Wednesday, April 7, 2010

Romania are soarta Titanicului

De putine ori imi vine sa plang, de cele mai multe ori cand ma napadeste dorul de nepoti, insa in seara asta motivul a fost altul...

Dupa cum scrie in titlu, Romania e ca si Titanicul, parca. Pe vremea comunistilor era "Granarul Europei", produceam de toate pentru toti. Era un Titanic putred, dar vopsit frumos.Ca si in povestea faimosului vapor construit in Belfast, si Romania a suferit un impact nimicitor in timp. Si Titanicul s-a scufundat incet, dar oamenii stiau ca nu mai e nimic de facut si incercau sa se salveze. Momentul de "impact" al Romaniei a fost "revolutia" din 1989.A fost momentul in care Romania a suferit o lovitura grava, cu efecte devastatoare in timp. Atunci a fost momentul in care Romania a inceput sa se scufunde. Foarte multi si-au dat seama de ceea ce urmeaza si au fugit cu prima barca de salvare. Multi incearca sa se salveze si azi, iar unii chiar spera ca pot sa repare fisura aia nenorocita si se mai intorc cu speranta in suflet, dar degeaba din pacate.

Citesc destul de des presa din tara si zilele astea m-am concentrat pe noile descoperiri ale ziaristului Catalin Tolontan. Citind ultimele articole, mi-am dat seama ca Ridzi era cuminte fata de cei care i-au luat locul sau au ramas in functii. Oricum, chiar daca ea a fost gasita vinovata, nu a raspuns in fata legii si nici nu cred ca o va face. Alti descoperim ca alte 70 de milioane de Euro s-au dus din buzunarul contribuabililor, in buzunarele altora, paraziti si lipitori ale actualului sistem. Si jegul urca pana sus, catre gulerul lui Basescu si peste urechile lui Boc, dar nimeni nu misca un deget. Cu ce gand, sau cu ce convingere ma intorc eu in Romania, cand ei "evapora" zeci de milioane de Euro, dar acasa imi vine o executare silita de la Primarie pentru o diferenta de impozit?

De Titanic la foarte multi le pare rau, dar pe Romania nu stiu cine o sa o jeleasca. Tara "se scufunda" insa partea dureroasa e ca cei care ar putea sa o salveze, tocmai largesc gaura care s-a ivit acum 20 de ani. Nu mai exista nesimtire, rusine sau bun simt in mediul politic in Romania, avand in vedere ca furturile se fac deja "la vedere". De ce sa ma intorc acasa?Clasa politica e doar o haita de hiene cu pete de culori diferite, dar tot hiene sunt.

Eu ma uit din barca de salvare cum se scufunda Romania, si ma tot incearca gandul sa ma intorc, sa fac ceva, dar de fiecare data cand incerc si ma apropiu, imi dau seama ca dezastrul e asa de mare incat mai bine astept sa se scufunde de tot, sa apara alta Romanie, poate dupa o alta revolutie.Dar ma doare sa vad asta, pentru ca si eu, la fel ca si altii, la Revolutie am crezut ca o sa vina Binele, dar de fapt atunci incepea raul.Mai sunt barci de salvare...oare o sa le foloseasca cei care largesc "gaura"?

3 comments:

  1. imi place coemnatariile tale , ai perfecta dreptate !

    ReplyDelete
  2. Pentru inceput, iti urez bun venit in blogosfer domne :)

    Mi-a placut micul tau articol. As dori sa fac o singura precizare: ai scris "Nu mai exista nesimtire", e o mica greseala acolo, nesimtire exista din plin :)

    Si sa fiu si la subiect, am putea sa facem foarte usor o analogie intre orchestra de pe maretul vas si locuitorii glorioasei noastre patrii: vazand ca se scufunda si stiind ca nu se mai poate face nimic oricum, dansii au continuat sa cante.

    Salutari de la Oradea :)

    ReplyDelete
  3. Din pacate in tara exista cei care canta in "orchestra", adica cei de pe punte, dar si jos, in beci e plin de cantareti, cocalari carora nu le pasa...si ei canta in continuare...

    ReplyDelete