru cineva care credeti ca merita.

Pe vremea cand lucram in Oradea, am predat la Liceul Mihai Viteazu cateva ore de asigurari. Atunci am cunoscut-o pe Otilia Tripon cu care m-am inteles bine si ne-am imprietenit. Dupa ce m-am mutat in Irlanda, am mai pastrat legatura, a fost chiar si in vizita la noi anul trecut de sarbatori, iar anul asta, am zis ca sa o ajutam sa iasa din mizeria aia din Romania si sa-i dam o mana de ajutor sa se instaleze in Irlanda. Zis si facut, iar dupa cateva discutii, in Martie a venit la noi. A locuit cu noi in garsoniera in care locuisem cu Carmen pana atunci, timp de 3 saptamani, timp in care nu i-am cerut chirie, cheltuieli, nimic. Pe langa asta, ea mi-a stricat laptopul atunci, varsand un pahar de vin pe el. In toata perioada aia am discutat cu ea despre planurile de viitor si ne-a asigurat si pe mine si pe Carmen ca va ramane cu noi minim un an si ca ne putem muta impreuna fara probleme. Zis si facut, am gasit un apartament cu 2 camere in Dublin, am semnat contractul pe un an si ne-am mutat. Dupa ce ne-am mutat in capitala am inceput sa ne dam seama cam cum e Otilia. In primul rand ea a cunoscut mai multi romani in 3 zile decat am cunoscut eu in 3 ani. Pe ea toti o opreau pe strada sa o intrebe cine e, de unde e, daca e cantareata, iar ea isi "selecta" partenerii de dialog dupa accent, spunand in repetate randuri ca daca din greseala cumva auzea vreun accent de moldovean ii spunea direct: "Fuck off, eu sunt din Oradea!". A uitat sa mai vorbeasca romaneste, iar dupa cateva luni in care a locuit aici, a fost in vacanta in tara, iar la intoarcere a fost auzita spunand "Mi-a fost frica sa nu uit sa vorbesc Engleza cat stau in Romania...".

Din cauza ca ea nu a mai locuit in chirie pana acum, au fost probleme de adaptare, ea crezand ca este in continuare acasa unde strang altii dupa ea. Am trecut si peste acele momente si am mers mai departe. Au aparut complicatiile cu nasterea lui Carmen, a stat cam mult in spital, eu ajungeam acasa doar cat sa dorm, in rest eram tot la lucru si la spital. Eram frant de oboseala... Intr-o seara s-a gandit ea sa vina cu una din cuceririle ei si..."sa se uite la comedii", gafaind si tavalindu-se "de ras" pana cadeau din pat. Eu n-am auzit nici un ras in seara aia, dar fiecare se desfasoara in felul lui cand vede o comedie tare. Nu era problema mea ca ea isi "luase" un tip care sa arate perfect ca si fostul care o lasase balta, dar in acelasi timp "se uita la comedii" in Irlanda cu un tip de care veti citi mai jos. Oricum, m-a deranjat ca eu eram mort de oboseala, iar ei inca "se uitau la comedii" si la 3 dimineata, intr-un apartament unde peretii sunt foarte subtiri. Am trecut si peste aspectul asta. Desi Carmen a fost in spital aproape o luna, chiria a ramas neschimbata si cheltuielile tot la 3 le-am impartit, pentru ca asa am considerat ca e corect.

Are ea o prietena "veche"(Mamici de Dublin pe facebook) pe care aici a cunoscut-o, ca pe multi alti "prieteni vechi", care se baga in orice tinea de noi. Ea a sfatuit-o si cand mi-a stricat laptopul si era chiar surprinsa cum de am pus-o pe Otilia sa plateasca reparatia, cand eu lucrez in Irlanda. Tot prietena aia "veche" ai ei si barfele fara de care nu pot exista cele doua au produs un scandal imens intre noi si o alta prietena. Am fost invitati de curand la o zi de nastere, in Bray, unde locuisem inainte. LA aceiasi zi de nastere a fost invitata si "Mamici de Dublin". Din cauza unor probleme de sanatate, petrecerea a fost amanata cu o saptamana. Asa ca noi am plecat de acasa in seara in care trebuia sa fim la acea zi de nastere, la alti prieteni. Cand Otilia a ajuns acasa si a vazut ca nu suntem, a dat raportul mai departe, iar "Mamici de Dublin" a inceput sa o ia la rost pe prietena care isi amanase petrecerea, vicimizandu-se in postura de persoana nedorita la petrecere. Am reusit intr-un final sa-i spunem prietenei noastre care era foarte suparata pe noi, ca situatia a fost creata din dorinta de barfa necontrolata de cele doua "prietene". Cand i-am spus Otiliei ca sa nu mai dea raportul referitor la ce facem noi si pe unde mergem, ea foarte "de sus" ne-a spus ca pe ea n-o intereseaza ce probleme avem noi cu altii din cauza celor spuse de ea si ca o sa vorbeasca tot ce vrea, cu cine vrea.

Trecand si peste asta, Vinerea trecuta i-a spus Otilia lui Carmen ca ea in 2 saptamani se muta, pentru ca vine fratele ei care are deja biletul luat si se vor muta impreuna. Dupa ce am amenintat-o cu masuri legale pentru incalcarea contractului, am fost contactat de tipul cu care se "uita ea la comedii", sa ma ia la rost pentru ca stau in calea fericirii lor, ca doar Otilia cu el se muta. Cand i-am zis ca Otilia a invocat prezenta fratelui sau in 2 saptamani, tipul a ramas uimit. Nu a fost prima oara cand am aflat ca Otilia minte diferit, in functie de persoana, in speranta ca nimeni nu va afla. N-au trecut cele 2 saptamani, ca deja Otilia a plecat azi de dimineata, dupa ce am izgonit-o din apartament pentru ca a refuzat sa mai plateasca partea ei de facturi. In plus, o auzisem cum isi impacheta bagajele de aseara, insa ea sustinea ca nu-si face bagajele. Ne-am dat seama ca minciuna face parte din rutina ei zilnica si ca totusi e posibil sa ne fie mai bine fara ea.

Nu regret ca am ajutat-o sa vina incoace, ca i-am zis pas cu pas cum sa faca sa obtina un loc de munca. Singurul meu regret e ca mi-am pus familia intr-o situatie cel putin penibila pentru una(ca sa nu-i zic in vreun fel) care nu stie sa aprecieze absolut nimic, nici macar limba invatata de acasa. Asadar, dragi cititori si prieteni, ganditi-va bine si foarte bine inainte sa intindeti o mana de ajutor unei persoane fata de care nu aveti absolut nici un fel de obligatie. Stiu, si eu imi tot spun ca nu toti oamenii sunt la fel, dar de fiecare data, vine Anca si-mi zice dupa aia: "Tu n-o sa te inveti minte niciodata!". Sa speram ca nu va mai avea ocazia sa-mi spuna asa ceva :P Va pup!

P.S. - Am vrut sa pun si o poza de a ei, ca sunt facute publice pe facebook, dar am zis ca nu merita...

L.E. - O sa urmez sfatul Sfinxului si o sa pun poza ei, pentru ca sunt multi din Dublin care citesc ce scriu si e bine sa stie de cine sa se fereasca.

25 comments:

  1. Numa' poza mai lipsea si chiar ziceai ca o dai in urmarire generala :))
    Lasand la o parte faptul ca i-ai dat numele (mie mi se pare ca nu se face, ca doar te cobori la nivelul ei), e nasoala situatia. Dar pana la urma eu mereu am zis ca mai bine sa fii prost de bun decat doar prost, chiar daca am patit-o si eu de multe ori destul de urat. Nu chiar asa urat ca voi, ce e drept. Convietuirea in cuplu e grea de multe ori, apai convietuirea cu un strain. Ma bucur macar ca nu s-au intamplat altele si mai rele si ca voi 3 sunteti bine si va traiti viata asa cum ar trebui sa si-o traiasca un cuplu de tineri casatoriti cu un bebe - SINGURI! Va pup!

    ReplyDelete
  2. Rocs - suntem bine, multumim. Doar stresati pentru ca nu stiu cum o sa o scoatem la capat. Oricum, nesimtirea de care a dat dovada tipa m-a facut sa-i scriu numele, pentru ca sunt multi care-mi citesc blogul si o cunosc si pe ea si atunci e mai bine sa stie la ce se preteaza. In rest toate bune...Promit ca urmatoarea postare o sa fie una tare faina si de ajutor pentru multi :D

    ReplyDelete
  3. Si eu cand m-am mutat prima data din tara am mers la cineva. M-a ajutat prin faptul ca m-a primit (desi dupa o saptamana era sa ma lase in strada), dar si eu am indurat mult... nu mi-a placut atitudinea de "pt. ce am facut pentru tine - imi esti datoare pe viata". La mine situatia e prezentata de la polul opus, insa... ca sa vezi ca si invers se poate sa fie rau.

    Eu mi-am platit intodeauna datoriile (ba mai mult am ajutat-o sa isi reduca cheltuielile) si nu-am mintit-o niciodata. Ne cunosteam de ani de zile, dar statul impreuna m-a facut sa o cunosc cu adevarat. Spunea tuturor cat de neracunoscatoare sunt pt ca ma izolasem de ea, dar izolarea mea s-a format prin faptul ca m-am indepartat pt a evita sa ma cert pe chestiuni de curatenie (nu, prin faptul ca "te rog curata in bucatarie sa am si eu loc sa fac mancare" nu vroiam sa spun sa muti vasele pe balcon si sa le lasi sa putrezeasca!), risipa (chestiile electrice au on/off cu un scop, nu ca sa fie uitate cate 8 ore aprinse).

    Am ajuns si sa lucram impreuna si m-a facut sa ma simt datoare pt asta. E adevarat ca mi-a zis de un job la momentul potrivit si mi-a dat sfaturi, dar nu cred ca ar fi trebuit sa ma simt datoare vanduta - a avut grija sa ma vorbeasca, sa spuna cat de nesimtita sunt (!?), sa se planga cate face ea pt mine (?!), sa ma puna sa ii fac turele samd.

    Au trecut ani, stam seaparat si teoretic ne vorbim. Insa ma minte frecvent si eu aflu de la altii. Ma tarteaza de sus si inca ma vorbeste in stanga si dreapta despre cat sunt de nerecunoascatoare. Dar ma fac ca nu aud si continui sa fiu amabila cu e... nu ma simt cu nimic mai prejos, eu stiu ce am realizat si nu simt ca ii datorez ei nimic. Pt ce i-am datorat... cred ca am platit demult!

    ReplyDelete
  4. noah si ..chesti legale de incalcarea contractului, tribunal, politie, arestari, bani si alte metode legale atat de mult laudate in minunata europa (aia fara romania si bulgaria) poti face? ca sa primesti ceva despabugiri inapoi? :) in rest ... ehh, vorba lui rocs ... mai bine prost de bun decat prost :)

    ReplyDelete
  5. lasa ca e bine ca a plecat bestia...sincer.....cam 2 lucruri ce nu pot tolera la o persoana.....minciuna si infumurarea.....in rest sunt okay....eu cel putin nu ma vad cu aceste 2 defecte ....din moment ce nu le suport cum sa le "posed"..daca spun bine.Cu toti avem defetctele noastre si intr-un mod sau altul sunt acceptate.Dar totul are o limita....aceasta otilia ....personalitatea ei ca mincionoasa e ca o enigma....ca si Enigma Otiliei.

    ReplyDelete
  6. @ Anonim - eu nu am asteptat recunostinta, insa nici chiar in halul asta. M-a lasat intr-o situatie financiara foarte proasta, chiar inainte de chirie, neplatindu-si nici macar utilitatile(curent si internet). Dupa cum ziceam, nu-mi pare rau pentru ce am facut, ci doar ca am mi-am adus familia in situatia asta.
    @ Shpytza - urmeaza sa vorbesc cu proprietarul, pentru ca din cate am citit in lege, in Irlanda se considera si intelegerile verbale ca si parte a contractului.
    @ Dani - din pacate uite ca sunt unii de la care nici nu te astepti. Nu e prima persoana si sunt ferm convins ca nici ultima. Repet, imi pare rau doar ca mi-a "tras-o" fix in cel mai prost moment posibil(din punct de vedere financiar). Cumva o scot la capat, dar sunt multi care citesc aici si stiu despre cine e vorba, asa ca eticheta ei va ramane.

    Va multumesc de comentarii!

    ReplyDelete
  7. Ce sa-ti mai spun dupa toate cate ti-au auzit urechile, avand in vedere ca de cate ori vorbeam de subiectul Otilia iti faceam "reprosuri" destul de dure pentru cat de naiv ai fost, esti si o sa fii? Probabil "scorpia" din mine ma scuteste de astfel de experiente, persoane. Pe vremea cand voi (tu si Otilia) va intelegeati foarte bine si va amuzati cat era ziua de lunga eu eram mai reticienta, iar tu aveai o multime de pareri negative referitor la mine (ca nu stiu sa ma integrez, ca nu gust glumele, ca-s retrasa...). Probabil ca o citisem subconstient si nu imi placuse ce descoperisem. Referitor la a ajuta o alta persoana, cei care ma cunosc stiu ca o fac, dar trebuie sa recunosc ca am unele limite. Pentru persoanele pe care eu le consider ok fac tot posibilul sa le ajut atunci cand au nevoie. Stiu ca unele persoane (printre care cred ca si Marius) ma considera rece si distanta, dar in acelasi timp stiu ca se pot baza pe mine cand au nevoie. In legatura cu ajutorul primit… si eu cand m-am mutat de acasa am stat la o tipa de 42 de ani, plecata in Italia care avea in tara o fata de 12 ani pe care nu avea cu cine sa o lase (tatal inexistent) si am stat eu cu ea si nu plateam chirie. La inceput evident totul roz… Nu am cheltuit nici un ban de la ele (desi imi spusese sa nu-mi cheltuiesc eu banii, sa ii folosesc pe cei lasati de ea), de la lucru mergeam la cumparaturi, scoteam catelul afara, zilnic ordine in casa dupa fata , zilnic mancare pentru fata, spalam, iar ieseam afara cu cutu si picam de obosita. Timp liber sau pentru mine zero, ca domnisoara doar mergea la scoala, manca (enorm) si statea cu laptopul in brate. Dupa o luna in care deja obosisem in ritmul asta, ma enerva nesimtirea fetei si minciunile ei, am gasit o discutie intre ea si maica-sa pe mess (-ul meu) in care ma vorbeau « de bine ». Am crezut ca inebunesc, nu stiam ce sa fac, unde sa merg. Dar totul s-a rezolvat. M-am mobilizat, m-am mutat singura (singura stau si acum). Inainte de a ma muta la ele aveam acelasi salariu, dar credeam ca nu m-as descurca sa stau in chirie doar cu atatia bani. Dar acum vad ca ma pot descurca, mai greu ce-i drept, dar pot sa stau in chirie, singura avand venitul asta. Deci tot raul spre bine. Daca nu era experienta cu ele nu as fi avut curajul (credeam ca nu m-as descurca financiar) sa plec dintr-un mediu extrem de nociv pentru mine.

    ReplyDelete
  8. pui de morosan, tot raul spre bine
    scorpia trebuie sa plateasca, e adevarat ca o intelegere verbala poate fi considerata contract.
    dar in Irlanda, daca nu ai ce sa-i iei o sa astepti mult si bine sa recuperezi pagubele. nu vad nici un avocat care sa accepte sa te reprezinte ptr o astfel de situatie fara sa fie platit. (avocatii au tarife in Dublin)
    da-i numele complet si poza (un link la facebook) ca sa stie lumea de cine sa se fereasca.
    eu am inceput sa-i caut pe datornici pe facebook (e bun si facebook-ul la ceva) am dat de unul.

    ReplyDelete
  9. O persoana in plus in familie, care nu e ruda e nociv, oricat de bine te-ai intelege... odata si odata or sa apara chestii de impartit. Eu unul m-am lecuit sa impart casa cu oricine. Nu iti permiti casa mai mare doar tu cu sotia si sau copii, atuci una mai mica.

    PS. Salut! Sunt Chris de pe forum la comunitate mai intru din cand in cand sa vad ce mai postezi :)

    ReplyDelete
  10. Sfinxule, asa o sa fac. O gaseste oricine pe facebook dupa numele de Otilia Tripon. O sa pun poza ei si pe forum, ca sa o stie lumea sa se fereasca de ea, mai ales ca urmeaza sa-si caute chirie :D
    Chris, multumesc de comentariu. Deocamdata nu-mi permit sa stau aici la pretul asta, dar sa vedem cum se descurca nevasta cu cosmetica si poate reusim sa umplem golul lasat de profitoarea asta. Ca 100 de euro diferenta dintre un apartament cu o camera si unul cu doua nu prea ma face sa ma mut, mai ales cu un copil de 2 luni. Luna asta o duc asa....o sa vad ce pot sa rezolv si cu proprietarul, sa o haituiasca si el, ca doar si el a vorbit cu ea. In rest noi sa fim bine, ca roata se intoarce :P

    ReplyDelete
  11. Cateodata si cu neamurile apar discutii daca stai in aceasi casa, tocmai ca unora li se urca la cap si se gandesc ca na fiind neam nu iti permiti sa ii atragi atentia. Cel mai bine-i sa stea fiecare la casa lui, mai ales dupa ce isi intemeiaza o familie.

    ReplyDelete
  12. trimite acest articol directorului de la actulitatea pentru a fi publicat in revista...

    ReplyDelete
  13. buhuhu! :)) nu mi-a dat accept la "prietenie" pe facebook :)) =))

    ReplyDelete
  14. Tare sunt curios daca vei posta si acest comentariu! Din cate stiu orice lucru are doua parti, indiferent cum il privesti asa si in cazul de fata sunt doua variante. Tu vii cu varianta ta si o denigrezi pe aceasta domnisoara cum poti tu si cum stii tu mai bine, crezand ca vei castiga ceva facand rau unei copile. Tu ai o varsta si o experienta de viata si ar trebui sa gandesti mai matur decat modul asta copilaresc de balacareala si cuvinte rau-intentionate. Ar fi fost frumos sa nu publici toate datele ei de contact, avand in vedere ca este atac la persoana, si conform legilor in vigoare aici in Irlanda, faptul ca ai dat numele, locul ei de munca si fotografia, fara sa ai dovezi este posibil sa fie in masura sa iti aduca la cunostinta intr-un temei legal si prin instiintare de la politie sau alte departamente abilitate. CRed ca ai mers prea departe iar daca unii s-au "amuzat" si ti-au dat "aripi" ar trebui sa te gandesti si la consecinte. Desi sunt sigur 60% ca nu vei publica comentariul sper sa fii impartial si sa dovedesti ca ai dreptate tu! Doar daca exista ceva de ascuns nu o vei face!

    ReplyDelete
  15. Esti de tot rasul ... mi-e mila de tine si de acel suflet de ce tata are!!!

    ReplyDelete
  16. Sincer nu te sfatuiesc sa o dai in judecata deoarece ca persoana fizica o sa se considere ca nu are capital ( asta in cazul in care nu are un saving account frumusel ) iar tu o sa ajungi sa platesti chiar daca castigi cazul. Prin urmare o sa iesi tot tu in pierere. ( asta iti zic din ce invat la scoala la cursurile de law ;) )

    ReplyDelete
  17. Pentru anonimul curios - Nu e denigrare atunci cand relatezi cum stau lucrurile. In plus, dovezi sunt destule pentru cele scrise de mine, dar asta nu e problema altora. Cat despre politia din Irlanda, cauta putin pe net si vezi cum stau lucrurile, ca nu e pe pile, ca in Romania.
    Pentru Ioana - Pentru o persoana inchipuita ca tine e greu de inteles cum stau lucrurile. Cand vei ajunge sa ma cunosti, atunci sa spui cel fel de tata o sa fiu. Pana atunci mi-e mila de o persoana fara substanta cenusie, ca tine. E bine sa vad ca ti-ai facut conturi peste tot, numai ca sa demonstrezi cat de colturoasa ti-e mintea :)))
    Pentru anonimul cu sfaturile - lasa-l pe proprietar sa-si bata capul cu asta si Statul Irlandez care detine detaliile ei sa o scoata la capat :P

    ReplyDelete
  18. Pentru Ioana, partea 1
    Buna!
    Sunt Carmen ,"individa" cu care a locuit Otilia si m-am hotarat sa iti scriu dupa ce am vazut cu cata inversunare iti aperi prietena ,fara sa ai idee ce s-a intamplat de fapt cum au stat lucrurile.In primul rand te rog sa iti masori cuvintele la adresa mea si a sotului meu,avand in vedere ca nu ne cunosti si tinand seama ca tu nu esti implicata in acest "scandal murdar" asa cum il numesti.
    Eu am cunoscut-o pe Otilia prin intermediul sotului meu,cu 1 an inainte ca ea sa se mute la noi si sincer mi s-a parut o fata ok in acel moment,ba chiar cand am ramas insarcinata si am inceput sa ne gandim la nasi pentru copil ,i-am propus sotului sa vorbim cu ea sa ne boteze copilul.Cand Otilia a venit in Irlanda anul trecut,de Craciun,sotul meu a fost cel care a asteptat-o la aeroport,deoarece "prietenul" ei nu a considerat ca e nevoie sa mearga el.Tot atunci Otilia si-a exprimat dorinta de a parasi tara ,sa vina sa locuiasca aici,cu prietenul ei,dar dupa cum stii,el a lasa-o cu ochii in soare.Ghici cine s-a gandit atunci sa ii intinda o mana de ajutor?...."indivizii" de care si-a batut ea joc mai tarziu.
    Am facut atunci tot posibilul ca ea sa vina,i-am facut rost de o scrisoare cum ca este studenta ,ca sa se poata angaja,am intrebat la mine la lucru daca au nevoie de un nou angajat,am umblat cu ea prin oras sa isi caute de lucru,Marius i-a facut CV-ul,in asa fel incat sa isigaseasca mai usor de lucru(banuiesc ca a omis sa iti spuna lucrurile astea).
    Din momentul in care ea a ajuns in Irlanda si pana si-a gasit de lucru(aproximativ 3 saptamani),a stat la noi,fara sa plateasca absolut nimic.E adevarat ca a mers cu mine la lucru si m-a ajutat,dar chiar ea iti poate spune ca a fost din propria ei initiativa,fara sa ii cer eu asta.In tot acest timp am cautat apartament sa ne mutam,dupa ce am discutat cu ea si a promis ca ORICE s-ar intampla ea va sta cu noi minim 1 an,cat era contractul de inchiriere.Apartamentu a fost inchiriat de comun acord ea fiind martora la tot ce s-a discutata atat cu proprietarul cat si cu agentul imobiliar.Nu a fost trecuta in contract la sfatul agentului si nu pentru ca nu am vrut noi sau ea.
    In primele 2 zile dupa ce ne-am mutat a fost totul ok,Otilia a ajutat la curatenie,s-a inplicat in tot ceea ce a insemnat mutare.Dupa 2 zile cred ca s-a plictisit de atata curatenie asa ca a decis sa mearga la lucru ,iar cand venea acasa se inchidea in camera ,desi traba nu era nici pe jumatate terminata.Tin sa iti precizez ca in perioada aia eu eram insarcinata si nu aveam voie sa fac efort,dar cu toate astea am terminat eu toata treaba,fara sa ii mai cer ajutorul.A trecut o luna de cand eram mutati aici iar buna ta prietena nu a avut "placerea " sa duca gunoiul nici macar odata,asa ca l-am rugat pe sotul meu sa vorbeasca cu ea sa ii spuna ca asta este si obligatia ei,dar el mi-a spus ca prefera sa il duca el,pentru ca ea are probleme cu spatele si nu are voie sa ridice.Pana l-a urma i-am spus eu ca fiecare dintre noi are obligatia sa faca curatenie si sa duca gunoiul,ceea ce a facut o perioada,pana s-a plictisit iar.Ai spus ca ii erau "numarate "dusurile.Asta este o alta "inflorire" de-a Otiliei,avand in vedere ca i s-a spus o singura data,dupa ce a facut baie(nu dus),de 2 ori in aceeasi zi,fara sa se gandeasca ca suntem 3 persoane in casa si ca incalzirea apei se face prin boiler.Cat despre "buda stropita"...eu in locul ei m-as abtine de la comentarii avand in vedere ca ea nu facea curatenie in baie(nicaieri in casa,dar acum vorbim de baie),niciodata.

    ReplyDelete
  19. Tot pentru Ioana, partea 2:

    Dupa ce m-am intors din spital,unde am fost internata 2 saptamani,a trebuit sa fac curatenie(desi eram abia operata),pentru ca draga ta prietena nu s-a deranjat nici macar sa stearga praful in perioada aia,iar in alea 2 saptamani sotul meu ajungea acasa numai cat sa puna capul pe perna(ca asa fac aia care traiesc din pomana...lucreaza de dimineata pana seara).
    Ar mai fi foarte multe de povestit...cum ne barfea ea la prietena ei draga ,Anca,care la randul ei isi dadea cu parerea despre noi pe facebook,cum nici macar dupa ce mi-am adus bebelusul acasa nu s-a sinchisit sa isi indeplineasca obligatiile pe care le are orice om cand sta cu chirie si multe altele,dar cred ca nu as termina nici maine de scris si sincer nu cred ca se merita sa ma obosesc.
    Daca ti se pare ca fabulez,te rog sa ii citesti Otiliei ce ti-am scris si sa iti spuna ea ce nu e adevarat,nu ca ma intereseaza parerea ei sau a ta,dar nu imi place sa fiu acuzata ca am scris lucruri neadevarate.
    Acestea fiind spuse,te las pe tine sa tragi concluziile si sa te gandesti ce ai fi facut tu in locul nostru,daca o persoana in care ai avut incredere si pe care ai crezut ca te poti baza,vine intr-o zi si iti spune ca ea se muta in 2 saptamani,cu 7 luni inainte de expirarea contractului,stiind ca tu esti intr-o situatie financiara destul de grea si cu un bebelus de 2 luni de intretinut.
    Stiu ca e greu sa ridici valul de pe ochi si sa gandesti la rece,fiind prietena cu ea,dar fa un sacrificiu.
    In incheiere vreau sa rectific ceva....banii de care spui ca ii datoram Otiliei....din cate stiu eu fiecare persoana,cand se muta cu chirie undeva are de platit un avans....Ea nu l-a platit,pentru ca era abia venita din tara si ne-am gandit ca nu are bani,asa ca am platit noi integral tot avansul.Acum cateva luni sotul meu a avut o urgenta medicala si a trebuit sa mearga de urgenta in tara,asa ca ne-am imprumutat de bani la cativa prieteni,printre care si Otilia.Urma sa ii inapoiem "cand ii avem",asa cum a spus Otilia.Ne-am hotarat sa nu ii dam inapoi in momentul in care am simtit ca Otilia ne pregateste o surpriza,adica sa se mute(am auzit cand ii spunea matusii ei ca vrea fratele ei sa vina aici si ne-am dat seama ca nu mai dureaza mult si ne lasa cu ochii in soare).Ea ne-a imprumutat cu 400 de euro iar partea ei de avans era 350 euro.Restul de 50 euro i-am pastrat pentru plata curentului(47 de euro era partea ei) si tot am ramas in pierdere pentru ca a plecat fara sa isi plateasca internetul.Asa ca degeaba se plange ea peste tot ca nu i-am inapoiat banii,pentru ca uita ca ea ne mai datoreaza niste ban.
    E drept ca sotul meu are o modalitate mai dura de a rezolva problemele,dar cred ca uneori e mai bine asa decat sa te lasi calcat in picioare de persoane care vor doar sa profite si nu stii ce inseamna bun simt.
    O seara buna sa ai.

    ReplyDelete
  20. Completare pentru Ioana :
    Ai spus intr-un comentariu pe facebook ca Otilia e prea simtita ca sa jigneasca?Vorbesti serios?Atunci explica-mi tu ceva...cat de simtita poate fi avand in vedere ca a spun(in nenumarate randuri) ca ea cand aude un moldovean zice "fuck off",ca doar ea e din Oradea si nu suporta moldovenii,uitand ca sta in casa cu o moldoveanca si moldoveanca aia i-a intins o mana de ajutor cand a avut nevoie si a strans dupa ea cand credea ca a sta in chirie e ca si cum ai sta la hotel?..Intreab-o,sa vedem daca are curaj sa zica ca si asta este o minciuna....

    ReplyDelete
  21. Imi pare nespus de rau ca treceti prin asa momente neplacute......si sunt mirata ca otilia a fost si este in stare de asemenea josnicii......Un cuvant as vrea sa spun ....Carmen si Marius.....nu va coborati la nivelul tuturor taranilor care nu sunt in tema ca incidentul .....(aici probabil stiind doar de varianta povestita de Otilia, si aici vreau sa mentionez un lucru pentru Otilia....Otilia , nu uita ca roata oricat de patrata este , ea odata si odata se invarte )si nici sa dati detalii ....!!!Pacat ca cei care sunt asjutati sa iasa din mizeria din tara , nu stiu sa aprecieze eforturile si ajutorul primit , din partea unui strain(neavand nici o obligatie)....si au tupeul sa mai si faca figuri ....sunt foarte revoltata in privinta Otiliei.

    Aveti grija de voi ....pupici!!!!

    ReplyDelete
  22. LA MULTI ANI,PUI DE MOROSAN!

    ReplyDelete
  23. Ioana M - Multumesc mult de urare!
    Joana Seichei - De foarte multe ori observam ca unele persoane sunt total diferite fata de cum le stiam. Nu ne pare rau ca am ajutat-o, ci ne pare rau ca ne-am schimbat planurile noastre pentru ea. Dar dupa cum spuneau si altii mai sus - tot raul spre bine! Roata se invarte si atunci o sa fie pe cont propriu. Multumesc de comentariu!

    ReplyDelete
  24. In primul rand La multi ani de ziua romanilor!
    Din intamplare, goagalind de fapt altceva, am dat de povestea voastra si de blogul tau. Am citit ce era de citit si am si eu niste observatii, daca imi permiteti:
    - fatuca a invins! Da, pt. ca v-a adus in starea asta, de enervare, de furie, de stres, de pierdere de timp cu plangeri si din astea.
    - nu merita! Nici o persoana de teapa ei nu merita atata atentie, mai ales ca pana la urma nu v-a vatamat fizic. Toata lumea e sanatoasa, aveti un copil scump...dati-o in ma'sa de jigodie..nu merita, UITATI incidentul pt. ca a ajuns sa va faca mai mult voua rau. Ei i se rupe in bashketzi, e curvistina tanara, o sa mai faca victime. Si fiind si odihnita la minte, sunt sanse de 0,00001% sa inteleaga vreodata ce a facut.
    -toate posibilele daune banesti le-as trece in bilant la capitolul "school life tuition" si as merge mai departe.
    Exista si profitori pe lumea asta, din pacate v-ati fript voi intr-un moment nasol cu unul din ei.
    Move on, really!

    Numai bine.

    ReplyDelete