Wednesday, April 28, 2010

Se intampla si pe stadioane mai mari

Am avut in seara asta o experienta dezgustatoare la care nu ma asteptam. Nu ma tare uit eu la meciuri ale echipelor straine, mai ales in cupe Europene, ca ma apuca greata cand vad abisul dintre fotbalul adevarat si cel de la noi din tara. In seara asta a fost ceva diferit, vazand ca joaca Barcelona cu Inter, am zis ca ma uit sa vad ce minuni mai inventeaza Messi, ca omuletul ala e incredibil cand prinde mingea la picior. Asadar am inceput sa ma uit la meci chiar in momentul in care cei de la Inter au luat un cartonas rosu. L-am vazut si pe Chivu in teren si parca o urma de nationalism din mine m-a facut sa tin cu Inter, la inceput.

Pana la pauza nu am vazut nimic spectaculos, ci doar aveam senzatia ca Inter nu joaca nimic, dar ma gandeam ca e doar o impresie, mai ales ca mai trebaluiam prin casa cate ceva. Cand a inceput a doua repriza am lasat toate treburile si m-am uitat la meci. Concluziile dupa repriza a doua sunt hilar-dureroase: meciul putea sa se joace doar pe o jumatate de teren fara nici un fel de probleme. Era practic o partida de "Victoria" - as i spuneam noi la fotbalul jucat la o singura poarta. Inter juca intr-un veritabil sistem 6-2-1 care l-ar fi facut invidios si pe Cartu. De trageri la timp nici nu are rost sa scriu, ca simt cum ma arde acidul in gat. Eu credeam ca Liga 1 e de toata jena, dar vad ca Interu` o batut recordul, chiar raportat la echipele romanesti. Sa vezi jucatori titrati tavalindu-se pe jos din orice si bubuind orice minge prindeau la picior... Pai atunci pot sa ma mandresc la cum joaca FC Marmatia, ca echipa asta si daca pierde, dar macar mai ajunge si la cealalta poarta cu 2-3 jucatori. Cand prindea Inter cate un contra-atac, ajungea Eto`o singur la cealalta poarta si nu avea cui sa paseze.

Asa ca oricat de negru si murdar o fi fotbalul nostru, exista momente cand pare alb imaculat, datorita unor prestatii execrabile ale unor echipe titrate in lumea larga. S-a calificat mai departe Inter, dar nu a meritat-o deloc...
Parerea mea...

4 comments:

  1. Mourinho a jucat la rezultat,daca era nevoie sa atace atunci atacau 90min,fiecare echipa joaca cum vrea....nu degeaba au batut pe ''spanioli'' in tur 3-1 !

    ReplyDelete
  2. Asa este, insa felul in care s-au aparat a fost execrabil. Rezultatul se poate apara foarte bine prin joc inchis, nu prin tavaleli si vaicareli ca in diviziile judetene. E o diferenta intre a apara un rezultat si jocul facut de Inter. Repet, si este parerea mea, a fost cel mai execrabil meci vazut in viata mea!

    ReplyDelete
  3. vorbesti prostii...nu mi se pare k ai dreptate deloc...nu stiu la ce meci te-ai uitat...

    ReplyDelete
  4. Un meci jucat la o singura poarta nu e nicidecum ideea mea de meci din "Champions League",asa cum s-a intamplat in meciul mentionat. Cauta inregistrarile de pe internet si vizioneaza repriza a doua si vezi daca poti numi asa ceva meci de fotbal.Din nou, ma repet, astea sunt parerile mele despre acel meci. Cand cineva isi exprima opiniile proprii nu poti sa-i spui ca nu are dreptate. E drept ca tu poti sa ai o alta viziune asupra unui eveniment, dar nu inseamna ca parerea mea e eronata!

    ReplyDelete