Wednesday, January 4, 2012

Democratia pumnului in gura


La multi ani! An nou fericit si plin de sanatate, fericire si impliniri alaturi de cele mai dragi persoane. Va doresc tuturor sa aveti parte de tot ce va doriti in 2012 si sper sa reveniti cat mai des pe acest blog pentru a citi cate ceva si eventual sa lasati cate un comentariu.

Dupa cum bine stiti, cei care ati mai citit postari de ale mele, eu nu prea am simpatii politice si sunt total dezgustat de actuala adunatura care formeaza clasa politica din Romania. Zilele trecute am vazut pe facebook un articol de la ceva televiziune sau ziar(nu mai stiu exact) in titlul caruia scria ceva de genul "Sfaturile lui Iliescu pentru Geoana si Ponta", la care au am scris un comentariul in genul: "Oricine stie ca Ilici criminalul da indicatii celor doi, nu sfaturi". In scurt timp s-a gasit un aplaudac sa ma apostrofeze in mesaj privat pentru indrazneala mea. Culmea ca in postarea lui il preaslavea pe Ilici pentru ca din bunavointa lui noi avem libera circulatie, democratie si libertate de exprimare, insa el imi baga pumnul in gura pentru ca am postat un comentariu pe facebook. In continuare veti avea mai jos mesajele dintre mine si acel nesemnificativ(in opinia mea):
Nesemnificativul: Mai copile,irlandez cu singe de roman,ar fi bine sa te gindesti inainte de a scrie ca ai un copil de crescut. Cu dovada de inteligenta de care daiu dovada risti sa creasca copilul in ura si razbunare. Iliescu,n-a ucis pe nimeni si daca nu era el tu eri si acum un angajat la un roman sau o firma din Romania. Faptul ca traiesti afara nu-ti da dreptul sa terfelesi romanii ramasi in tara,daca erai aici nu mai ziceai asa ceva acum cind sintem la cheremul unuis ingur personaj hidos si care-ei bate joc de toata tara . Eu iti doresc multa sanatate,tie si la toata familia ,bucurii si numai bine pe acolo pe unde traiesti si sa revii cu picioarele pe pamint ,daca te vei intoarce in tara sa nu fii socat de ce a facut actuala conducere si guvern din Romania. La multi ani!
Eu: Stimate domn, din aceiasi tara am plecat si aceiasi parere am avut-o. Cand Ilici a chemat minerii sa praseasca studentii nu v-am vazut pe nicaieri asa de vehement cum sunteti acum. Cat despre cei care-s acum la putere pot sa spun ca-s in aceiasi linie cu Iliescu, fiind toti derivati ai aceleasi culturi comuniste. EU nu-s spalat la creier ca si altii care sug de la un partid sau altul ci pur si simplu trag concluziile din ceea ce vad. Nu exista nimeni si nimic sa ma convinga ca tinerii aia nu au fost ucisi de cei chemati de Iliescu la Bucuresti. Democratia a fost smulsa din radacini in Romania inainte de a face primii muguri, atunci cand studentii si-au dat seama ca revolutia a fost doar un siretlic de-al lui Ilici sa preia puterea si au incercat sa se faca auziti, iar bolsevicul a ales sa le inchida gura cu ranga minerilor. Sa va fie rusine pentru mesajul trimis, dumneavoastra care-l preaslaviti pe eternul bolsevic pentru libertatile pe care din bunatatea lui le-a impartit cu noi, muritorii de rand, insa totusi imi reprosati dreptul la libera exprimare. N-oi fi eu inteligent, insa bunul simt imi spune ca am dreptul sa-mi spun parerea cum vreau fara sa vina vreunul care nu are habar de mine, sa-mi dea cu "democratia" in cap. Astept mesajul dumneavoastra peste cativa ani, cand "puterea" se va schimba. Stiti de ce? Pentru ca veti vedea ca la fel cum s-a intamplat pana acum, nimeni nu va raspunde pentru ce a facut Romaniei. Si atunci o sa va intreb daca stiti zicala cu "o mana spala pe alta". Deschideti ochii putin si dupa aceea trimiteti mesaje ca cel anterior. An nou fericit!
Nesemnificativul: nu-ti mai dau nici un mesaj decit atit,dupa tine potopul,esti de acord cu orice face rau in Romania,se vede.Acum ca esti afara te dai mare roman desi la revolutie s-ar parea ca te-ai jucat cu jucarele ,lasa ca Basescu e bun ,pentru voi,daca ar fi bun de ce nu veniti sa stati in tara condusa de el ? simplu,ca nu va convine,asa poti sa dai cu parerea pentru cei care platesc gaz ,curent si incalzire la pret de tari vest europene. Hai mai copile ca o sa dea irlandezii de la anul cu vio afara si atunci o sa veniti sa traiti cu Basescu. Nu fi suparat dar nu poti fi obiectiv daca nu traiest ici,din auzite ,..povesti pe care vi le da Basescu. Sa ai un an mai bun si =sa dea Dumnezeu sa te intorci in pace in tara,La multi ani!. Nu lua mesajul in nume de rau dar sint convins ca nu cunosti decit ce va trimite taleviziunea TVR care a devenit ca cea dinainte de 89.
Eu: Stimate domn, ma repet, dar va spun din nou ca nu aveti habar cu cine vorbiti, deci nu cunoasteti nimic despre mine. Nu am de ce sa ma intorc in tara din moment ce EU am decis sa merg unde pot sa-mi fac un viitor mai bun, nu unde are EBA un viitor mai bun. Inainte sa aratati cu degetul catre cineva, mai bine v-ati intreba daca sunteti cel in masura sa dati sfaturi unei persoane despre care nu stiti nimic. An nou fericit!
Nesemnificativul: :))))))))))))))

La rasul acestui nesemnificativ nu pot decat sa raspund cu un video pe care probabil l-ati vazut de multe ori, dar puteti sa-l revedeti AICI!

Nu am inteles nici in ziua de azi de unde pana unde se traieste cu impresia ca in afara Romaniei se "prinde" doar TVR International si mai ales de unde mentalitatea asta? Am simtit nevoia sa postez aceste mesaje pentru ca stiu ca sunt multi dintre voi care nu sunteti in Romania si e interesant de vazut cum "ne vad" unii de acolo. Si voi traiti doar cu minciunile lui Basescu? Ca se pare ca eu asa imi cladesc imaginea despre Romania. E inutil sa incep sa explic din nou de ce il consider criminal pe Iliescu si e la fel de inutil sa-i explic unuia ca cel de mai sus ca cel care are vederea "ingradita" e mai degraba o persoana care sta inca in Romania. Voi ce parere aveti? Suntem noi cei "de afara" orbiti de propaganda din tara, cei care nu avem habar de ce se intampla acolo? Nu stim noi sa multumim tovarasului Ilici pentru ca ne-a dat voie sa mergem fiecare unde ne e mai bine? Imi vine sa rad...

Acest post a fost o mica paranteza inclusa in noua directie a acestui blog ale carui articole o sa le puteti citi si pe portalul www.grupulromanilordinirlanda.com , care se vrea un portal informativ in primul rand pentru romanii din Irlanda, insa si pentru alti romani din alte tari care pot sa colaboreze cu noi, daca exista aceasta dorinta. Sa aveti grija de voi pana la urmatorul post!

3 comments:

  1. Si pentru ca vreau sa incep anul cu dreptul, iata ca ma incumet sa ma alatur cititorilor acestui blog al carui autor este Marius.
    Ne cunoastem de aprox. 2 ani si-i cunosc spiritul de luptator in numele democratiei si al liberei exprimari :)
    Se spune ca ''artistii nu au religie sau culoare politica'' si pentru ca zic eu, fac parte din aceasta categorie iata indraznesc sa fac cateva remarci la schimburile de replici de mai sus.
    Nu ma pricep la politica si nici nu am avut vreodata curiozitati in acest sens si sunt costienta ca, din pacate, nici istoria tarii mele nu o cunosc pe cat ar trebui.
    Bineinteles ca ma revolta mersul lucrurilor din tara, referindu-ma la problemele din sistemul de invatamant, la cel din sanatate, etc. insa, nu as indrazni sa declar ''vinovata'' o persoana sau sa pun toate acestea pe umerii unei generatii.
    Atat trecutul dar si prezentul si mai ales viitorul face parte din noi toti, trebuie sa ni le asumam si sa le imbracam ca pe o ''haina poate veche dar in stare buna'', si cu ea prin lume sa nu ne rusinam.
    Cum va fi si ce va fi, ramane responsabilitatea fiecaruia dintre noi si mai ales in responsabilitatea celor care din diverse motive au plecat din tara. Pentru ca prin ei, ''strainii'' ajung sa cunoasca tara noastra si oamenii ce o insufletesc.
    O viziune cel putin costructiva si o atitudine cel mult optimista :) si mult spirit intreprinzator zic eu, ar face o mare diferenta!
    Fie ca acest an sa fie unul bun pentru toti, cu sanatate si intelepciune si poate c-un strop de fericire pentru ca in viata, asa cum spunea o mare artista: ''Viata se traiste cu zambetul pe buze'' :)

    ReplyDelete
  2. O tara de cersetori (toti te'ar curata prin orice mijloace...ca'i sarac,bogat sau ca'i intre aceste 2 extreme)...O tara in care coruptia si spaga o s'o cunoasca si nepotii nostrii.Un sistem care pana in ziua de azi nu are un sinonim in dictionarul nostru.Am ramas profund dezamagit de ultima mea vizita prin mandra noastra tara Romania.Iar daca pe mine m'ar intreba cineva daca prefer mai mult "occidentul" decat tara natala nu mi'ar lua mai mult de o secunda sa'i raspund ca DA!
    Nana ai tot respectul meu pt ceea ce faci.Iti urez un an cat mai fericit alaturi de familia ta!...cat despre berea aia astept cu nerabdare.
    Ceasuri bune,...de la al tau prieten uxe!

    ReplyDelete
  3. Multumesc Stefy pentru comentariu!
    Uxe - mersi de urare si la fel iti doresc si tie. Multumesc si de comentariu si ma bucur ca mai gasesc oameni in asentimentul meu. Cat despre bere - sper sa apucam sa ne vedem odata si sa o consumam impreuna, ori aici, ori la tine, ori si acasa, daca altundeva nu se poate :P Sa ai un an mai bun!

    ReplyDelete