Tuesday, September 29, 2009

I remember the time...

Tocmai ascultam niste muzica mai veche(C-Block, R'N'G, East 17, Down Low, NANA, UBF, Pappa Bear, Young Deenay & Sasha, etc) si-mi aduceam aminte cum statea cu telecomanda de la video in mana, pregatit sa inregistrez piesele de pe Viva, sau dupa-amieze de Duminica asteptand pe RTL 2 sa inceapa "The Dome" sau "Bravo Supershow".Pe vremea aceea nu urlau manelele de peste drum si toata lumea era inebunita dupa Backstreet Boys, N'Sync, Nana si alti artisti internationali care scoteau hit dupa hit.Eu o consider acea perioada drept perioada cu cea mai buna muzica.Poate am imbatranit prea mult ca sa imi mai placa muzica ce apare acum.Sa nu ma intelegeti gresit,apreciez si acum unele piese,dar parca nu sunt asa de multe cum erau atunci.Ascultam din curtea blocului muzica pe televizorul dat la maxim cand erau parintii la servici si stiam fiecare piesa care mergea la Viva de cum incepea.Dintre copiii de azi nu stiu cati stiu de Down Low, de East 17 sau alte formatii care au disparut in timp,in schimb fiecare stie cel putin 5 manelisti sa-i spuna,chiar daca e trezit noaptea din somn.Erau alte vremuri atunci...
Am fost foarte multi copii la bloc,pentru ca fiecare familie avea de la 2 copii in sus,unii avand chiar si 6(sase).Stiam sa ne jucam pe vremea aceea cum nici nu stiu copiii acum.Imi aduc aminte ca imi placea sa ma joc "9 sticle", "Tara,tara, vrem ostas", "Turca", "Tupu" sau "Prinsa".Azi copiii stau prin coltul blocului si fumeaza sau beau o bere in vreme ce noi eram toata ziua pe la Iza si ne balaceam pana nu mai puteam de foame.Daca nu mergeam la Iza,mergeam sus pe Solovan cu tata care de obicei era un fel de educator,pentru ca avea pe langa el tot timpul o gramada de copii de la bloc,fara de care nu tare aveam noi chef sa mergem pe deal sau la pescuit.Era galagie mare in curtea blocului,cu atata pruncime pe acolo :-) Vecinii din blocurile alaturate se gaseau sa ne strice distractiile cu crizele lor cand jucam fotbal pe sub geamuri sau cand considerau ei ca am intrecut nivelul de decibeli pe care ei ii suportau.Am asistat la multe scandaluri intre locatarii de la noi din bloc si locatari sin blocurile alaturate,pe seama galagiei noastre.Imi placea la nebunie replica parintilor nostri: "Daca nu iti place,de ce nu te muti unde e mai liniste?".Le inchidea gura pe loc :D A fost tare frumos in copilarie, mai ales ca eram asa de multi copii pe acolo.Acum lucrurile s-au schimbat,nimeni nu mai e prin curte, nimeni nu mai asculta muzica ce o ascultam noi.Acum o sa umplem curtea cu copiii nostri.Oare ei ce se vor juca?

1 comment:

  1. pff...copilarie..parca au trecut secole de atunci. Imi adus si eu aminte cum stateam in fata blocului si jucam ratele si vanatorii, tara tara vrem ostasi, prinsa sau chiar fotbal cu baietii. sau cand stateam cu prietena mea si ne jucam de-a romeo si julieta. cand ascultam muzica data la maxim la tv, si stateam cu casetofonu deschis sa inregistrez. alte vremuri. in ziua de azi copii nu mai stiu ce e aia copilarie, si in ciuda faptului ca am un sfert de veac inca ma simt copil.

    ReplyDelete