Saturday, October 10, 2009

Cand altii ne vor binele...

Multi suporteri romani au fost intorsi de la granita cu Serbia in ziua meciului cu "nationala" Romaniei.Multi le-au sarit la gatul vamesilor si le-au aruncat sare in ochi,dar dupa rezultatul din seara asta, cred ca vamesii aceia vroiau sa faca un bine unor oameni.O excludere de la o mare umilinta. De la campionatul din `94 cand eram doar un pustan care a iesit pe drum sa se bucure pentru MINUNILE pe care le faceau Hagi&Co. la vlajganul care traieste acum niste momente disperate in cautarea unor clipe de mandrie, de bucurie care nici macar nu se intrevad la orizont am trecut prin niste momente parca rupte din realitate, comparat cu ceea ce am avut candva! Pe vremea aia nu citea tata ca Hagi a chefuit pana dimineata cu fufele sau ca Dan Petrescu a baut pana n-a stiut de el.In schimb tata a citit titluri mari din ziare care laudau Romania, laudau excelenta care se impunea in fata unor nume cu mult mai mari decat cea a fostei tari comuniste! Acum, ajung vamesii sarbi sa ne fereasca de umilinte de care nu avem parte decat in ligi judetene, de un joc mai slab decat in curtea scolii si culmea, cu jucatori de zeci de milioane de euro. Stiam ca Romania e o tara de nimic,dar nu ma gandeam ca nationala o sa confirme acest lucru. Eu am trait bucuria si momentul iesirii in strada, alaturi de milioane de alti romani, dar ma intreb daca vor avea acelasi moment de bucurie si copiii mei, sau vor cunoaste o era a incompetentei perpetuata din generatie in generatie datorita managementului defectuos din fotbalul mioritic. E un gand foarte trist,dar apasator de adevarat...cel putin deocamdata! Pana cand?

2 comments:

  1. Pana atunci cand or sa vrea aia sa joace fotbal, nu sa apara pe teren ca niste primadone obosite. Cand or invata se respecte in primul rand pe ei jucand bine in fiecare meci, fara sa se faca de rusine. Nah... cand or fi profesionisti. :)

    ReplyDelete
  2. Parere sincera: dupa cum ziceam si cred ca ti-a placut si tie "that cocaine lover should go on the podium , not on the field" nu a alergat nici macar 5 minute, se simtea ca si cum era la o prezentare de moda, nu avem nevoie de asa ceva. Oricum la insistentele unui prieten de al meu, care nu face parte din tara asta minunata, mi-a zis sa nu ma consum si sa ma enervez, ca tot ei sunt cei care au milioane si noi suntem fraierii care se uita la ei cum ne fac de rusine pe unde calca. De aceea am renuntat sa mai fiu fan al unei echipe din tara sau a echipei nationale (p.s. GUNNERS pă laif :D). Ultimul care o sa plece din tara asta e rugat sa stinga lumina, sa nu avem datorie la Electrica ;)
    O seara buna

    ReplyDelete